obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Skiën, touren en vliegen... ontdek de mogelijkheden van Loser.

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

Opmerkelijke lokale verschillen met nieuwe sneeuwval

check ook eens

35 Reacties

 1. Filzmooser schreef:

  Als je in Filzmoos bent ga dan lekker eten bij de Geierbergalm….
  En verder ski niet te hard anders ben je in 2 uurtjes al klaar….

 2. Harm schreef:

  Die meteofictie plaat is wel een hele leuke met flinke sneeuw voor de LL en ook eindelijk weer sneeuw van betekenis voor de Dolomieten. Jammer dat het zoals gebruikelijk deze winter hoogstwaarschijnlijk bij meteofictie zal blijven.. 🙁

 3. Hanjo Vd Berg schreef:

  Die meteofictie staat er al een aantal X op en zelfs beter na de storm. Ik heb er wel vertrouwen in.

 4. Weerfreak schreef:

  Ik denk helaas dat we er wel vanuit kunnen gaan dat de situatie zo blijft, de polar vortex is gewoon te sterk dit jaar. Tegen de tijd dat deze omslaat krijgen we de voorjaarshittegolf.

 5. Carl schreef:

  die webcam’s zijn wel schitterend!
  Wat me opvalt dat het de laatste maanden heel pover is qua sneeuwval zuiden en oosten.
  Vertrek binnen een dikke week naar Nassfeld en zie wel dat er 20-30cm op het menu staat begin volgende week. Maar voor de rest steeds droog weer. Amper sneeuw. Geluk dat er sneeuwkanonnen zijn.

 6. joke, riederalp schreef:

  Vanochtend vroeg op, de elektricien kwam om 7.30 uur een klusje doen. Hij had nog meer klanten, maar hij moest opschieten want hij is ook skileraar.haha Om 9 uur zat ik al met stralend weer met mijn kleinkinderen op de lift. Het gaat nu betrekken en er is sneeuwverwachting. Nu plus 1 graden en windstil. De piste is top en de voorspellingen ook, behalve maandag is nog wel een dingetje.(dan hoge sneeuwgrens)

 7. Franklyn schreef:

  Pffffff dat wordt toch nog billenknijpen voor de eerste krokusgangers want het wordt de aankomende dagen lente in de alpen. Oostenrijk krijgt last van fohn waardoor op zondag en maandag de temperturen kunnen oplopen naar 20 graden !!! en nulgraden niveau schiet richting 2500m of hoger. Spannende vraag wordt nu wat dit gaat inhouden voor het sneeuwdek. Gelukkig volgt maandagnacht afkoeling in Oostenrijk en zorgt de sneeuwval op dinsdag/woensdag weer voor een winters plaatjes ( in de dalen vanaf 500/600 m) met zoals het er nu naar uitziet “normale” temperaturen in de rest van de week. Door de combi van goede nachtvorst en de pistebully’s kunnen de pistes dan beter worden geprepareerd. Door de normale temperatuur zullen de pistes van betere kwaliteit zijn dan aankomend weekend want dat wordt werken in de zachte sneeuw voor de eerste krokusgangers. De reisdag zaterdag 15-2 gaat qua weer in ieder geval gunstig verlopen met droge zonnige warme omstandigheden. Voor de 2e krokusweek is het nog te ver weg om hier iets zinnig over te zeggen waar het lijkt erop dat er een hogedrukgebied in de maak is waardoor er goede omstandigheden zullen zijn in de 2e krokusweek. Echter de positie van dit hogedrukgebied zal gaan bepalen welke temperaturen er zullen zijn in de Alpen. Daar dus begin volgende week meer duidelijkheid over.

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Waar mensen zich op verkijken is de temperatuur. Hoge temperatuur is niet het probleem bij sneeuw (hoewel de ervaring van mensen in NL is dat het dan ‘direct’ smelt). Het gaat om de combinatie met luchtvochtigheid, zonnekracht en wind. Zonder wind, bij hoge druk en bij lage luchtvochtigheid doet sneeuw ‘niet zo veel’. Helaas is er komend weekend ook een fohn drukverdeling, waarbij er ook een stevige wind zal waaien. dat blaast dan wel wat lager gelegen hellingen schoon vrees ik in de gevoelige fohndalen.
   Maar staar je dus niet blind op de temperatuur. vorig jaar 2e krokusweek was ook warm, maar de pistes hielden zich prima, want de andere factoren waren gunstig

  • Wouter schreef:

   Billenknijpen ? Waarom. Lekker zonnig en ja, wel warm. Skien in de ochtend en in de middag heerlijk biertje in de zon. Maar als je hoog genoeg zit prima omstandigheden. Later in de week wat lagere temperaturen, kans op wat verse sneeuw en laatste deel van de week zeer waarschijnlijk goed weer ivm hoge druk invloeden. Lijkt mij een top week voor de 1e week Krokus gangers.

