fellhorn

Voorlopig voor het laatst een puur wit plaatje uit Kleinwalsertal. Het kwik vliegt de komende dagen omhoog.

Webcam Sasso Levante

Aan de zuidkant hakt de zon er heftiger in zoals hier in Val Gardena. We hadden een mooi zonnig plaatje beloofd en hier is hij dan!

hintertux

Aan de hoofdkam dit kiekje van Cescia uit Hintertux.

rsum_17100100_17092100

We hadden het gisteren al in het vizier: de Lage Landen komen in zone minste neerslag komende 10 dagen…. Alpen ook relatief droog. Tatra gebergte brandpunt neerslag. Enne… die zuidkant van Groenland weer he! Stomen ze daar weer door naar het volgende sneeuwrecord?

Schermafdruk 2017-09-21 09.33.30

In de Lage Landen komende de twintig graden voor een hele reeks van dagen in beeld… misschien lukt het lokaal vandaag al!

tmp2_17092315_17092100

De voet van de Alpen gaat ook weer die kant op. Het worden echt hele aangename dagen…

Webp.net-gifmaker (6)

De cliffhanger van het Europese model blijft de tegenstelling van een groot IJsland laag en groot Russisch hoog tonen. sneeuw in de Pyreneeën. En oprukkende nachtvorst! Eens zien wanneer bij ons een eerste keer nachtvorst optreedt!

Schermafdruk 2017-09-21 10.15.11

In het weekeinde kunnen we in het oosten al in de buurt komen!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.