ab-zwam

Hoe toepasselijk deze foto van Ab. Hierrrr heeft hij meer fraaie paddenstoelen gepost.

abwolken

En mis deze wolkenlucht niet. Wauw!

lopende0911

Ja het is herfst! Het is herfst, maar toch ook fors aan de warme kant: 1.6ºC warmer dan de normale 8.4ºC in de eerste decade van november. En pakken we de pluim erbij dan zien we het kwik nog een volle week twee drie graden boven normaal en daarna hoogstens (of eigenlijk minstens) normaal. Noodweer.be postte vanochtend nog een spectaculair bericht als zou de polar vortex in Amerika – beter gezegd het splitsen van de poolwervel in een Amerikaanse en een Siberische wervel – op vrij korte termijn kans bieden op koud weer in West-Europa. Het Europese model leek dat vanochtend nog te bevestigen, maar…

allesoude

Vanavond biedt noch het Amerikaanse noch het Europese model hoop op een snelle komst van Koning Thialf. Zie hierboven de laatste kaart van het Europese model. Nog steeds hetzelfde front tussen een winters Scandinavië en zacht weer daaronder. Is ook niet zo erg want pas begin december of eigenlijk medio december gaat het erom. Als de liften in de Wintersport-Arena Sauerland (zonder kunstijs maar misschien wel met kunstsneeuw) medio december aan kunnen is dat een signaal voor een top skiwinter. Dus geen nood. En nu snel overschakelen naar Amerika waar sneeuwstorm Astro zijn opwachting maakt.

Vind je Amerika te ver weg dan moet je maar naar Italië kijken. Het is gekomen zoals voorspeld. Véél water! En er komt nog meer… tot 19 november regent het lekker door…. Italië valt af als land om te overwinteren…. en in de Alpen aan de zuidkant is het voorlopig nog te warm om in winterse sferen te komen. Deprimerend? Rij dan nog eens mee met Andreas Stibl als hij vanuit een verregend Italië de sneeuwbedekte Simplonpas op rijdt! Groeten uit het Aparthotel in het Kleinwalsertal. Morgen reis ik naar Innsbruck de hoofdstad van de Alpen.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

17 reacties

Gesloten voor reacties.