Klik voor grote plaat

Natuurlijk schrijf ik zo een weerbericht dat een beetje een herhaling wordt van de voorgaande: we kunnen kijken tot zondag de 19e en daarna weten we het niet. Misschien schijnt maandag de 20e in de Alpen de zon. Misschien ook niet! Over een half uurtje meer daarover. Ondertussen ben ik steeds meer in de ban van het bizarre winterweer in Europa en de foto’s daarvan die binnenstromen.

Hieronder een setje door mij verzamelde foto’s…

[fbphotos id=351882768179268]

We weten nu dus dat je niet met een Hummer over een bevroren meer moet rijden!

Hieronder geef ik de links naar de artikelen waar deze foto’s uit komen….

Onder meer de bevroren goudvis komt uit Hier haben BILD leser eiskalt geknipst, onder meer de wolf in Italië en de leeuwen in Belgrado komen uit Europe battles the deep freeze that has killed hundreds of people van The Telegraph, en de Turkse plaatjes komen uit Snow depth reaches 6 meters in Eastern Turkey van World Bulletin.

Hopelijk doen jullie mee in de reacties met het verzamelen van zo veel mogelijk foto’s en verhalen….

Categorieën: FotoNieuws

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Gesloten voor reacties.