les menuires
Lees verder >

Hét skimekka op de meest centrale plek in de Trois Vallees, het grootste volledig verbonden skigebied ter wereld. Les Menuires ligt zeer sneeuwzeker op 1800m terwijl de pistes nog 1000m hoger reiken. Een piste & offpiste paradijs!

les menuires
Lees verder >

Wintersport met sneeuwgarantie. Niet tevreden? Geld terug.

Die Tauplitz
Lees verder >

Beleef een prachtige wintersportvakantie in het sneeuwrijke Tauplitz.

INNSBRUCK
Lees verder >

Krijg het citytrip gevoel en combineer het met een dagje op de latten!

die tauplitz
Lees verder >

Die Tauplitz kleinschalig, gezellig, mooie pistes en toch prachtig uitzicht voor jong en oud! en vooral relaxing!

Innsbruck Nordkette
Lees verder >

Het leukste en ruigste piepkleine skigebied van de Alpen.

Innsbruck
Lees verder >

Skiën en snowboarden rondom de hoofdstad van de Alpen.

Wandelen, langlaufen, biathlon, het kan allemaal in Filzmoos.

op 994 km van Utrecht vind je deze parel van een skigebied voor jong en oud.

champéry
Lees verder >

Zover je kunt kijken kun je wintersporten. Kabelbanen of stoeltjesliften lopen van Champéry naar het skigebied Portes du Soleil, één van de grootste samenhangende skigebieden ter wereld

Val d'anniviers
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur en de cultuur in deze Zwitserse parel

Val d'anniviers
Lees verder >

Ga je mee op skivakantie naar het paradijs?

Op weg naar 2 meter sneeuw in Breuil-Cervinia zoals verwacht

check ook eens

19 Reacties

 1. Asten (Harmelen) schreef:

  GFS 12.00: vanaf de 15e november langzaam maar zeker een ommekeer.. uiteindelijk arctische uitstroom richting de Alpen..zou twee weken eerder zijn dan vorig jaar maar gezien de steeds verder afnemende kracht van de zon zou deze sneeuw zeker boven de 1.000 meter een blijvertje kunnen zijn…

 2. eri schreef:

  zie ook op de GFS12.00 vanaf de 16 Nov. een NW-N opgang komen met mogelijk een mooie NW-N stau tot gevolg met een lage sneeuwgrens voor zwitserland en oostenrijk ik denk zo tussen de 800-1200 meter.

  maar is nog verweg dus er kan nog veel gebeuren maar deze run voor de N-kant gangers beter dan hoe de kaarten tot 15 Nov erbij liggen, dus er is hoop op een mooi begin van het ski seizoen na 16 Nov, hoeveel neerslag is nog niet te zeggen maar er staat iets te gebeuren in de GFS12.00

  duimen voor deze omezwaai

 3. Danny schreef:

  Mag ik even een blij-zijn-moment-hebben?!

  Ik zou komende winter niet op wintersport gaan, maar ik ga hoogstwaarschijnlijk toch!
  Deze week boeken!!

  *blij*

 4. Roger - Oja schreef:

  Waar komen die 2meter vandaan in Cervinia? Het zou zeker een mooi seizoensbegin zijn. Maar wat op deze foto te zien is, is voornamelijk bij elkaar gewaaid.

  • Hajo schreef:

   Ik zie bijna 2 meter bij elkaar gewaaide sneeuw! Dat is toch bijna 2 meter dan of ben ik nu gek? Ik begrijp wat je bedoelt maar dit soort dichterlijke vrijheid hoort bij een weerman! 😉

 5. Kees (mod) schreef:

  Geen twee meter maar hier wordt ik toch ook al blij van … Morgins (1330 m) vanmiddag.

 6. Ab schreef:

  EC 12z is weer lekker bezig en komt zoals het nu voorstaat met een groenland blokkade ten NW van de LL vanaf 13/14 november. Nog niet direct leidend tot winterkou maar wel interessant voor het vervolg.

 7. getjo schreef:

  ik wordt wordt hier toch wel blij van nu maar hopen op niet zo,n bericht van Hajo als verleden jaar met die straalstroom ramp scenario.maar volgens Frederic is het dit jaar anders en daar houd ik me maar aan vast.

 8. Spyfromthesky schreef:

  Vorig jaar was er ook een vroege kou uitbraak richting Israël en Egypte. Met ook veel sneeuw. Nu lijkt er ook al oostelijk wat af te zakken naar het zuiden. Het lijkt mij zelfs iets eerder.

