Foto: Tourismusverband Obertauern

Een trotse Seilbahner Martin Seifter. Bij zijn kanon. Misschien zijn skigebieden wel de ultieme vorm van pacifisme. Wel kanonnen, geen oorlog. Mannen willen gewoon grote speeltjes hebben. En kunstsneeuw is dat. Wat een feest. Dat wij mensen het zo ver geschopt hebben op deze aardkloot. Zo maar wat overpeinzingen waarmee ik vrijdag in de skiliften van Obertauern zal zitten, als ik ga voor de unieke ervaring van skiën op pure kunstsneeuw. Niet uit depot. Geen mengsel met natuursneeuw. Nee echt eens pure kunstsneeuw. Heerlijk griffig. En ik moet wel gaan vrijdag want vanaf het weekeinde en vooral maandag komt sneeuw van moeder natuur. Sneeuwgrens? Niet relevant. Want we zitten hier in Obertauern op 1800m in het sneeuwrijkste skigebied van Oostenrijk. Kom jij ook naar de seizoensstart komende vrijdag?

Foto: Tourismusverband Obertauern

Eerst was ik uitgenodigd voor 20 november in Obertauern. Dat ging niet door. Maar het werd wel koud. Koud genoeg om volle kan te blazen. Vrijdag is nog niet de hele Tauernrunde te skiën. Vier liften en hun pistes gaan open: Grünwaldkopfbahn, Hochalmbahn, Panoramabahn en Spitzbahn. Van 9.00u tot 16:00u. Ik zou voor de gein het experiment kunnen doen om de tussenliggende groene gedeeltes te overbruggen met de paraglider. Mmmmm.

Het is nu wel zeker dat met het grote Skiopening-weekeinde van 30 november tot 2 december alle liften wél zullen draaien. Er komt sneeuw van moeder natuur al in het weekeinde. En dan vanaf maandag met een lage sneeuwgrens en dus op de hoogte van Obertauern een mooie losse droge sneeuw. Zie het weerbericht van vanochtend. Bergfex berekent voor de eerste dagen van de komende week 15 tot 30 cm sneeuw. Ken je Obertauern niet en lukt het je niet nu zo snel in de auto te stappen? Hou dan 5 tot en met 7 april in de gaten om met WSWM deel te nemen aan het Gamsleiten Kriterium. Dat was vorig seizoen al super gezellig! Meer info volgt!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.