Na een 0,6°C te koude april en een volle graad te koude start van mei zijn we nu in de Lage Landen mogelijk op weg naar een of meer dagen met lokaal en middagtemperatuur van 30°C. De laatste berekening van het Europese weermodel gunt ons zo’n zomerse dag op 20 mei. Ook de Alpen beleven een mooie fase, maar hier is ook weer sneeuw te verwachten eind van de maand.

Zie hoe mei nog achterloopt! Maar de koers omhoog is ingezet met een warme westelijke en later zuidwestelijke stroming. Het komende weekeinde wordt al echt jummie en dan loopt het kwik alleen nog verder op naar mogelijk vrijdag de climax met hitte die meteen overgaat in onweer en afkoeling.

In de Alpen zien we boven 2000m een zeer goede kans op weer een paar dagen sneeuw.

Dat is natuurlijk nog meteofiction … en sowieso niet echt een tof vooruitzicht. Ja enkel op de gletsjers zoals hier in Kaprun heb je er wat aan. Verder is het vooral bar slecht weer ….

Dit soort weer dus…. bah! Maar goed voor de plantjes net als ieder extra beetje CO2.

Categorieën: Meteofiction

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

david · 13 mei 2022 op 09:00

Hajo Succes met je WK gevouwen vliegtuig

Gesloten voor reacties.