  Waarschijnlijk door een diepe laag zuidelijk Europa en oostelijk een kernachtige hoge druk.
  Er is geen duidelijk tendens waar te nemen voor Nederland op de langere termijn. Duidelijk lijkt dat van wat er ook gebeurd er een meer noordelijke koers lijkt te komen. De mogelijkheden van NW tot NO zijn aanwezig. Ook lijkt er even een super hoog te ontstaan, een Azoren die aan de wandel gaat en even poogt met een hoog van Europa vriendjes te worden.

  Hoe dan ook de trend is dan we van zeer zacht naar normaal gaan en vandaag en morgen toch wel frisjes zijn. Geniet van het heldere weer als er geen mist is en bekijk de volle maan!

  Die zag ik begin van de avond toen ik een trainingsrondje afwerkte. Een mooi plaatje. En ehh het was voor het eerst frisjes om te beginnen dus ik geen niet al te dik gekleed er maar flink tegenaan.

  Spyfromthesky

 9. Spyfromthesky schreef:

  @ Hajo,

  Niet eens op Zwitserland een keer focussen. Daar gaat toch ook veel sneeuw vallen.

  Spyfromthesky

 10. Patrick schreef:

  Inderdaad wat overdreven die 2 meter . Is gemakkelijk zo spreken over 2 meter waar hij bijeen gewaaid is . Er zal allicht wel heel veel sneeuw gevallen zijn en nog vallen, maar om over 2 meter te spreken moet het juist gemeten zijn en niet in een bijeen gewaaide hoop .
  Iets TE optimistisch maar wel leuk.
  Spijtig dat dit ook niet in de Noordalpen gebeurd . Misschien later ?? wie weet .

 11. Ronaldo schreef:

  Net een nieuw bericht gepost. Toch nog een nieuw avondbericht. 😉

 12. Roy schreef:

  @Hajo je berichten zijn opvallend kort de laatste tijd. Dat vind ik wel jammer. Ontopic: De foto is wel gaaf natuurlijk maar eigenlijk ben ik ook wel een beetje teleurgesteld. ‘Echte ‘ 4 tot 5 meter sneeuw is tot nu toe nergens gehaald. Beide grote modellen zijn dus gezakt voor hun examen wat betreft de neerslagprognoses. Wat ook opnieuw weer bevestigd hoe moeilijk de factor neerslag te voorspellen is. Nu krijgen ze een nieuwe kans 😉 Rond de 10e november dient zich een nieuw neerslaggebied aan. Sneeuwgrens volgens de GFS12 ergens tussen de 1700-2000 meter. Wordt dus weer spannend!

  • Roland Bodegraven schreef:

   viel mij ook op

  • Leo schreef:

   Huh?? Je hebt niet goed gelezen of haalt nu echt heel veel onzin tevoorschijn Roy. Ten eerste heeft hier niemand 4 tot 5 meter sneeuw geroepen, noch hebben de modelberekeningen dat laten zien (de overdreven uitspraak komt volgens mij van de meteogroep?). Hajo ging voor 2 meter, ik voor 3 – en die gaat waarschijnlijk nog wel gehaald worden. Ten tweede betreffen die neerslagprognoses de 10 dagen vanaf afgelopen maandagavond. Voor zover we nu kunnen constateren liggen we vrij exact op schema. Erg knap van de modellen!

  • Leo schreef:

   Hmm, bij nader inzien moet ik je gelijk geven: het blijft moeilijk te voorspellen. Daar is overigens herhaaldelijk op gewzen de afgelopen dagen: exacte details -zeker lokaal- zijn altijd anders.

   Ven meteocentrale.ch:
   Die 10 regenreichsten Orte in der Südschweiz von Montagabend bis heute um 15 Uhr:

   Intragna TI – 418.6 l/m²
   Mosogno TI – 369.2 l/m²
   Frasco TI – 306 l/m²
   Gondo VS – 252.2 l/m²
   Hinterrhein GR – 234.3 l/m²
   Airolo TI – 216.8 l/m²
   Rossa GR – 205.6 l/m²
   Robiei TI – 204.5 l/m²
   Locarno-Monti TI – 201.8 l/m²

   Dat was inderdaad niet voorspeld..

 13. Leo schreef:

  Haha 2 meter is idd 2 meter. Maar ik denk daarnaast dat de claim terecht is. Er is gewoon serieus geruimd en de opgewaaide hopen lijken me iets meer dan 2 meter. Deze foto is uit dezelfde serie:

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.