De maan is weer krimpend maar levert altijd nog mooie plaatjes op. Zoals hier in Zell am See Kaprun. Nu het weer donkerder wordt is de helderheid van Venus des te spectaculairder…

… zoals hier in het Tuxertal rechts boven op het plaatje.

Vanochtend spectaculair morgenrood in Oostenrijk …. en dat zou goud in de mond moeten hebben. Klopt een beetje. Het is mooi weer vanochtend en er gaat ook weer gevlogen worden zo. Maar in de westalpen vandaag al behoorlijk wat sneeuw!

Hoppa! Meer dan 20cm in Avoriaz op 1800m. Geen last dus van de gestegen sneeuwgrens daar. Maar die wind! Mensen die daar zijn: laat weten of liften gesloten worden ajb.

Slechts enkele centimeters thuis op de stoep! Weinig wind…. Hoe kan dat?

Hierboven zie je hoe de luchtdruk weer snel oploopt en het front in het oosten weinig meer voorstelt. Wel zien we in het Oosten van Oostenrijk stuwing op gang komen. Eens inzoomen…

Wat? Gaat de Loser Freeride zaterdag nog afgelast worden vanwege lawinegevaar? 25 centimeter morgen? Misschien wordt het gewoon een droomeditie! Wat een mazzel zeg. Maar die wind! NW7?? Ongelofelijk….

Eerst naar Filzmoos vanmiddag. Ook daar morgen harde wind en sneeuwstorm dus. Wilden we net dat lieve skigebied weer eens verkennen. Nu ja… dan maar live uit de sneeuw morgen.

Leuke meteofiction vanochtend… Goed voor de Alpen…. voor het naseizoen. Wellicht ook goed voor Sauerland waar het nog echt winter moet worden…. en eens twee dagen met sneeuw in de Lage Landen is ook niet gek. We gaan het zien. Fijne dag.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

35 reacties

Gesloten voor reacties.