Les Menuires vanmiddag. De Col de la Chambre op 2850m. Dat is weer die typische 1000m hoogteverschil die je overal om je heen hebt in dit skidorp. Grootste probleem met skiën was nog wel de plakkerigheid van de kunstsneeuw uit de sneeuwlanzen. Nu was het beneden in het dorp dan ook licht dooiend vandaag. Dus absoluut nog niet arctisch of zo. Die kant gaan we maandag pas op als ook Oostenrijk tot in de lagere dalen insneeuwt.

Nu is het alweer stikkedonker natuurlijk en daarom nog even dit stemmige plaatje uit Leogang. Kunstsneeuw aan zo te zien. Dus ook bij me thuis.

De weermodellen zijn wispelturig momenteel. In de reacties is Ab druk in de weer om er nog andere modellen bij te halen. Er is altijd wel wat te shoppen. We weten dat er nog geen garanties zijn. Wil je een echt beroerde cliffhanger van het Amerikaanse model? Nou dan deze van de GFS06u. Strak na die briljante eerste witte kerst run. Hoe ga je daarmee om? Ik vind met de huidige mooie vooruitzichten op de korte termijn… met ook vorst in de Lage Landen … dat we dan even een adempauze moeten nemen…. ook eens achterover leunen…. het gaan aanzien samen. Nowcasten noemen we dat. Als we dan straks klaar zijn met de briljante sneeuwplaatjes is het dinsdag en woensdag. En dan hebben we alweer zoooo veel meer nieuwe info.

Dus maar even wat leuke dingen vanavond… rookringen boven de Etna.

En dit wil je toch ook wel met kerst? Hoe bijzonder is dat. Wintersport is te gek maar er is meer! En je kunt daar ook skiën…

Op Mars nog niet voorlopig. Qua temperatuur moet het lukken. Maar de luchtdruk werkt nog niet echt mee. Ik werd wel ff stil vandaag toen ik de wind op Mars hoorde… hoe f…. crazy is dat. Dat wij mensen dat al voor elkaar hebben. Over een miljoen jaar lachen ze om deze eerste stapjes van exploratie die we nu zetten… zoals wij nu kijken naar de stakkers die het vuur uitvonden. Ik vind het machtig! Jullie? Niet leuk? Toch liever sneeuw en wintersfeer? OK gaan we…

Kan niks tegenop denk ik. Fijne avond…

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

22 reacties

Gesloten voor reacties.