De eerste keer op wintersport in Frankrijk en de eerste keer op wintersport met het vliegtuig. Je kunt het misschien al raden, maar ik was al overenthousiast voor ik goed en wel vertrokken was. Om 05:00 in de ochtend reden we naar Brussel, het vliegtuig richting Geneve en daarna door met de auto naar Meribel, Courchevel en Les Arcs. Zitten en uitrusten? Dat is niet voor dit weekend! Volg jij ook onze verhalen mee in deze prachtige gebied? En wie weet raak je helemaal in de ban van Savoie Mont Blanc! Hier alvast een prachtbeeld waar we (Ik en mijn vriend Dennis) deze ochtend mee zijn vertrokken.
thumb_img_4507_1024

Savoie Mont Blanc

De Savoie Mont Blanc is een groepering van de Noordelijke departementen in de Franse Alpen. Het wordt opgedeeld in Haute Savoie en Savoie. In dit bericht van Hajo lees je meer over de Savoie Mont Blanc en er hangt nog een geweldige wedstrijd aan vast. Ben jij een topfotograaf, hobbyfotograaf of gewoon wintersporter, waag je kans en win die prachtige reis! Waarom zou je twijfelen, de regio Savoie Mont Blanc zit vol verrassingen. Trouwens ben je hier al geweest, deel dan zeker je tips want ik ben benieuwd naar jullie ervaringen hier in de skigebieden van Savoie Mont Blanc.

thumb_img_4522_1024

De eerste halte Méribel

Méribel is een gezellig, authentiek dorpje in Les Trois Vallées. De gezelligheid merk je al bij het binnen rijden van het dal, dat in de combinatie met kerstlichtjes doet me natuurlijk al smelten. Ja ik ben één van die mensen met een voorliefde voor gezelligheid. Nu to the point, mijn verwachtingen liggen hoog. Frankrijk dat betekent toch brede pistes en een groot aantal aan kilometers om te ontdekken. Helaas zit het weer natuurlijk niet mee. Te warm, te weinig sneeuw, het zijn verhalen die jullie al kennen. Dat we niet in een prachtige witte omgeving gingen terecht komen, dat wisten we al wel.  Onze eerste stopplaats heeft ons op de eerste dag alvast aangenaam verrast. Niet alleen zijn er wel 70% van de hoogste pistes geopend, de kwaliteit van de sneeuw is beter dan verwacht. Helaas voor de groenere delen, maar dat gaat de pret echt niet bederven. Boven de 2000 meter is het schitterend.
whatsapp-image-2016-12-10-at-18-38-09

whatsapp-image-2016-12-10-at-18-38-23

Morgen voorspellen ze weer prachtig weer, dus verwacht je aan een nieuwe update live vanuit de Savoie Mont Blanc.

whatsapp-image-2016-12-10-at-18-40-57

Groetjes!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

12 reacties

Gesloten voor reacties.