Soms is het goed om even out of the box te denken. Bijvoorbeeld wanneer er weinig sneeuw voorspeld is in de Alpen en je wél op zoek bent naar poeder. Dat moest ook Douwe de Vries gedacht hebben, toen hij besloot te gaan skiën in Georgië. Ja, dat lees je goed!

1

Het skigebied van Gudauri ligt in het noorden van Georgië, tussen Tbilisi en Rusland in midden in het Kaukasus gebergte. Het dorp ligt op ongeveer 2000 meter hoogte en de hoogste lift brengt je naar een duizelingwekkende hoogte van 3300 meter. Mede hierdoor zijn de condities natuurlijk vrij optimaal. Skiën kan hier van december tot april.

3

Een dagkaart kost je omgerekend ongeveer 11 euro en voor kinderen is dat slechts 7 euro. Je krijgt hiervoor 10 liften en 60 km piste. Voor de kilometervreter waarschijnlijk te weinig, maar het grootste deel van de liften bestaat uit stoeltjesliften en de pistes zijn divers. Ook hebben ze er een gondel. Je vliegt op Tbilisi, de hoofdstad van Georgië, en vanaf hier rijd je nog 2 uur. De weg is redelijk goed en er zijn ook genoeg transfers als je liever niet zelf rijdt.

4

Douwe weet ons te melden dat er genoeg variatie is, doordat je vanuit elke lift meerdere variaties kunt doen. Ook weet hij te melden dat de pistes lekker breed zijn en na de huidige sneeuwval perfect geprepareerd werden. Ook gebeurde dit de hele dag door. Gudauri is qua dorp een beetje onpraktisch doordat het aan een drukke verbindingsweg met Rusland ligt. Dit hebben ze opgelost in “new Gudauri”, waar alles in 1 iets hoger gelegen dorp zelf te vinden is. Langs de pistes zelf liggen diverse restaurants en barretjes.

5

Wat een waanzinnig uitzicht en die sneeuw, heerlijk!

6

Zo te zien geen super moderne lift zoals in de Alpen, maar ziet er gezellig uit toch!

7

Op de pistekaart zie je dat alles zich afspeelt op dezelfde berg en dat er ook diverse skiroutes ingetekend zijn voor de liefhebber.

Iemand hier ooit geweest, of in een ander exotisch skigebied? Wij horen het graag. Stuur wat foto’s via Facebook of Whatsapp(+31 644123111) en zet jouw plekje in de spotlight!


Jannes

Verantwoordelijk voor de techniek van Wintersportweerman en gek op wintersport. Zo nu en dan een report vanuit de partnergebieden, maar vooral verantwoordelijk voor het up and running houden. Staat dan ook altijd open voor feedback of verbeteringen. jannes@wintersportweerman.nl

6 reacties

Gesloten voor reacties.