In een eerder bericht laten we zien dat delen van Vorarlberg waaronder het Kleinwalsertal al zijn doorgestoten richting de volle meter poeder. Elders is natuurlijk minder gevallen maar de beelden zijn er niet minder fraai om. Carl stuurde vanochtend het bovenstaande webcambeeld door uit Elm in Oost-Zwitserland. Een eerste zeldzame skiër! De perfecte opening voor een overzichtsbericht over de actuele situatie in de Alpen!

 gaschurn2310

Springen we van Elm in Oost-Zwitserland naar Oostenrijk komen we in het Montafon waar Gaschurn op 1000m net wit is geworden! 

gargellen2310

Gargellen op 1400m is al diep winters!

edelweisshaus2

Tja en dit? Dit is het Edelweisshaus in Königsleiten in de Zillertal Arena op 1600m.

edelweisshaus1

Met het mooiste zonneterras van de Alpen. Alleen vandaag even niet! De website is helemaal vernieuwd. Kijk ff hier: edelweisshaus.nl.

autobahn2310

En dit is wat mij betreft de topper van de dag: het Gerlospass dalstation tussen Königsleiten en Hochkrimml in de Zillertal Arena.

zellamsee2310

Zell am See is net aan wit geworden beneden op 750m. Dit kiekje is van tijdens een stevige sneeuwbui vanochtend.

kitz2310

Boven op het Kitzsteinhorn heersen white-out condities. Je wilt er nu niet dood gevonden worden en ik denk dat de liften ook niet draaien. Hier het Alpincenter!

chaletbasecamp2310

Bruno heeft net deze op de Chaletbasecamp Facebook-pagina gezet. Hij werk nog geheel handmatig maar is blij met de assistentie van de sneeuwschuiver! Kom op Bruno: koop ook zo’n gave sneeuwfrees! Mooie sneeuw hoor in St. Martin am Tennengebirge: onze nieuwe partnerskigebied.

obertauern2310

Op een steenworp daarvandaan heb je dan natuurlijk Obertauern. Met toch zeker wel 40cm poeder.

dietauplitz2310

 

Ver naar het oosten is Die Tauplitz ook bar en boos. Beneden in Bad Mitterndorf op 800m is het wel even wit geweest, maar dat is al weer weg gedooid.

 

 

menuires2310

Voor ik ga doorjagen naar de plaat waar het meeste is gevallen eerst even een blik op de Westalpen en de zuidkant. Natuurlijk valt daar minder. Les Menuires heeft heel duidelijk last van het knietje van het hoog. Gisterochtend was daar de sneeuw al gevallen. Maar dat dooit nu snel weg.  

breuil2310

Aan de andere kant van de hoofdkam in Breuil Cervinia in het Valle d’Aosta is natuurlijk nog minder gevallen. 

livigno2310

Ga je naar het oosten valt er aan de zuidkant weer meer zoals hier in Livigno. Maar ook daar is de zon al terug.

valgardena2310   

Nog verder naar het oosten in Val Gardena zit je op het punt waar de sneeuw van de noordkant over de berg slaat als een golf over een kustwering. Daar dus duidelijk meer sneeuw en nog lang geen zon! 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

21 reacties

Gesloten voor reacties.