Super yummie! Alberta en Saskatchewan in Canada. Place to be. Of minstens even genieten van deze plaatjes. Ook elders op het noordelijk halfrond gaat het helemaal los met Koning Winter.

We switchen naar de Verenigde Staten.

In California ook mooie sneeuw en diverse koude-records.

Kijk nu deze eens….

Machtig niet! Twintig graden verschil in afwijking tussen oost en west. Wie wil er dan nog miemelen over een graadje klimaatopwarming in 100 jaar? Wat zijn we toch mietjes geworden met z’n allen. In paniek over een paar centimeter zeespiegelstijging. In paniek als een lelijk virus huishoudt onder 80+ en anderszins verzwakt (plus enkele kerngezonde pechvogels). Of wil je deze?

https://twitter.com/WNMAlert/status/1326280543772823557?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1326280543772823557%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.wetteronline.de%2Fwetterticker

Hier pak aan! Beetje hemelwater. Da’s weer en geen klimaat. Tenzij je jokt dat dit soort dingen tegenwoordig vaker voorkomen. Wat niet zo is.

Toen ik het over teflon had lette ik even niet goed op. Ik had moeten zeggen: teflon plus Kreta help! Maar goed. Niemand op vakantie momenteel. Dan maar virtueel naar Japan.

Dan gaat het ook op Groenland helemaal door het dak…

Deze is wel mooi ….

Meer sneeuw dit jaar dan vorig jaar…. in de tegenbeweging vanuit het noordoosten wat langs de teflon afglijdt. Maar in eerdere jaren lag er ook al meer hoor. We gaan geen trends zien waar ze niet zijn.

Er is een enorm gebied waar geen sneeuw ligt waar het wel hoort te liggen. Daar staat tegenover….

Als we niet in oppervlak kijken maar in sneeuwmassa dan zien we ongeveer 100 Gigaton meer dan gemiddeld op dit moment. Alarmerend? Wat valt je het meeste op als je naar die grafiek kijkt? Het meest opvallend is natuurlijk dat de jaarlijkse gang netjes gaat zoals hij moet gaan. Met variaties omhoog en omlaag. De wereld staat niet op zijn kop. Alleen 30-50 jaar later kun je gemiddeldes gaan nemen en misschien wat zeggen. Man wat leven we kort. Stel je voor we werden 400 jaar oud en waren geboren en opgegroeid in de Kleine IJstijd! En dat je opa kon vertellen over de Middeleeuwen.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

16 reacties

Gesloten voor reacties.