Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ontdek de prachtige bergenlandschappen in de zomer.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ontsnap aan het dagelijkse leven in deze prachtige omgeving.

Op de Duitse snelweg: een geweldige afsluiting van deze meimaand

check ook eens

25 Reacties

 1. Frederic schreef:

  Van 8 uur deze ochtend tot een paarminuten geleden heeft het hier onafgebroken geregend, en van 10 tot 13h ook echt gehoosd in het oosten van Vlaams-Brabant. Resultaat is dit: tot 48mm neerslag, bijna evenveel als wat er normaal in de maand juni valt. Ik hoef de tuin even niet te sproeien denk ik

 2. Frederic schreef:

  Brandweer op grote schaal uitgerukt. De N2 in Bekkevoort helemaal afgesloten, ook mijn straat brandweer present. En de straat ernaartoe … wel ja … kijk zelf maar:

  • Frederic schreef:

   daar ben ik maar niet door gereden

  • Hans schreef:

   Hee Frederic, sinds wanneer plaatsen ze in België vangrail langs sloten en beken??…..

   • Frederic schreef:

    haha. Zelden. Alleen hier 😉
    Maar begrijpelijk ook. Is éénrijvaksbaan en de beek is daar echt heel diep. Als je mekaar daar moet kruisen en je let even niet goed op ….
    … 9 op 10 dat hier ooit al iets gebeurd is 😆

    • Hans schreef:

     Hahaha……… je snapt me niet of…. ik bedoel eigenlijk: vangrail tussen 2 sloten / beken in 😉
     Ik dacht: het zijn 2 gescheiden rijbanen…….LOL

 3. Frederic schreef:

  bij me thuis enkel de kelder wat onder water. Weet ik weer wat te doen zo meteen 🙂

 4. Frederic schreef:

  Nu de beurt aan de noordelijke provincies van NL. Volgens HIRLAM van deze middag kan daar de komende 48 uur lokaal ook tot 80mm neerslag vallen

 5. Joke, Riederalp schreef:

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/A59F7246-064B-4427-8F34-F2D5BB25B7B9.jpeg
  Vroeger deden we vaak een spelletje met de kinderen in de auto.Een soort van ik zie wat jij niet ziet…..Wie de leukste figuren in de wolken ziet. En eerlijk gezegd, doe ik het nog steeds.haha

  • Mark (breda) schreef:

   Alle sneeuw al weg Joke? Hoe hoog zit jij daar?

   • Joke, Riederalp schreef:

    In het dorp is de sneeuw op een paar plekken na weer weg.(rond de 1950 meter)
    Je ziet het bijna per uur groener worden vooral nu de zon lekker schijnt.
    Ik ben nog niet boven geweest maar ik schat zo rond de 2500 meter en daar boven ligt nog best wel veel sneeuw. Met name waar pistes lopen blijft het een stuk langer liggen(geplette sneeuw)
    Als ik naar beneden ga naar het dal begint het al behoorlijk zomers te worden. Daar staan nu nog de koeien en schapen.
    Hier boven hoor ik regelmatig de mormultieren fluiten en mijn tuin ligt vol uitwerpselen van de herten.
    9 juni begint hier officieel het zomerseizoen, maar ik denk dat boven dan nog maar beperkt de wandelpaden geopend zijn.

  • Jorne schreef:

   Altijd hetzelfde heh, mensen die buienradar en dergelijke apps ongeveer voor de rechter willen slepen omdat ze toch een nat pak opliepen bij (niet te voorspellen) buien.
   Jammer dat ze 24-uurs radar niet noemen die gebasseerd is op modellen output ipv de huidige situatie. Daarnaast gebruik ik altijd alleen de afgelopen uur radar en bij dergelijke situaties ook de satelietbeelden.
   Het beste advies is natuurlijk nog altijd; kijk naar boven

   • fred schreef:

    24-uurs radar zit er ook vaak naast, ik kijk steeds vaker op een andere site welke dan?, mag ik dat typen?, dan maak ik toch een soort van reclame voor een andere site?.

   • Asten (Harmelen) schreef:

    Ondoenlijk om in deze situaties de exacte plaats van eventuele buien goed te voorspellen.
    Een iets andere trekrichting… buirncomplexen die elkaar ook weer lijken te beinvloeden.. tijdstip van ontstaan…. de dagelijkse gang.. plotseling opstekende zeewind..

    En dat maakt het ook weer erg leuk !

 6. Ralf schreef:

  Hajo, ik heb een vraag. Ik wil met mijn gezin ( 3 kids 6-9-11) naar een leuk betaalbaar skigebied in Oostenrijk komende winter. Ik zoek een skigebied niet te groot, met piste tot het dorp. Tauplitz is een goede, maar heb je nog meer tips. Moet ook nog betaalbaar blijven, met name de accommodatie.

  • fred schreef:

   Hoe hoog wil je zitten?, en wat is niet te groot?, wat is betaalbaar?.
   Maar andere kunnen je daar beter bij helpen.

  • Mark (breda) schreef:

   Berwang.

   • Ralf schreef:

    Zal eens kijken, wil voor de accommodatie rond de 1000 uitgeven, maar is best lastig in het hoogseizoen. We zijn nu twee jaar in Duitsland geweest bij Mitterdorf in Beierse Wald. Maar mis toch de echte bergen en wat meer pistes. Maar 50 km is genoeg.

 7. Leo schreef:

  Nicolien legt het (dit keer 😉 ) redelijk goed en mooi uit maar dicht m.i. toch nog te veel waarde toe aan de buienradar. De 1 en 3 uurs vooruitzichten voorspellen niets; het is slechts een lineaire extrapolatie van het afgelopen uur. Eens met Jorne trouwens: jammer dat ze het het verschil tussen de 1-uurs- 3-uurs en 24-uurs niet goed toelicht. Die eerste twee werken volgens mij overigens op exact dezelfde wijze. Maar net als Jorne gebruik ik die eigenlijk nauwelijks; inderdaad vooral die over het afgelopen uur met eigen interpretatie.
  Los daarvan; wanneer mij om advies gevraagd wordt door sportverenigingen en evenementen-organisaties zeg ik ook steeds weer: onweer valt buiten de garantie 😉 Te lastig én te gevaarlijk.
  Peter Kuipers Munneke had ook een mooi disclaimer; die zou ik zo één-op-één over kunnen nemen (lees 1 t/m 5):

  • fred schreef:

   Ik dacht altijd bij die zeker bij die 3 uurs vooruit dat er ook een voorspellende waarde in zit/zat?, omdat de tijd toch vooruit gaat.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.