Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

Skiën, touren en vliegen... ontdek de mogelijkheden van Loser.

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

Opnieuw een ijskoude voorjaarsvakantie?!

check ook eens

48 Reacties

 1. Rick schreef:

  Dus als ik het goed zie dan krijgen we kou en zon in de eerste krokusweek? En de wind? Ziet er veel belovend uit!!! Kou is heerlijk dan blijft de sneeuw geweldig en niet teveel ski hopen…. we blijven het volgen!!

 2. Robin schreef:

  Hopelijk geldt de kop van dit artikel ook voor de lage landen………maar ik begin mijn vertrouwen (of was het hoop?) een beetje kwijt te raken. Als alleen GFS Para in de verre meteofictie mooie kaarten tevoorschijn tovert……dat hebben we deze winter al té vaak gezien en zien mislukken. En wel of geen winter? Dit was zeker wel een (niet strenge maar vaak koudkwakkelende) LL winter; vaak niet kunnen roeien door vorst en/of ijsgang; dat is voor mij wel een aanwijzing dat het winter is.
  Toch blijf ik duimen op schaatsijs in de voorjaarsvakantie!

 3. joke,riederalp schreef:

  Dat ziet er goed uit! Eerst sneeuw en dan zon en als er geen wind komt zal die kou wel meevallen. De basisschool van mijn kleinkinderen begint al dinsdagmiddag(amsterdam) dus tzt een reisadvies?
  Gelukkig hier geen enge weggetjes om naar boven te rijden , maar gewoon met de cabine.
  Nu een beetje grijs weer(beetje wennen na de afgelopen droomdagen) 0 graden en windstil.

 4. Sandra schreef:

  Benieuwd wat het weer direct na de sneeuw val van zondag/maandag gaat doen? Kouder en zon misschien? Vandaag richting Solden dus hopen ook op wat mooi weer aankomende week.

 5. Frank schreef:

  Heerlijk. Droomcondities in de Alpen en geen winter meer in de LL. Kan niet beter. Toch alleen maar ellende van hier.

 6. Harm schreef:

  Ziet er prachtig uit, volgende week donderdag naar Dorfgastein (maandag 18 terug) voor een paar dagen winterpret. Lijkt een prima periode met kansen op zonovergoten dagen..

 7. Martijn sonnenberg schreef:

  ensemblegemiddelde aan het einde van die run is helemaal top voor de 2e voorjaarsweek! waar mag ik tekenen?

  • Roland Bodegraven schreef:

   Dan zitten wij er ook! Helemaal top. 🙂

   • Martijn sonnenberg schreef:

    ik bereid me al voor op sneeuwmuren voor langen waar ik niet overheen kan kijken… 🙂

    • Roland Bodegraven schreef:

     Dat moet wel lukken lijkt mij haha. Zeker als ik de foto’s zie die mijn ouders sturen vanuit Wald.

     • Martijn sonnenberg schreef:

      ben er ook niet bang voor… Jij bent vooral op de sonnekopf dan die week toch?
      Ik zal zelf vooral vanuit lech naar zurs en warth gaan. Helaas is het steissbachtal in st. Anton weer gesloten, die kant is daardoor minder aantrekkelijk geworden, want ik voel me niet vertrouwd die zwarte piste naar het dal te pakken.

     • Roland Bodegraven schreef:

      Normaal bijna alleen in Lech-Zurs te vinden, maar omdat mijn dochterje nu les heeft ben ik meer op de Sonnenkopf.

     • Roland Bodegraven schreef:

      Steissbachtal vind ik een van de lekkerste pistes om te doen. Zeker niet de mooiste, maar wel een van de lekkerste. Lang, niet hobbelig, breed genoeg en een goede hellingshoek om heerlijk snel, maar netjes te skien.

  • Rob schreef:

   Hebben we het dan over zon of sneeuw?

  • Hans schreef:

   Heb ‘m niet gezien Martijn. Wel GFS 06 en die is op het eind BBRRRRR………

   [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549540484.png[/img]

 8. Sander schreef:

  Kom maar op met die kou, was juist super fijn vorig jaar. Zelfs de zwaarste pistes bleven als een biljatlaken. En ik heb ook twee jonge kinderen, ik heb ze niet horen klagen over de kou. Wel over alle kleding die ze in de ochtend aan moesten trekken 😉
  Gezicht goed bedekken en drie laagjes aan, ging super.

 9. Wouter schreef:

  Als ik de tekst van Jorne goed lees staat er dat de bovenlucht niet koud genoeg is. Dus ja het zal een stuk kouder worden maar niet zo extreem als vorig jaar. Het KAN in theorie nog die kant op gaan maar op basis van nu nog niet van toepassing. Of zie ik dit fout ?

