sneeuwverwachting 13 02 12u

Klik voor grotere kaart

Elke zes uur zien we in de Wintersport Weerkamer hieronder de sneeuwhoeveelheden tot en met zondag de 19e een beethe wisselen. De Franse Alpen staan er alweer beter op dan vanochtend. Verder is het beeld inmiddels bekend. Morgen sneeuw in het Centraal Massief en later in de Pyreneeën. Morgenavond een nieuw glijbaanfront waaruit het woensdag en donderdag de hele dag sneeuwt langs de hele noordkant. Vrijdag een schampschot langs Oostenrijk naar Oost-Europa. Zaterdag pauze en dan zondag een grote sneeuwsoep over heel West-Europa.

Wintersport
Om middernacht vis je in de Wintersport Weerkamer de nieuwe set kaarten op van de GFS18u. Mijn inschatting vanochtend dat tot en met de 19e het verloop bekend is, en daarna totaal onzeker staat nog als een huis. Hou dus ook in de Lage Landen komend weekeinde (en misschien ook al in de nacht op woensdag) rekening met flinke natte sneeuwbuien. Als wintersporter met een in de Carnavalsweek of voorjaarsvakantie geboekte reis leun je nu natuurlijk achterover en oogst je eerst even die verse sneeuw voor je je druk maakt over het vervolg.

Het enige leuke op de lange termijn is….

[fbphotos id=351422431558635]

Het GFS-model tovert met de 12u run weer eens een Scandihoog uit de hoge hoed. Dat zou helemaal aan het einde van de maand weer een beetje fraai winterweer kunnen opleveren. Super speculatief allemaal. Eerst maar even loslaten en die regen en dooi aanvaarden. In Ardennen, Sauerland, Zuid-Duitsland en de Alpen is het gewoon sneeuw! En ja, ook weer in de gebieden die momenteel hun horrorwinter beleven.

Man wat was ons wintertje perfect zeg! Dank, dank, dank!

Die Tauplitz 1302

Klik voor grote plaat

Afsluitend nog een superplaat van Die Tauplitz afkomstig van de originele website tagesbild.at. Met dank aan Paul Zwart.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

29 reacties

Gesloten voor reacties.