Hoe hoog is de Mount Everest ook al weer? Nou deze is hoger hoor! Twintig kilometer voor Ingolstadt zag je hem zo terwijl hij ongeveer twintig kilometer achter Ingolstadt huishield.

Ik kwam net te laat voor de regen maar reed ten noorden van Ingolstadt door een feeëriek landschap van op het hete asfalt verdampend regenwater. Maar ook de velden waren warm want overal dampte het. Ik denk dat op die plek hooguit 10mm is gevallen. Dan te bedenken dat je zo’n enorme wolk daarvoor nodig hebt. Wat hangt er dan al boven ons hoofd als het echt urenlang plenst zoals vandaag in Vlaanderen.

Al een eind richting Nederlandse grens opgeschoten werd ik nogmaals op een beauty getrakteerd. Wederom heel ver van te voren zag je hem al strak tegen de hemel afgetekend. Tientallen kilometers. 

Het is me nog niet helemaal duidelijk welk optisch verschijnsel we hier zien… is het simpelweg de schaduw van de wolk op de hoger liggende cirrus omdat de zon van onderen schijnt?

Vele kilometers later keek ik achterom naar deze wolk en zag ik dit restant…  machtig mooi allemaal! Snelwegcruisen is mooi!

Categorieën: Met de auto

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

25 reacties

Gesloten voor reacties.