Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Beleef een sportieve zomervakantie in het prachtige Montafon.

Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

Opnieuw een sneeuwrijk jaar voor Groenland: is de ijskap verder gegroeid?

check ook eens

16 Reacties

 1. Simon (Harmelen) schreef:

  Bedankt weer Leo voor een Duidelijk verhaal.

 2. Martijn sonnenberg schreef:

  Zeker duidelijk verhaal! Mooi hoe je van een onduidelijk thema ( wel of geen massa toename) deze uiteenzetting hebt weten te brouwen

 3. Paul A Club 1989 schreef:

  Thanks Leo, erg interessant weer! En tja, het jeugdjournaal….jammer hè. Maar de linkse klimaat-onzin propaganda machine moet door blijven draaien. Voor alle leeftijden!

 4. Matthijs (Sliedrecht) schreef:

  Chapeau! Geweldig leesvoer

 5. Geert schreef:

  Bedankt Leo…altijd interessant jouw bijdragen!

 6. Hans schreef:

  Ik heb een goed voorgevoel………nl. een zéér sneeuwrijke winter voor de Alpen/Dolomieten.
  ….en ja, krijg er alweer zin in………
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/40513337_10156635134509894_893749528560140288_n[1].jpg[/img]

 7. Hans schreef:

  Dit jaar tot nu toe weinig “herfstig” in LL……….dit i.t.t. veel plaatsen in de Alpen waar het regelmatig herfst is (geweest), koud, nat, bewolkt en mist ;P 😛 kom er maar in Hajo / Stefan …..

  • Martijn sonnenberg schreef:

   herfst is hier in de LL nog ver te zoeken. toch zie je de weerkaarten steeds meer een terugtrekken van het azorenhoog suggereren en het op gang komen van een noord-noorwestelijke stroming voor de LL en alpen. Hierbij zou het hogerop in Scandinavie al kunnen gaan sneeuwen, bijv deze (nog ver weg, maar terugkerend patroon):

   http://www.meteociel.fr/modeles/gfse_cartes.php?&ech=360&mode=0

   Ik heb nog familie zitten zo’n 150 km ten noorden van Calgary, en zie op de Canadese kaarten van GFS op de 2 weekse termijn ook met enige regelmaat sneeuwbuien verschijnen. Kan op zich in September, maar is ook dat niet wat vroeg allemaal?

  • Jako schreef:

   Tja: kom er maar in Hajo… Van de belofte om elke dag met een bericht te komen heb ik nog weinig terecht zien komen!

   • Asten (Harmelen) schreef:

    Volgens mij is de insteek voor het zomerseizoen dat er alleen als er iets belangwekkends op weergebied plaatsvindt de weermannen in de pen klimmen (eventueel). Verder is het aan de reaguurders.. maar wellicht heb ik iets gemist. Neemt overigens niet weg dat je dit ook op een wat vriendelijkere manier kunt verwoorden (?)

    • Roland Bodegraven schreef:

     Jako heeft een puntje, vorige week zei hajo weer te proberen elke dag een bericht te schrijven. En ach met het schrikbarende code geel was dat wel leuk geweest toch?

    • Hans schreef:

     Zo is het Asten, die “afspraak” is destijds hier gemaakt. Vind dat het hier deze zomer sowieso bij tijd en wijle best “druk” is…..
     Anyway, we gaan langzamerhand de goede kant weer op dus binnenkort zal er hier genoeg te lezen/melden zijn op deze wintersportsite!

     • Mark (breda) schreef:

      Dat hoop ik ook @Hans. Veel wintergeweld. De dagen nu doen er nog niet echt aan denken. Best warm en benauwd allemaal. Met nog steeds, hier in Breda althans, nauwelijks regen.

 8. Getjo schreef:

  Zal blij zijn als het weer november is en er weer discussie komt over de naderende winter dat mis ik toch we ondanks l de afgelopen geweldige zomer

 9. Spyfromthesky schreef:

  Om de moed erin te houden moeten we qua zonneactiviteiten de goede (koude?) richting gaan.

  https://www.express.co.uk/news/science/1010638/cold-weather-forecast-big-freeze-solar-minimum-maximum-space-news

  We naderen mogelijk de periode van 2009. Het liefst naderen we nog wat meer koudere winters, maar dat is dus afwachten.

  Nog meer items om de moed erin te houden.

  Wellicht nog een positief signaal, alhoewel dit nog helemaal niets zal zeggen, maar ik wil het toch wel delen. De meeste van ons weten wel dat als de AO index negatief is, dat dit wat kans geeft in het winterseizoen op kouder weer. Zal dit andersom dan juist warmer zijn?

  De laatste maanden begeeft de AO index regelmatig rond de 0-lijn en ook wel eens daaronder.

  En nemen we een plaats ergens in Rusland.
  https://www.accuweather.com/nl/ru/dudinka/288818/september-weather/288818?monyr=9/1/2018
  Kraj Krasnojarsk dan is daar al kans op sneeuw binnen 10 dagen. Je zou kunnen zeggen dat dit niet laat is!

  Hoewel onze zomer warm was en boven het gemiddelde was eigenlijk de lente relatief warmer dan de zomermaanden.

  Ja, dan zou het ergens in september de temperatuur zich moeten gaan houden richting het gemiddelde. Maar ook september zal te warm uitkomen. Daarvoor zitten we nu al te hoog en ook de komende temperaturen voor de eerste 10 dagen bieden weinig uitkomst op een lager gemiddelde.

  https://www.gavsweathervids.com/winter-2018-19-weather-forecast.php
  Voor wie er de kou mogelijkheden eruit wil halen.

  Spyfromthesky (Arnold)

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.