  • Jorne schreef:

   Klopt Wouter, geldt vooral voor de Lage Landen. In de Alpen zal het in de geschetste situatie wel goed koud worden

   • Wouter schreef:

    Ok, thanks ! Mijn focus was ook op de Alpen. Hoopte op iets minder kou… -10 of -15 is koud genoeg. Vorig jaar -27 was te doen maar niet ideaal…

    • Heb jij dan geskied bij -27°C ?

     • Wouter schreef:

      Eehhh, ja… met onze dochters. Zaten in Kappl en dat gaat bijna tot 2800 meter. Gelukkig geen wind en beetje zon. Goede kleding, de bekende laagjes plus eentje extra, helm, bril en rest vh gezicht bedekt. Viel echt mee al had ik dat vooraf niet gedacht maar ideaal is anders 🙂

     • Roland Bodegraven schreef:

      Ik ook hoor. -25 bij het bergstation. Prima te doen. Mijn dochter had les en ik liep rond met de camera in mijn hand voor de foto’s. Mocht niet skien ivm met operatie aan mij knie. Alleen koude handen na het maken van foto’s. Verder geen enkel probleem

     • Harm schreef:

      Uiteraard ga je skiën met die temperaturen. Kou is prima op te kleden, binnen zitten doe ik thuis wel als het regent.. :p

     • Jullie zijn helden!

      Mij niet gezien hoor bij dergelijke temperaturen en dan doe ik wel één of andere activiteit behalve skiën.
      Op aanraden van de lokale dorpsbewoners werd ons een keer afgeraden om bij dergelijke temperaturen te skiën, de kans op bevriezing van blootgestelde of minder bedekte lichaamsdelen is immers veel te groot.
      En ook de lucht die je inademt is veel te koud maar goed, dat zal wel weer allemaal een broodje aap verhaal zijn want lokale bergbewoners kennen hoegenaamd niks van omgaan met extreme koude.

     • Roland Bodegraven schreef:

      Naja de skileraar zei ook tegen de kids dat ze absoluut niet de handschoenen uit mochten trekken en de sneeuwbrillen moesten ook op blijven. Zeker wel gevaarlijke temperaturen, maar beetje opletten en het kan prima.

    • Michel schreef:

     [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549556549.jpeg[/img]
     Oh, dan viel het in flachau vorig jaar wel mee!
     Ik vond het eigenlijk toch te koud om lekker te skiën, heb het natuurlijk wel gedaan, maar veel vaker een huisje opgezocht, Mn om mijn wangen en neus op te warmen, maar ook mijn tenen werden koud ( ik heb nooit koude tenen met skiën ).

     • Martijn sonnenberg schreef:

      Ik had vorig jaar -24 aan het dalstation schlegelkopf lift ( Lech am Arlberg). Mijn vakantie was echt Fantastisch

 10. Wessel schreef:

  Komende week naar Ehrwald, ben erg benieuwd naar de gebieden en hopelijk een mooie combi van sneeuw/zon dagen. Dan een week naar school (moet ook gebeuren) en in de voorjaarsvakantie waarschijnlijk een paar dagen skien en lesgeven in Gulmarg, India! Mocht het allemaal doorgaan hou ik jullie uiteraard op de hoogte 😉

 11. Jurgen schreef:

  Leuk je even gesproken te hebben in de gondel deze ochtend! In de Skiwelt prima condities!

 12. Fijn bericht weer @Jorne!

  Van 22 feb. t/m 02 maart gaan wij skiën am Arlberg en Jöchelspitze te Bach (Tirol) en zoals het nu naar uitziet kan dat weleens koud verlopen? 🙂
  Geen probleem hoor, liever kou dan voorjaarstemperaturen en dikke dooi. Met een merinowol ondershirt, warme midlayer en gevoerde hardshell voel je geen kou.
  En natuurlijk een paar warme mittens om de handen warm te houden.
  Is allemaal nog heel veraf uiteraard maar mocht het uitkomen dan heb ik toch een wintersportgevoel gehad.

 13. MarcoZ schreef:

  Topweer in köningsleitern vandaag tocht gerlos-Zell gedaan tot 14.00 goede pistes daarna ietsje minder. Als het goed is vanavond klein beetje verse sneeuw. [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549552488.jpeg[/img]

 14. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Gfs 12 is leuk maar echt geen winter voor de ll helaas!!!!!!! Er is gewoon geen kou voorradig ten oosten van ons.deze setting had begin januari voor een echte winter gezorgd bij ons .

 15. Koninks schreef:

  Gfs mooie run voor LL

 16. Hans schreef:

  EC komt nu een dag later met een wat afgezakt SH. Op 96 en 120h met wind uit NW/N zijn de bovenluchten iig een flink stuk kouder dan daarna met het afgezakt SH met wind uit het O/ZO

 17. nico schreef:

  komt er nog een avondupdate??

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.