De maan is weer krimpend maar levert altijd nog mooie plaatjes op. Zoals hier in Zell am See Kaprun. Nu het weer donkerder wordt is de helderheid van Venus des te spectaculairder…

… zoals hier in het Tuxertal rechts boven op het plaatje.

Vanochtend spectaculair morgenrood in Oostenrijk …. en dat zou goud in de mond moeten hebben. Klopt een beetje. Het is mooi weer vanochtend en er gaat ook weer gevlogen worden zo. Maar in de westalpen vandaag al behoorlijk wat sneeuw!

Hoppa! Meer dan 20cm in Avoriaz op 1800m. Geen last dus van de gestegen sneeuwgrens daar. Maar die wind! Mensen die daar zijn: laat weten of liften gesloten worden ajb.

Slechts enkele centimeters thuis op de stoep! Weinig wind…. Hoe kan dat?

Hierboven zie je hoe de luchtdruk weer snel oploopt en het front in het oosten weinig meer voorstelt. Wel zien we in het Oosten van Oostenrijk stuwing op gang komen. Eens inzoomen…

Wat? Gaat de Loser Freeride zaterdag nog afgelast worden vanwege lawinegevaar? 25 centimeter morgen? Misschien wordt het gewoon een droomeditie! Wat een mazzel zeg. Maar die wind! NW7?? Ongelofelijk….

Eerst naar Filzmoos vanmiddag. Ook daar morgen harde wind en sneeuwstorm dus. Wilden we net dat lieve skigebied weer eens verkennen. Nu ja… dan maar live uit de sneeuw morgen.

Leuke meteofiction vanochtend… Goed voor de Alpen…. voor het naseizoen. Wellicht ook goed voor Sauerland waar het nog echt winter moet worden…. en eens twee dagen met sneeuw in de Lage Landen is ook niet gek. We gaan het zien. Fijne dag.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

35 reacties

Gesloten voor reacties.