Toch flinke sneeuwval

Het wordt een hele vreemde Krokusweek met name voor de Oostenrijkgangers. Zondag is er een kleine maar felle depressie die tot en met dinsdagochtend lokaal altijd nog voor 25cm sneeuw kan zorgen. Je ziet op de kaart dat het zwaartepunt ook binnen Oostenrijk tamelijk oostelijk wordt berekend.  

Bewolking donderdag

In de andere Alpenlanden is het toch overwegend zonnig maar zijn er wel hardnekkige wolkenvelden. Op de kaart hierboven zie je dat voor delen van Zwitserland op de dag die voor Oostenrijk de zonnigste wordt: donderdag. Het GFS model berekent woensdag ook al een mooie droge dag. Het Oostenrijkse weerbericht heeft het nog over regen op woensdag. Dinsdag gaat het in elk geval in veel Oostenrijkse dorpen en ook in Zuid-Duitsland en Tsjechië licht regenen.

Hoe ga je hiermee om? Gewoon zondag en maandag genieten van de sneeuw. Dinsdag even de knop om en dan uitzien naar die stralende 1 of 2 dagen die je cadeau krijgt.

Hieronder de Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads van vandaag…

[fbphotos id=359763477391197]


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

21 reacties

Gesloten voor reacties.