De meivakantie ligt alweer voor de deur en ik weet wel wat leuks om te gaan doen met het hele gezin, Snow Fam Week Tignes. (27 april tot 4 mei) Speciaal voor de kinderen worden er leuke evenementen georganiseerd. De prijzen zijn aantrekkelijk en de sneeuwhoogte is er nog bovengemiddeld. De top ligt op 3450 meter hoogte en het dal op 2100 meter. Ja, dat is dus gegarandeerd sneeuw want op het moment van schrijven ligt er nog 125 cm tot 310 cm. Tijdens de Snow Fam Week 2013 is het merendeel van de pistes en liften van het grote skigebied Espace Killy geopend. De hele week dus volop ski- plezier en animatie. Bij onze partner Bizztravel kun je al voor 265 euro  per persoon (inclusief skipas) een volle week in de sneeuw vertoeven! Bekijk hier de aanbiedingen bij Bizztravel.

Het filmpje is van 2012 maar dat ziet er dus zeer gezellig uit! De springkussens zullen het zeker goed doen.

Hajo en Ronaldo zijn nu onderweg naar Obertaurern. De mazzelaars, ben toch wel een beetje jaloers maar ik weet zeker dat als zij die BMW winnen ik er toch wel een rondje in mag rijden.

Het befaamde kistje heeft deze mooie mevrouw in haar hand met die mooie BMW als hoofdprijs dus. Waar zal ze het verstopt hebben? Als Hajo en Ronaldo een beetje slim zijn graven ze niet alleen met hun handen maar ook met andere gereedschap om de concurrentie voor te zijn. Zover is het nog niet, vrijdag is het er feest en zaterdag is dus dat grote evenement. We zullen vast nog wat updates van hun doorkrijgen hier op de site.


Kunnen we in Nederland nog wat leuke sportactiviteiten doen de komende dagen?
Vandaag gaat het flink waaien uit het zuidwesten. Windkracht 5 boven land en windkracht 7 boven zee. Doet me aan het volgende denken.
Tijd om eens te gaan zeilen? of misschien nog ruiger kitesurfen Trek wel een beschermend pak aan want zwemmen in het zeewater van 5 graden is geen pretje. De zon doet echter goede zaken vandaag en met 12 graden aan zee en 16 graden in het binnenland zitten we rond de normale waarde voor de tijd van het jaar. Een prachtige site om het weer te volgen speciaal voor de wind en de windrichting, temperatuur, golfhoogte etc is windguru
Vul bovenin even de plaats in waar je moet zijn en voila. Zet hem in je favorieten kan van pas komen deze zomer! De uitkomsten zijn berekend van het Amerikaanse model GFS welke wij hier ook veelvuldig analyseren. Misschien is het nu wat te kort dag om te gaan surfen of kitesurfen maar die wind is er vandaag prima voor, dus als je nog even een gaatje hebt of vrij bent, ik zou het wel weten. Of ben ik te enthousiast en is het nog te koud? We gaan het in de gaten houden de komende tijd.

Komt die sneeuwdump nog in de Alpen?

Het ziet er nog steeds naar uit dat er 20 tot 30 cm kan vallen later op vrijdag maar vooral ook zaterdag. De sneeuwvalgrens pendelt dan tussen 1200 meter in de noordelijke Alpen tot 2000 meter meer naar het zuiden. Zondag valt er vooral aan de zuidkant nog wat sneeuw helaas stijgt hierbij de sneeuwvalgrens tot boven de 2000 meter.De noordkant krijgen flinke opklaringen en mooi voorjaarsski weer.

Mooi te zien het dipje in de nacht van vrijdag op zaterdag met dus die vrij lage sneeuwvalgrens.
Het ensemble is trouwens voor de omgeving van Obertauern. Na het weekeinde lopen de temperaturen wat op met de vorstgrens tussen 2000 en 2300 meter. Later nog iets hoger.

Staat er weer een mooi weekend op het programma?
Jazeker, we krijgen zelfs meer zon dan het afgelopen weekend en het blijft overal droog. We verkeren wel in koelere lucht. De middagtemperatuur ligt zaterdag tussen 9 en 11 graden en zondag wordt het enkele graden zachter. Zaterdag komt de wind uit noordelijke richtingen en zondag draait de wind naar het oosten. Gelukkig stelt de wind niet veel voor zodat het in het zonnetje lekker vertoeven is. In die aangevoerde koelere lucht gaat het kwik in de nacht en vroege ochtend wel fors onderuit. Zo moeten we op beide nachten rekening houden met de kans op nachtvorst, vooral in de nacht van zaterdag op zondag. Vlak boven de grond kan de temperatuur teruglopen tot min 3 graden. Op waarnemingshoogte (neushoogte) ligt het kwik in die koudste nacht rond het vriespunt.

Kijken we naar de vooruitzichten van het Europese weermodel dan zien we de trend naar koeler en wisselvalliger weer. Het zal toch niet he? We moeten het er mee doen maar ik zie op woensdag 24 april een leuk piekje met een temperatuur tussen de 15 en 20 graden. Daar gaan we naar uitkijken.


Arjan Ehlert

Arjan Ehlert, 35 jaar, reageerde veelvuldig op de wintersportsite van Hajo en is enorm weerfan. Vanaf zijn 6e levensjaar al geïnspireerd door het weer. Zijn enthousiasme is Hajo ook opgevallen. Hier regelmatig te zien op de site en schrijft af en toe een blog over het weer en de wintersportgebieden. Ik heb enige ski-ervaring en naast het weer als hobby komt wintersport op nummer 2.

36 reacties

Gesloten voor reacties.