Wintersportweerman.nl is nog lang niet dood. Dat blijkt als de eerste koude periode duizenden bezoekers en mooie donaties oplevert. Gisteren zo veel zelfs dat ik er niet omheen kon om vanochtend maar meteen de eerste weervideo van 2024 op te nemen. Als ik dit nog wat meer oefen en het binnen de 10 minuten hou hebben we denk ik wat moois samen voor de aankomende tijd.

Dit was em dan. Je merkt dat er niet een heel productieteam aan vast hangt. Ik heb dan ook geen duizenden euro’s nodig om dit te doen en hoef evenmin verzekeringen of dieetpoeders aan te prijzen in de video’s. De donaties zijn gewoon een mooie eerlijke feedback van jullie naar mij en voor jullie goed karma voor meer winterweer. Voor de chagrijnige klagers die af en toe roepen: “ga een baan zoeken”… nog maar eens ten overvloede dat ik er al twee heb: paragliding tandempiloot (en manager van vip-paragliding.com) en freelance B2B copywriter. Verder pareer ik hen: hebben jullie geen passie dan voor iets, dat je op zo’n niveau en zo leuk weet te brengen, dat het iemand iets waard is? Of: als je op straat ergens een paar minuten intens geniet van een straatmuzikant, loop je dan echt weg zonder iets in de gitaarkoffer te gooien?

Categorieën: Video

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

5 reacties

Jeroen · 9 januari 2024 op 13:47

Gezondheid! 🙂

Barend · 9 januari 2024 op 13:51

Dank. boeiend en spannend. Ik blijf je volgen.

Joyce · 9 januari 2024 op 14:42

Top Hajo,
Ik heb juist bewondering voor je. Van je hobby je werk maken. En je droom leven. Vooral lekker blijven doen.
Zijn vast er vast veel die toch wat jaloers op je zijn.
Bedankt voor je mooie weerberichten.

Aart · 9 januari 2024 op 22:46

Met zo’n mondelinge uitleg/toelichting erbij, zijn die kaarten echt veel beter te begrijpen! Thanks weer!

Aart · 9 januari 2024 op 22:50

Hoe ‘grappig’. Zelfde tijdstip; EU flipt naar koud, GFS naar warm maar blijft met meerdere uitkomsten ook koud aangeven. New York invloed?

Gesloten voor reacties.