sneeuwverwachting 13 02 12u

Klik voor grotere kaart

Elke zes uur zien we in de Wintersport Weerkamer hieronder de sneeuwhoeveelheden tot en met zondag de 19e een beethe wisselen. De Franse Alpen staan er alweer beter op dan vanochtend. Verder is het beeld inmiddels bekend. Morgen sneeuw in het Centraal Massief en later in de Pyreneeën. Morgenavond een nieuw glijbaanfront waaruit het woensdag en donderdag de hele dag sneeuwt langs de hele noordkant. Vrijdag een schampschot langs Oostenrijk naar Oost-Europa. Zaterdag pauze en dan zondag een grote sneeuwsoep over heel West-Europa.

Wintersport
Om middernacht vis je in de Wintersport Weerkamer de nieuwe set kaarten op van de GFS18u. Mijn inschatting vanochtend dat tot en met de 19e het verloop bekend is, en daarna totaal onzeker staat nog als een huis. Hou dus ook in de Lage Landen komend weekeinde (en misschien ook al in de nacht op woensdag) rekening met flinke natte sneeuwbuien. Als wintersporter met een in de Carnavalsweek of voorjaarsvakantie geboekte reis leun je nu natuurlijk achterover en oogst je eerst even die verse sneeuw voor je je druk maakt over het vervolg.

Het enige leuke op de lange termijn is….

[fbphotos id=351422431558635]

Het GFS-model tovert met de 12u run weer eens een Scandihoog uit de hoge hoed. Dat zou helemaal aan het einde van de maand weer een beetje fraai winterweer kunnen opleveren. Super speculatief allemaal. Eerst maar even loslaten en die regen en dooi aanvaarden. In Ardennen, Sauerland, Zuid-Duitsland en de Alpen is het gewoon sneeuw! En ja, ook weer in de gebieden die momenteel hun horrorwinter beleven.

Man wat was ons wintertje perfect zeg! Dank, dank, dank!

Die Tauplitz 1302

Klik voor grote plaat

Afsluitend nog een superplaat van Die Tauplitz afkomstig van de originele website tagesbild.at. Met dank aan Paul Zwart.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

29 reacties

Gesloten voor reacties.