renault

Frankrijk; het land van de Eiffeltoren, croissants, Renault en… de enorme skigebieden die goed bereikbaar zijn met de auto. Paradiski en Les Trois Vallées zijn gebieden waar je iedere dag een andere piste kunt pakken. Ze behoren tot de grootste wintersportgebieden ter wereld. Voor zowel de beginnende als de gevorderde skiër en snowboarder is Frankrijk een land waar iedere wintersporter aan zijn trekken kan komen. Maar is een sneeuwvakantie in Frankrijk net zo gezellig als bijvoorbeeld Oostenrijk of Zwitserland? We zetten een aantal accommodaties voor je op een rij waar je goed kunt skiën en de gezelligheid kunt opzoeken!

Chalet1

Les Trois Vallées: Montagnettes Hameau de la Sapinière
Het dorpje Les Menuires is onderdeel van het skigebied Les Trois Vallées en staat bekend om de relatief lage prijzen. Het dorp is ietwat rustiger dan aangelegen wintersportoord Val Thorens, maar desondanks is er naast skiën genoeg te beleven. Chaletdorp Montagnettes Hameau de la Sapinière ligt op 10 minuten wandelen van het centrum van Les Menuires. De huisjes hebben een open haard, Wi-Fi en je kunt gebruik maken van de spa. Klinkt goed, toch? Mocht je meer willen weten over deze accommodatie, lees het hier op de website.

renault

Evasion – Mont Blanc: Hotel Le Gai Soleil
Wil je de hoogste berg van de Alpen bewonderen? Rijd dan naar het skigebied Evasion, waar de Mont Blanc ligt. Dit gebied is naast het oudste ook het duurste gebied van Frankrijk. Ga er daarom vanuit dat je heel wat moet neertellen. In het romantische dorp Megève, naar het schijnt het gezelligste dorp van het gebied, vind je Hotel Le Gai Soleil. Minder duur dan omliggende hotels maar wel voorzien van een fitnessruimte, verwarmd zwembad en uitzicht op de bergen. Wat ons betreft alles wat je nodig hebt voor de echte MontBlanc experience! Hier vind je er meer informatie over.

renault

Les Sybelles – Saint-Jean-d’Arves: Chalet Arvina
In tegenstelling tot het vorige gebied is Les Sybelles een vrij nieuw skigebied. Pas in 2003 zijn alle pistes in het gebied samengevoegd tot één gebied. Dit maakt de omgeving helaas wat minder authentiek, maar het zorgt wel voor 310 km (!) aan skiplezier. Ben je toch op zoek naar dat authentieke gevoel? Dan is Chalet Arvina een goede optie! Het chalet is modern, alles in de omgeving ligt op loopafstand en je hebt uitzicht op de bergen. Oftewel: skiënd de deur uit! Je kunt hier alles over het chalet vinden, mocht je nieuwsgierig zijn geworden.

Hotel2

Paradiski – La Plagne: Araucaria Hotel & Spa
Paradiski staat in de top drie van ’s werelds grootste skigebieden. De Vanoise Express, een kabelbaan van twee kilometer, verbindt La Plagne met Les Arcs en dit maakt het gebied ontzettend groot. Perfect voor wie graag lange tochten maakt of afwisselt tussen pistes! Dit alles doe je natuurlijk het liefst rechtstreeks vanuit je hotelkamer, wat kan als je verblijft in het Araucaria Hotel & Spa. Dit hotel ligt direct aan de piste, heeft een uitgebreid ontbijtbuffet en na een lange dag op de piste kun je een duik nemen in het binnenzwembad. Meer informatie vind je op de website.

Welke accommodatie spreekt jou het meest aan? In samenwerking met de Renault Kadjar en de Renault Captur hebben we de bovenstaande wintersportgebieden geselecteerd. Deze stoere crossovers lenen zich perfect voor een rit richting de sneeuw. Heb jij een goede ervaring met een chalet of hotel in Frankrijk, laat het ons hieronder even weten. Au revoir!