Klik voor grote plaat

Natuurlijk schrijf ik zo een weerbericht dat een beetje een herhaling wordt van de voorgaande: we kunnen kijken tot zondag de 19e en daarna weten we het niet. Misschien schijnt maandag de 20e in de Alpen de zon. Misschien ook niet! Over een half uurtje meer daarover. Ondertussen ben ik steeds meer in de ban van het bizarre winterweer in Europa en de foto’s daarvan die binnenstromen.

Hieronder een setje door mij verzamelde foto’s…

[fbphotos id=351882768179268]

We weten nu dus dat je niet met een Hummer over een bevroren meer moet rijden!

Hieronder geef ik de links naar de artikelen waar deze foto’s uit komen….

Onder meer de bevroren goudvis komt uit Hier haben BILD leser eiskalt geknipst, onder meer de wolf in Italië en de leeuwen in Belgrado komen uit Europe battles the deep freeze that has killed hundreds of people van The Telegraph, en de Turkse plaatjes komen uit Snow depth reaches 6 meters in Eastern Turkey van World Bulletin.

Hopelijk doen jullie mee in de reacties met het verzamelen van zo veel mogelijk foto’s en verhalen….

Categorieën: FotoNieuws

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.