Renault_WSWM_FB_Reistijd

Kijk jij al uit naar je wintersportvakantie? Na vaak weken voorpret kan de reis je waarschijnlijk niet snel genoeg gaan! Wij hebben een aantal tips op een rij gezet om de reistijd zo kort (en veilig) mogelijk te maken.

Reis op minder drukke momenten
Net als jij willen ook andere wintersportliefhebbers zo veel mogelijk tijd doorbrengen in de bergen. Plan daarom de dag en het moment van je vertrek.

  • Zaterdagen zijn de drukste dagen om de weg op te gaan in de wintersportperiode. Wil je toch graag op een zaterdag vertrekken? Vermijd dan in ieder geval de zwarte zaterdagen door in deze verkeersdruktekalender te kijken.
  • Doordeweeks vertrekken is gunstiger, vooral ‘s nachts. Als je om 1 of 2 uur ‘s nachts vertrekt, kun je daarvoor zelfs nog even slapen thuis. Zo voorkom je dat je vermoeid aan je reis begint en kun je lekker doorrijden.

Leg je overnachting al vast
In het wintersportseizoen zijn hotels op de grote aanrijroutes naar wintersportbestemmingen vaak al volgeboekt. Boek daarom op tijd je overnachting als je niet in één dag naar je bestemming wil of kan rijden. Check bij het selecteren van een hotel of je je auto binnen of onder een afdak kunt zetten. Dit scheelt vaak krabben in de ochtend, waardoor je weer sneller op weg kunt!

Schaf vignetten van tevoren aan
Gaat jouw route door een Duitse binnenstad of door Oostenrijk of Zwitserland? Check dan voor vertrek of je een tolvignet of milieusticker nodig hebt. Een vignet is een autosticker die aangeeft dat er voor de snel- en autowegen tol is betaald. De milieusticker is een bewijs dat je auto voldoet aan bepaalde milieunormen. Zo voorkom je oponthoud onderweg!

Oefen het omleggen van sneeuwkettingen
Sneeuwkettingen zijn in bijna alle landen verplicht en de kans dat je ze nodig hebt is groot. Mocht je onderweg in een situatie komen waarin je ze moet omleggen, dan ben je een stuk sneller weer op weg als je al weet hoe je dat doet. Wist je dat een geoefend persoon ze er in 2 minuten om zou moeten kunnen leggen? Red je dat niet, dan is het een goed idee om dit thuis nog even te oefenen.

Last minute controles
Op elke donderdagavond plaatsen we een speciaal weerbericht op wintersportweerman.nl voor de belangrijkste routes naar de wintersport. Dit is handig om in de gaten te houden! Check ook voor vertrek nog even of er winterweer of wegwerkzaamheden zijn aangekondigd. Vaak geven lokale websites de beste informatie.

Met deze tips kun je je reistijd verkorten, maar je zal nog steeds enige tijd in de auto doorbrengen. Het meest veilig en comfortabel doe je dat in een auto die elk terrein de baas is. Ken je de Renault Kadjar en de nieuwe Captur al? Deze crossovers zijn ideaal voor iedere wintersportliefhebber!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.