Hoe hoog is de Mount Everest ook al weer? Nou deze is hoger hoor! Twintig kilometer voor Ingolstadt zag je hem zo terwijl hij ongeveer twintig kilometer achter Ingolstadt huishield.

Ik kwam net te laat voor de regen maar reed ten noorden van Ingolstadt door een feeëriek landschap van op het hete asfalt verdampend regenwater. Maar ook de velden waren warm want overal dampte het. Ik denk dat op die plek hooguit 10mm is gevallen. Dan te bedenken dat je zo’n enorme wolk daarvoor nodig hebt. Wat hangt er dan al boven ons hoofd als het echt urenlang plenst zoals vandaag in Vlaanderen.

Al een eind richting Nederlandse grens opgeschoten werd ik nogmaals op een beauty getrakteerd. Wederom heel ver van te voren zag je hem al strak tegen de hemel afgetekend. Tientallen kilometers. 

Het is me nog niet helemaal duidelijk welk optisch verschijnsel we hier zien… is het simpelweg de schaduw van de wolk op de hoger liggende cirrus omdat de zon van onderen schijnt?

Vele kilometers later keek ik achterom naar deze wolk en zag ik dit restant…  machtig mooi allemaal! Snelwegcruisen is mooi!

Categorieën: Met de auto

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

25 reacties

Gesloten voor reacties.