euphoria

Euphoria Borovets

Bij wintersport denkt iedereen meteen aan de Alpen. Maar je hebt ook nog de Karpaten. Meestal goed voor stabieler winterweer en zeker in Bulgarije ook voor veel zon. Ideaal dus voor de wintersport. Het prijsniveau is er zo gunstig dat een All-In wintersportvakantie heel betaalbaar is. Met dank aan Corendon, want zij zijn de uitdaging aangegaan om deze wintersportbestemming op de kaart te zetten. Een week wintersporten in Bulgarije inclusief ontbijt en skipas boek je bij Corendon al vanaf € 399. Ook zijn skivakanties inclusief skilessen en/of materiaal gemakkelijk boekbaar.

Corendon heeft afgelopen winter in Bulgarije de meest aantrekkelijke skigebieden Pamporovo en Borovets verkend en biedt daar nu tal van accommodaties aan. Kies je voor een wintersport naar Bulgarije dan loop je ter plekke met een dikke glimlach rond omdat ook alle bijkomende kosten lekker laag zijn. Een koffie met Apfelstrudel of een lunch met het hele gezin aan de piste, doe je al voor minder dan de helft van de prijs in de Alpenlanden. Lokale skischolen verzorgen betaalbare skilessen zowel voor kinderen als volwassenen.

Alkoclar Grand Murgavets

Alkoclar Grand Murgavets Pamporovo

Pamporovo
Vanaf het vliegveld is het minder dan 2 uur met de bus naar Pamporovo. Dit leuke sneeuwzekere dorp heeft een kern met een discotheek, enkele bars en restaurants. Een shuttleservice brengt je naar het skigebied dat een kleine kilometer verderop ligt. Daar kun je helemaal los op 35 kilometer pistes tussen de bomen, waarvan 4 makkelijk, 8 gemiddeld en 5 moeilijk. 14 skiliften verbinden de afdalingen tussen 1650 en 1926 meter hoogte. De accommodaties zijn allemaal uitstekend, van bijvoorbeeld het Alkoclar Grand Murgavets**** met een Spa Center tot het luxe Orlovetz Hotel***** met uitzicht op de pistes.

Orlovetz-1

Orlovetz Hotel Pamporovo

Borovets
Het skigebied Borovets ligt in het Rila-gebergte waar je al ruim boven de boomgrens uitkomt. Het dorp ligt op 1350 meter hoogte en de 35 kilometer pistes reiken tot 2560 meter. Gevorderde skiërs zijn hier helemaal senang met onder meer een zwarte piste aan de rand van het dorp. Maar ook beginners en lichtgevorderden kunnen flinke afstanden afleggen en thuiskomen via een piste met onderaan allemaal leuke barretjes en restaurantjes. Corendon heeft prachtige accommodaties uitgezocht zoals Festa Chamkoria**** met een gratis shuttleservice naar de skiliften en Euphoria Club Hotel en Spa **** met een Spa Center en verwarmd binnenzwembad.

Festa Chamkoria

Festa Chamkoria Borovets

Categorieën: Corendon

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.