Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Skiën, touren en vliegen... ontdek de mogelijkheden van Loser.

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Les menuires
Lees verder >

Vakantiepret voor jong en oud!

Overwegend positiviteit uit de Alpen vandaag met morgen de sneeuw terug

check ook eens

61 Reacties

 1. Paul A Club 1989 schreef:

  Ik zeg: 50% kans seinen op groen tweede decade voor de LL!!!

 2. Steve Begois schreef:

  Alle enige tijd aan het regenen in La Rosiere :s

 3. Eric | schreef:

  Het was vandaag ook echt zeer positief. Vandaag boven de 2000 meter geskied en daar was het boven verwachting gewoon perfect. Natuurlijk had het zicht iets beter gekund maar wie hoor je daar over.

  Toen we dan eindelijk bij de auto aankwamen was de auto heerlijk schoongespoeld door iets wat vloeibaar is. Dat bespaart toch weer een wasstraatje.

  Ik lees dat als je je oordoppen indoet en gewoon goed doorslaapt dan hoor je niets van dat vloeibare vocht maar wel een tip blijf tot 16 uur in je bed mocht je in de dalen blijven.

  Maar alle gekheid op een stokkie…. Overwegend positief..mag ik daar vraagtekens bij zitten en niet omdat wij op 800 meter hoogte zitten. Vraag het aan de mensen in Solden, St Anton, Fiss Ladis, Zell am See, Saalbach en zo kunnen we wel even doorgaan.

  Hopelijk valt het mee en valt de kou iets eerder in… maar zit je boven de 2000-2500 meter dan zit je perfect. Maar de meeste gebieden liggen toch wat lager en daar zitten veel Nederlanders. Dus blijf realistisch….Komende dagen Kaiserwetter maar vrees dat de piste knalhard worden en wie weet kunnen er nog wat kanonnen aan….. We gaan het zien maar wel ff realistisch blijven hoe de werkelijke situatie is… Maar we gaan het zien en ooit gaat het weer stevig winteren. Wanneer dat is geen idee. Maar wens iedereen een top eerste kerstweek en maak er wat van ……

  We proberen Stefan nog wel deze week aan het scheppen te krijgen… we zijn dan ook opzoek naar een zandbak…. iemand?

 4. Aart schreef:

  “De geschiedenis leert ons dat de jaren die op het minimum volgen gemiddeld kouder zijn, een opmaat voor meer winter de komende 5 jaar?” Zou zo maar eens kunnen Jorne, getuige de ingeplotte Hellmanngetallen in je grafiek.

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/zonneactiviteit-versus-Hellmanngetal.jpg[/img]

 5. Roy schreef:

  Petje af voor jouw weerberichten Jorne! Je schrijft lekker vrijuit en je enthousiasme vindt ik erg leuk! 🙂
  Na 135x die Rudolfshutte te hebben aangehaald heb ik het maar eens gegoogled haha
  Het ligt dan wel hoog en sneeuwzeker maar het is echt wel een piepklein gebiedje. Misschien leuk als je kleinere kinderen hebt. Lijkt me ook een tricky plek dat al snel van de buitenwereld afgesloten raakt als het echt goed tekeer gaat of heb ik het mis?

  • Jorne schreef:

   Dankje Roy! Van enthousiaste reacties komen ook weer enthousiaste berichten dus hou die wisselwerking in stand!
   Hajo heeft regelmatig verteld over het gebiedje, klein dus goed voor de kids maar ook perfect terrein om lekker speels rond te skiën. Wat mij betreft hoef je geen 500km piste te hebben, ik haal net zo veel (maar ander soort) plezier uit 1 dag 1 piste 100x doen als 100 pistes 1x doen. Misschien is het voor een week te weinig voor sommigen.
   Tja dat afgesloten zijn van de buitenwereld kan best tof zijn hoor, ben het 1x geweest voor ruim 24 uur en dat was een ervaring die ik nooit meer zou vergeten. Ik heb er ook eens blogs over geschreven, op aanvraag kan ik wel even in het archief duiken.
   Het is ook wel een leuk excuus als je je baas aan de lijn hebt om af te bellen 😉

  • Hajo schreef:

   Waanzinnige freeride en toerski hier. Playground. En ik leer de mensen die nu met me zijn hoe je ook van 1 piste van een paar kilometer waanzinnig kunt genieten door jezelf allerlei doelen te stellen. We hopen dat dinsdag de rest open gaat.

   • joke,riederalp schreef:

    Ooit hadden we een klein hellinkje sneeuw met zomerskien en daar heb ik ik een leuke oefening aan over gehouden……In 10 bochten naar beneden, daarna 20 dan 30 enz enz. En als het rustig is varieren, 1grote bocht met 3 kleine bochtjes. Nu is dat weer een leuk spelletje met de kleinkinderen met een wedstrijd element.
    Hier nu regenachtig,plus 1 graden met wind! BbbbrrrrrIk hoop dat het om 10 uur al wat kouder gaat worden ivm met het begin van de skischool.

 6. Roy schreef:

  GFS18h inmiddels tot 171h vooruit maar nog altijd het Eurohoog aan het roer..

 7. Ron schreef:

  Er zou vanaf 2014 al koudere winters komen is hier gezegd dus ik reken ff nergens op, kan het altijd nog meevallen.

