Ensemblegrafieken klikken: altijd prijs! Probeer het zelf. Klik hier. Die hierboven is van een punt aan de Zwitserse noordkant. De GFS12u is helemaal super. Kelderende temperatuur rond de Alpen en dikke neerslagpieken in hoofdrun en alle controleruns. Geen megadumps (behalve dan die uitschietende hoofdrun op 1 december), maar 10+10+10+10+10 is altijd nog 50cm sneeuwhoogte.

En dan die zwaar omlaag duikende temperatuur van de hoofdrun! Op 10 december vriest het dat het kraakt in de Alpen. Bovenop dat heerlijke witte sneeuwdek dat we dan hebben. T’is een beetje in je arm knijpen met zulke weerkaarten, maar het hoort gewoon bij de tijd van het jaar. Voor Nederland helaas niets dan herstige bagger vooralsnog. Maar wat gaan we genieten van de webcams straks.

BV1 krijgt van mij nu een dikke 75% kans tot en met Sinterklaas.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

10 reacties

Gesloten voor reacties.