Toch flinke sneeuwval

Het wordt een hele vreemde Krokusweek met name voor de Oostenrijkgangers. Zondag is er een kleine maar felle depressie die tot en met dinsdagochtend lokaal altijd nog voor 25cm sneeuw kan zorgen. Je ziet op de kaart dat het zwaartepunt ook binnen Oostenrijk tamelijk oostelijk wordt berekend.  

Bewolking donderdag

In de andere Alpenlanden is het toch overwegend zonnig maar zijn er wel hardnekkige wolkenvelden. Op de kaart hierboven zie je dat voor delen van Zwitserland op de dag die voor Oostenrijk de zonnigste wordt: donderdag. Het GFS model berekent woensdag ook al een mooie droge dag. Het Oostenrijkse weerbericht heeft het nog over regen op woensdag. Dinsdag gaat het in elk geval in veel Oostenrijkse dorpen en ook in Zuid-Duitsland en Tsjechië licht regenen.

Hoe ga je hiermee om? Gewoon zondag en maandag genieten van de sneeuw. Dinsdag even de knop om en dan uitzien naar die stralende 1 of 2 dagen die je cadeau krijgt.

Hieronder de Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads van vandaag…

[fbphotos id=359763477391197]


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

21 reacties

Gesloten voor reacties.