 8. vanDam schreef:

  Net even een stukje zitten kijken van de afdaling van de heren in Hinterglemm, gebied lag er mooi wit bij en omstandigheden waren vandaag prima.

 9. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1581605648.jpeg[/img]
  Inmiddels begint het lekker te sneeuwen, min 2 graden en een beetje wind.

 10. Raymond schreef:

  Is er nog een reisweer update op handen?

 11. Jorne schreef:

  Ik schat weer een mooie 15cm erbij in mijn dorp Obergurgl! Nog 1 weekje en dan mag ik EINDELIJK! Voorjaarsvakantie 1 ziet er ook gewoon top uit!

  • Chantal schreef:

   Ook in Meransen wat gevallen. Vooral cosmetisch, maat fijn! Benieuwd hoe het er volgende week uitziet! Zin!

  • Koning Winter schreef:

   Wij zitten de tweede krokusweek in Solden, Jorne.
   Het plan is om ook eens een paar dagen te skiën in Obergurgl.
   Wellicht kunnen we samen een afdalinkje doen. Mijn broer is er ook weer bij en die vindt dat vast ook wel leuk. Vorig jaar zijn wij samen bij Hajo geweest voor de opening van het skiseizoen van Les Minuires / Val Thorens. Hij heeft nog wel een filmpje in zijn archief.
   Misschien heeft @Hajo ook wel tijd voor een dagje maar het is goed mogelijk dat hij les moet geven in een van de drukste weken van het seizoen. Laat maar weten.
   Gr. Dirk…

 12. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1581663684.jpeg[/img]
  Mooie opfrisser! Gauw scheppen…….

 13. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1581668599.jpeg[/img]
  Een geplette en een ongeplette piste, dus helemaal top. Af en toe windvlagen, maar dat is mooi dan verdwijnt de mist! Min 3 graden.

 14. Destiny schreef:

  Het is gewoon dikke prut in oostenrijk onder 1500meter. En dan moeten we nog een week wachten.. Vrees dat er niet veel geskied kan worden in mijn dorpje…..

 15. Snowdreamer schreef:

  En we wachten weer op een weerbericht.

 16. Franklyn schreef:

  Zoals al eerder ( zie hierboven ) aangegeven zal met name Noordkant Oostenrijk op zondag/maandag te maken krijgen met “zomerse” weersomstandigheden door de fohn. Tegen dit thermische geweld is het recent gevallen nieuwe sneeuw ( 500-1500 m ) niet opgewassen en zal dit waarschijnlijk als sneeuw voor de zon verdwijnen. Hopelijk lukt het om de pistes nog enigszins te behoeden voor dit natuurgeweld. Gelukkig volgt er daarna wel weer markante afkoeling op dinsdag met uiteindelijk neerslag ( sneeuw vanaf zo’n 1000 m ) maar ervoor ( in de warme lucht ) kan in eerste instantie deze neerslag ook regen betekenen tot zo’n 1500 meter waarna later dus de sneeuwvalgrens gaat dalen naar 1000M. Echter het ziet er naar uit dat ook volgend weekend er weer een thermische opwarming op de kaarten staat maar dit is gelukkig nog ver weg maar dit kan dus ook zomaar betekenen dat het begin van 2e krokusweek lenteachtig gaat verlopen. Kortom vroeg op de latten en ‘s middag in een t shirt op het terras.

 17. Hanjo Vd Berg schreef:

  Zoals ook al veel vaker aangegeven zal het op de pistes wel meevallen. Die sneeuw wordt aangedrukt en zal niet zo snel wegsmelten. De zuidhellingen zullen hun witte glans wel verliezen maar ach hé het is voorjaar! Heerlijk een paar dagen lente achtig en ook nog kans op verse sneeuw en wat kou. Gewoon de perfecte mix.

 18. Raymond schreef:

  Om 13.30 stappen we in de auto naar Heidelberg daar overnachten. Zaterdag door naar Lermoos. We zien wat het wordt, in ieder geval zijn we weer in de bergen!!

 19. Jeff schreef:

  Onbegrijpelijk dat er nog geen weerbericht op deze site staat een dag voor de grote uittocht (krokusvakantie Noorden).

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.