 8. Vincent schreef:

  Sinds 6 uur deze morgen weer volop sneeuw in Obertauern. Strakke wind en een dag vol sneeuw. #nowcasten

 9. Ilse schreef:

  Hier nog veel regen in het dal van Maria Alm

 10. Tjeerd schreef:

  Hier in Lermoos in het dorp zware sneeuwval!!

 11. rudasilva schreef:

  Veel regen op het moment in Westendorf. Eigenlijk nonstop vanaf 15:00 gistermiddag. Het is nu wel 0 graden, dus wie weet komt er nog wat sneeuw. Het dal is in ieder geval ‘mooi’ groen geworden.
  Als ik de buienradar hier zo bekijk, dan verdwijnt de neerslag al rond 10:00…..dat zou wel zonde zijn.

 12. Roland Bodegraven schreef:

  Bomen weer wit in Lech
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/Capture-30.JPG
  [/img]

 13. Roland Bodegraven schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/Capture-30.JPG[/img]

 14. Martin schreef:

  Hier in Leogang ging in het dal de regen over in natte sneeuw. Hopelijk zet deze ontwikkeling zich nog even door de komende uren 🙂

 15. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  In Seefeld op 1200 mtr nu ook zware sneeuwval!Sneeuwgrens net tot in het dal gezakt

 16. Arianne schreef:

  Vanaf uur of 6 deze morgen weer dikke sneeuw in Präbichl (1300m, Steiermark), na een nachtje regenval.

 17. EKlop schreef:

  Ik weet het zeker! Ik zag zojuist Eric| en Stefan hun kano inparkeren bij de Spar in Brixen. Ik denk dat ze zo doorvaren naar een gletsjer. Je zou bijna twijfelen of de zee spiegel niet aan het stijgen is 😉
  Het regent echt hard nu

  • Eric | schreef:

   Kano was niet te houden. Door het onstuimige water zijn we doorgeknalt naar Hopfgarten. Nu met kano op ons rug een mooie oefening. Teruglopen met Kano oo de rug….en Stefan maar zingen…..let it snow, let it snow…..

   Maar het sneeuwt nu hard op hoch soll en dat ligt op 1150 meter…… daaronder…..dat drama vd laatste 3 dagen wil je echt niet zien…. dat er nog geen modderstromen ergens in Oostenrijk naar beneden zijn gekomen is een raadsel…..

   Maar vandaag een heerlijke luie dag…

 18. Anco schreef:

  Op de Reschenpass na 15 uur aansluitend stromende regen nu ook sneeuw.

 19. KoenK schreef:

  Vanaf 07.50 sneeuw in Ehrwald. Alles wordt weer netjes wit! Toch een witte kerst ☃️

 20. Martijn sonnenberg schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/5E52B4EF-95BB-4C5D-834E-F2C83F79053B.jpeg[/img]

  zoals Ronald al zei… Lech weer wit. fluhenlift cam (dorpsnivo): het sneeuwt op de video HARD door, whit-out condities. de pistes daar zullen wel snel weer in topconditie zijn

 21. Stefan Kaptein schreef:

  Heeft er nog iemand peddels?

 22. Henrik schreef:

  In Bad Gastein regent het nog steeds, sinds gisteravond 6uur. Meeste neerslag lijkt eruit te gaan gaan na de middag. Hopen dat het snel begint te sneeuwen hier.

 23. Wessel schreef:

  St. Anton dikke vlokken sinds een kwartier, mag zo wel heel dag dag doorgaan!

 24. Jeroen schreef:

  Zell am Ziller sinds gisteravond tot nu veel regen. Nog geen sneeuw in het dorp (600 meter). Liften boven zijn nu nog dicht.

 25. smette schreef:

  tignes 2050 meter dikke regen

 26. Asten (Harmelen) schreef:

  De regen is in Hochkrimml vanaf een uur of half 7 gelukkig weer overgegaan in sneeuw. Schat in dat wat er vannacht is weggedooid inmiddels weer is aangegroeid. Temperatuur hier nu net onder nul.

  Alles wat er nu valt is winst. Moet ook wel want vanaf woensdag is het weer dooi dat de klok slaat en zijn de temps zelfs op 2000 meter weer positief…
  Wel een heerlijk zonnetje dus dat wordt genieten.

  • Filzmooser schreef:

   Veel sneeuw zal er wel niet vallen maar alles is nu meegenomen.
   Morgen flink koud maar hopelijk wel strakke biljartlakens om op te skiën.

 27. Henrik schreef:

  In Bad Gastein gaat de regen nu over in sneeuw. Hopen dat dit nog even doorgaat vandaag. Sneeuw is behoorlijk weggeregend hier.

 28. Max- schreef:

  “Goede” morgen WSWM kornuiten,
  Ik zie flink wat sneeuw in de bergen bij Kitzbühel/Kirchberg maar nog groen in het dal.. weinig liften open vandaag.. zijn er mensen ter plaatsen?

  Ik heb zojuist de belichaming gezien van Hajo’s positiviteit betreft regen in een skigebied. Ik wil deze graag hier plaatsten in een volgend bericht. Ik weet alleen niet hoe?

 29. Steve Begois schreef:

  Nog steeds regen (af en toe hagelbolletjes of natte sneeuw). Vroeger aan apero beginnen 🙂 Gelukkige kerst aan allen!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.