Al 48uur regent het onafgebroken hier in Brixen im Thale, in totaal heb ik tot nu toe 220mm gemeten ! Vannacht ging zelfs herhaaldelijk het luchtalarm af, om mensen erop attent te maken van het hoogwater. En al die regen resulteerde vanmorgen  in het feit dat de Brixentaler Ache uiteindelijk uit haar oevers trad. De hele nacht zijn brandweermensen en vrijwilligers bezig geweest de dorpen meest droog te houden. Beangstigend was het blik vanmorgen op de camping in Itter, op maar 10cm na kwam de camping net niet onder water te staan.  Was het water nog verder gestegen, dan waren de gevolgen voor daar niet te overzien. 

brixentalklein7 

De Ache nabij Moossen, vanuit het landbouwveld komt nog meer water uit de bergen opzetten. 

brixentalklein4 

Op dit moment zakt het waterpijl langzaam vanuit Brixen, de Ache heeft hier haar hoogtepunt wel gehad. Voor de omwonende van de rivier in Brixen kan de grote schoonmaak beginnen.  

1410_lm 

Kritischer ligt dit nog voor Bamberg, Pinzgau en vooral Mittersill in het dal Zuidelijker van ons gezien waar het waterpijl nog steeds sterk stijgt. Op de webcam vanaf Pass Thurn is het onder water staan van het dal goed zichtbaar. Het pijl stijgt hier voorlopig nog. 

1406805057739_nr5tykes 

Dit was het beeld om 13:00u op de brug over de Salzach. Meer beelden en verhalen over Mittersill zijn te lezen op oa ORF.  Hajo heeft zich er goed aan gedaan om nog even te wachten met zijn vakantie in Oostenrijk. Want vanaf morgen knapt het weerbeeld structureel op. Het wordt zelfs warm en zonnig dit weekend.  Wel groeit de kans op een onweersbui zondag, maar langdurige regen zoals de laatste dagen lijkt ver weg. Voor meer weer in de Laaglanden, Frederic heeft weer een mooi weerbericht gemaakt vanmorgen

 Hierbij nog beelden van vanmorgen, met oa de camping in Itter. 


Jeroen Elferink

Wintersport is er met de paplepel ingegoten bij Jeroen. Toen hij 4 was maakte hij al zijn eerste meters op de oefenweide achter op de camping in Brixen im Thale. Nu 18 jaar later is wintersport niet meer weg te denken uit zijn leven. Meestal is de eindbestemming Tirol. Daarnaast is hij ook van kleins af aan enorm gefascineerd door het weer. In 2015 is Jeroen afgestudeerd tot manager Bos en Natuurbeheer en hoopt later zijn grootste droom waar te maken ; leven in Tirol.

12 reacties

Gesloten voor reacties.