President Kurz heeft gezegd dat de Oostenrijkse skigebieden gewoon zullen openen omdat deze sector gewoon te belangrijk is voor de Oostenrijkse economie. De skigebieden zijn net begonnen met het opspuiten van kunstsneeuw om dat stuk van het verhaal in elk geval voor elkaar te boksen. Hierboven de kanonnen van de Schmittenhöhe.

Het Parool plaatst dit verhaal  met Andreas Steibl, de marketingdirecteur van Ischgl. Die willen de liften een stuk sneller laten draaien om bij minder mensen per gondeltje toch veel volume te kunnen draaien. Toch wordt alom rekening gehouden met een seizoen met 12 tot 50% minder overnachtingen.

Tja dan zie je zo’n plaatje vanochtend. Is dat de manier om van wintersport te genieten tegenwoordig? Veilig thuis van achter je beeldscherm naar de Alpen kijken?

Dit beeld van een eenzaam sneeuwkanon is misschien typerend voor de situatie. De techniek is er nog, maar de menselijke moed is verdwenen.

Skiën in de Alpen is ooit begonnen met pure lefgozerij. Fitte sportieve jonge mensen die met latten uit Noorwegen en vooral met doodsverachting iets helemaal nieuws zijn gaan doen. Aristocraten vooral ook. Waar waren aristocraten altijd al goed in? In hun omgang met de dood. Heb ooit een boek gelezen met alle afscheidsbrieven van de Franse adel voorafgaand aan hun gang naar de guillotine. En nu wij met onze zinloze mondkapjes bang als een haas voor een virus dat voor 99,99% van je leeftijdsgenoten niet erger is dan een griepje.

Nu ja. Mooie video nog vanuit Rusland.

Eén weerkaart vanochtend. Die laat zien dat kunstsneeuw meer dan nodig is. Wat een weer! Geniet ervan. Of sneak naar Noorwegen om winter en sneeuw te zien.

Afsluitend deze cruciale video. Jimmy Dore is de leukste moedigste eerlijkste linkse Amerikaanse commentator op internet (behalve dat hij verblind is over klimaat). Hij is zwaar anti-Trump maar genadeloos voor de democraten. Hier interviewt hij Glenn Greenwald, de man die het Edward Snowdon verhaal wereldkundig maakte en die met geld van een miljardair een nieuw platform voor onafhankelijke journalistiek mocht opzetten. Dat werd The Intercept. Nu heeft Greenwald ontslag genomen. Verliest zijn salaris, plus volledige betaling van zijn advocaten en persoonsbeveiliging. Waarom? Omdat hij wilde schrijven over de e-mails op de harde schijf van de laptop van Hunter Biden, die knalhard bewijzen dat de hele Biden familie inclusief “The big guy” door en door corrupt is. Dit interview is werkelijk onthullend. Hij legt uit hoe zelfs binnen The Intercept uiteindelijk toch een cultuur ontstond van niet de democratische kandidaten te willen schaden, nadat men na de winst van Trump in 2016 het verwijt had gekregen met de berichtgeving over de e-mails van de DNC Hillary te hebben geschaad.

Koppel het bovenstaande gegeven aan de peiling van Newsbusters.org dat 4,6% van de Democraten NIET op Joe Biden hadden gestemd als de media en de social media massaal over het schokkende nieuws over de Bidens hadden bericht. En dan weet je dat minimaal op deze manier de verkiezing gestolen is. Nog afgezien van spionage op de Trump campagne in 2016. Nog afgezien van 4 jaar karaktermoord op de eerste niet oorlogszuchtige president in jaren. Nog afgezien van stembusfraude. Nog afgezien van hoe covid nu precies op het goede moment erin slaagde de bloeiende Trump economie om zeep te helpen. Nog afgezien van het feit dat big pharma inderdaad tot na de verkiezingen heeft gewacht met het bericht over de komst van een vaccin. Nog afgezien van het feit dat we nu weten dat de stemmachines in Amerika afkomstig zijn van een Venezolaans bedrijf dat werd opgericht om Chavez te laten winnen. Laat dat allemaal complotnonsens zijn. Dat de media cruciaal schokkend nieuws over de Bidens heeft weg gecensureerd is the smoking gun.  Maar toch gooi ik mijn handdoek in de ring. Ik zie aan de kant van Trump niets dat wijst op een succesvolle omkering van the narrative dat Biden de rechtmatige President Elect is en dat Trump een zielige oude dictator is in zijn bunker. En perceptie is alles. De waarheid is niets. Dus is Biden de nieuwe president. The soap goes on. Wat moeten wij ermee? Gewoon gaan skiën komende winter!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

40 reacties

Gesloten voor reacties.