tauplitz0101c

Het duurde tot half vier vandaag totdat in de oostelijkste skigebieden van Oostenrijk de mist optrok en de zon zich liet zien. Toen dat gebeurde in Die Tauplitz was het meteen ook echt spectaculair!

tauplitz0101a

Tsja de laatste lift en dan dit!

tauplitz0101b

 

Morgenochtend moet iedereen meteen weer met de eerste lift verder want morgenmiddag trekt het al weer dicht met in lagere gebieden ook wat regen erbij. De sneeuwgrens schommelt dan namelijk tussen 1800 en 1000m! Zaterdag ligt de sneeuwgrens eerst ook nog hoog maar dan in de avond zakt dat naar de laagste dalen waar het zondagochtend nog lekker door kan sneeuwen. Opnieuw het langst in deze oostelijke gebieden. Pas woensdag staat er weer een schitterend zonnige dag op het programma.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.