President Kurz heeft gezegd dat de Oostenrijkse skigebieden gewoon zullen openen omdat deze sector gewoon te belangrijk is voor de Oostenrijkse economie. De skigebieden zijn net begonnen met het opspuiten van kunstsneeuw om dat stuk van het verhaal in elk geval voor elkaar te boksen. Hierboven de kanonnen van de Schmittenhöhe.

Het Parool plaatst dit verhaal  met Andreas Steibl, de marketingdirecteur van Ischgl. Die willen de liften een stuk sneller laten draaien om bij minder mensen per gondeltje toch veel volume te kunnen draaien. Toch wordt alom rekening gehouden met een seizoen met 12 tot 50% minder overnachtingen.

Tja dan zie je zo’n plaatje vanochtend. Is dat de manier om van wintersport te genieten tegenwoordig? Veilig thuis van achter je beeldscherm naar de Alpen kijken?

Dit beeld van een eenzaam sneeuwkanon is misschien typerend voor de situatie. De techniek is er nog, maar de menselijke moed is verdwenen.

Skiën in de Alpen is ooit begonnen met pure lefgozerij. Fitte sportieve jonge mensen die met latten uit Noorwegen en vooral met doodsverachting iets helemaal nieuws zijn gaan doen. Aristocraten vooral ook. Waar waren aristocraten altijd al goed in? In hun omgang met de dood. Heb ooit een boek gelezen met alle afscheidsbrieven van de Franse adel voorafgaand aan hun gang naar de guillotine. En nu wij met onze zinloze mondkapjes bang als een haas voor een virus dat voor 99,99% van je leeftijdsgenoten niet erger is dan een griepje.

Nu ja. Mooie video nog vanuit Rusland.

Eén weerkaart vanochtend. Die laat zien dat kunstsneeuw meer dan nodig is. Wat een weer! Geniet ervan. Of sneak naar Noorwegen om winter en sneeuw te zien.

Afsluitend deze cruciale video. Jimmy Dore is de leukste moedigste eerlijkste linkse Amerikaanse commentator op internet (behalve dat hij verblind is over klimaat). Hij is zwaar anti-Trump maar genadeloos voor de democraten. Hier interviewt hij Glenn Greenwald, de man die het Edward Snowdon verhaal wereldkundig maakte en die met geld van een miljardair een nieuw platform voor onafhankelijke journalistiek mocht opzetten. Dat werd The Intercept. Nu heeft Greenwald ontslag genomen. Verliest zijn salaris, plus volledige betaling van zijn advocaten en persoonsbeveiliging. Waarom? Omdat hij wilde schrijven over de e-mails op de harde schijf van de laptop van Hunter Biden, die knalhard bewijzen dat de hele Biden familie inclusief “The big guy” door en door corrupt is. Dit interview is werkelijk onthullend. Hij legt uit hoe zelfs binnen The Intercept uiteindelijk toch een cultuur ontstond van niet de democratische kandidaten te willen schaden, nadat men na de winst van Trump in 2016 het verwijt had gekregen met de berichtgeving over de e-mails van de DNC Hillary te hebben geschaad.

Koppel het bovenstaande gegeven aan de peiling van Newsbusters.org dat 4,6% van de Democraten NIET op Joe Biden hadden gestemd als de media en de social media massaal over het schokkende nieuws over de Bidens hadden bericht. En dan weet je dat minimaal op deze manier de verkiezing gestolen is. Nog afgezien van spionage op de Trump campagne in 2016. Nog afgezien van 4 jaar karaktermoord op de eerste niet oorlogszuchtige president in jaren. Nog afgezien van stembusfraude. Nog afgezien van hoe covid nu precies op het goede moment erin slaagde de bloeiende Trump economie om zeep te helpen. Nog afgezien van het feit dat big pharma inderdaad tot na de verkiezingen heeft gewacht met het bericht over de komst van een vaccin. Nog afgezien van het feit dat we nu weten dat de stemmachines in Amerika afkomstig zijn van een Venezolaans bedrijf dat werd opgericht om Chavez te laten winnen. Laat dat allemaal complotnonsens zijn. Dat de media cruciaal schokkend nieuws over de Bidens heeft weg gecensureerd is the smoking gun.  Maar toch gooi ik mijn handdoek in de ring. Ik zie aan de kant van Trump niets dat wijst op een succesvolle omkering van the narrative dat Biden de rechtmatige President Elect is en dat Trump een zielige oude dictator is in zijn bunker. En perceptie is alles. De waarheid is niets. Dus is Biden de nieuwe president. The soap goes on. Wat moeten wij ermee? Gewoon gaan skiën komende winter!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

40 reacties

Gesloten voor reacties.