Hoe hoog is de Mount Everest ook al weer? Nou deze is hoger hoor! Twintig kilometer voor Ingolstadt zag je hem zo terwijl hij ongeveer twintig kilometer achter Ingolstadt huishield.

Ik kwam net te laat voor de regen maar reed ten noorden van Ingolstadt door een feeëriek landschap van op het hete asfalt verdampend regenwater. Maar ook de velden waren warm want overal dampte het. Ik denk dat op die plek hooguit 10mm is gevallen. Dan te bedenken dat je zo’n enorme wolk daarvoor nodig hebt. Wat hangt er dan al boven ons hoofd als het echt urenlang plenst zoals vandaag in Vlaanderen.

Al een eind richting Nederlandse grens opgeschoten werd ik nogmaals op een beauty getrakteerd. Wederom heel ver van te voren zag je hem al strak tegen de hemel afgetekend. Tientallen kilometers. 

Het is me nog niet helemaal duidelijk welk optisch verschijnsel we hier zien… is het simpelweg de schaduw van de wolk op de hoger liggende cirrus omdat de zon van onderen schijnt?

Vele kilometers later keek ik achterom naar deze wolk en zag ik dit restant…  machtig mooi allemaal! Snelwegcruisen is mooi!

Categorieën: Met de auto

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

25 reacties

Gesloten voor reacties.