Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Een prachtige zomervakantie kan hier van 20 juni tot en met 8 september.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

Op weg naar prima weekeinde en IJsland krijgt de volle laag

check ook eens

9 Reacties

 1. Jeroen de Slegte(Bergschenhoek) schreef:

  Hoi ik lees: IJsland. Wat is daar aan de hand? Dit dus. Volgens beide modellen komt die sneeuwstorm er eind mei. Ook op Groenland trouwens. Koud want al op zee sneeuwt het. Ver van ons bed maar toch een bijzondere situatie…

  Op 2 juni loop ik de Spitsbergen marathon in Longyearbyen. ga ik daar een echte Arctic marathon lopen of gaat het daar mee vallen?

 2. vanDam schreef:

  @Hajo of Jannes, veel weerkaarten op de nieuwe kleine ijstijd pagina werken niet meer, zouden deze weer werkend gemaakt kunnen worden ?

  https://www.wintersportweerman.nl/nieuwe-kleine-ijstijd/

 3. Paul A Club 1989 schreef:

  Wowww die foto van die hagelbui! Waanzinnig mooi.

 4. Leo schreef:

  En nog maar een keer “de droogte”:

  Want ach en wee, hiervan sprongen de tranen werkelijk van in mijn ogen, hier gaat wel héél véél fout:

  En dan heb ik het niet eens over de oorzaak van het verschil in temperatuur (meer veroorzaakt door de koude noordwestenwind dan door de bewolking)..
  Kijk nog eens goed naar de grafiek en luister goed wat Nicolien Kroon er over zegt (vanaf 0.41) ..
  Er klopt echt helemaal niets van!
  Belangrijkste is dat het helemaal niet “heel droog” is!
  In de grafiek zien we dat we actueel met een neerslagtekort van 47 mm slechts een heel klein beetje boven de mediaan (het midden van de verdeling) zitten. Dat betreft het landelijke gemiddelde; over 13 stations.

  Lokaal zijn er grote verschillen. De droogste gebieden zien we in Overijssel, Gelderland en Limburg. Buiten die gebieden is het normaal tot natter dan normaal, met uitschieters in Groningen en de Hoeksche- en Alblasserwaard (Zuid-Holland). Dat valt mooi terug te voeren op de zware buien in de nachten naar 11 én 30 april. De Hoeksche Waard werd twee keer getroffen!

  Ter referentie hier het langjarig gemiddelde. Meest opmerkelijk is nog wel de verdeling; normaal is in het voorjaar de kuststrook het droogst.
  Overigens: dit getal (het neerslagtekort) is in feite geen maat voor mooi weer / warmte / klimaatverandering maar slechts ten dienste van de land- en tuinbouw.
  Het getal geeft het verschil tussen de gevallen neerslag en de berekende referentiegewasverdamping aan. Die verdamping wordt naast de temperatuur voor een belangrijk deel beïnvloed door de hoeveelheid zonnestraling, en vooral bewerkstelligt via de wortels van gewassen.Lees hier de uitleg over de berekening van de referentiegewasverdamping en hier de vertaalslag naar de verschillende gewassen.

  • Paul A Club 1989 schreef:

   Leo, Nicolien is een presentator, geen weervrouw. Al zo vaak gezien. Best vrouwtje hoor, maar diepgaande weerinfo: nee. Ze verteld alleen MSM opgepikte weerinfo.

  • Hans schreef:

   Hahaha…… die Nicolientje toch….. of houdt ze al rekening met de 15daagse? en heeft ze een glazen bol…..
   Daarom kijk ik het weer niet meer bij rtl en nos ook al zou ik tijd hebben hiervoor. Mooi Leo dat je dit deelt 🙂
   Was idd een koude n/nw-wind, leek eerder vroeg winter. Ach, morgen weer 10 gr. extra en kan de bbq weer aan.

 5. Leo schreef:

  Met excuses, ik sta een beetje in de repeat-stand 😉

  Voor de 2e nacht op rij noteren we vorst aan de grond. Niet bijzonder extreem en geen records maar zo ná de ijsheiligen toch altijd het vermelden waard.
  Actueel in Twenthe / Enschede (de naam is gewijzigd?!)

  En afgelopen nacht in Woensdrecht en Deelen. Complex kaartje omdat hier de minima weergegeven worden tussen 0h en 0h (UTC = 2h NL tijd); Enschede betreft dus het minimum van deze nacht.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.