Is het net nodiger dan ooit de boze bosgeesten te verdrijven met luid geknal, mag op veel plaatsen in Oostenrijk ineens helemaal geen vuurwerk worden afgestoken wegens bosbrandgevaar.

feuerwerkverbot

We hebben het nieuws van onze enige eigen bosbouwer Jeroen die bovenstaande kiek in het Brixental maakte. Het verbod geld dus sowieso in Tirol waar een bosbouwwet een juridisch handvat voor een verbod biedt. Toegestaan zijn alleen nog vuurwerk van de categorie F1, waaronder sterretjes, knalerwten en tafelvuurwerk. Ja hallo: daarmee krijgen we de boze bosgeesten niet weg! In Vorarlberg is men alleen tot waarschuwen overgegaan. Wel heeft de gemeente Bartholomäberg in het Montafon ook het centrale vuurwerk afgelast.

Schermafdruk 2015-12-29 20.54.33

In Kärnten is in het Bezirk Spittal in 32 van de 33 gemeenten een vuurwerkverbod afgekondigd. Uitzondering is de gemeente Millstatt. Ook in het Lesachtal en het Gitschtal is vuurwerk verboden. Toch kan het in de nieuwjaarsnacht flink knallen. Namelijk als je met vuurwerk gesnapt wordt. De politie geeft aan: “Es werden einige Sektorstreifen unterwegs sein. Wer dabei erwischt wird, für den gibt es richtig Krach. Dann muss man mit mehreren hundert Euro Strafe rechnen”.

PS Misschien een goed idee om in de reacties te melden wat je op jouw bestemming op dit gebied gehoord hebt!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Gesloten voor reacties.