President Kurz heeft gezegd dat de Oostenrijkse skigebieden gewoon zullen openen omdat deze sector gewoon te belangrijk is voor de Oostenrijkse economie. De skigebieden zijn net begonnen met het opspuiten van kunstsneeuw om dat stuk van het verhaal in elk geval voor elkaar te boksen. Hierboven de kanonnen van de Schmittenhöhe.

Het Parool plaatst dit verhaal  met Andreas Steibl, de marketingdirecteur van Ischgl. Die willen de liften een stuk sneller laten draaien om bij minder mensen per gondeltje toch veel volume te kunnen draaien. Toch wordt alom rekening gehouden met een seizoen met 12 tot 50% minder overnachtingen.

Tja dan zie je zo’n plaatje vanochtend. Is dat de manier om van wintersport te genieten tegenwoordig? Veilig thuis van achter je beeldscherm naar de Alpen kijken?

Dit beeld van een eenzaam sneeuwkanon is misschien typerend voor de situatie. De techniek is er nog, maar de menselijke moed is verdwenen.

Skiën in de Alpen is ooit begonnen met pure lefgozerij. Fitte sportieve jonge mensen die met latten uit Noorwegen en vooral met doodsverachting iets helemaal nieuws zijn gaan doen. Aristocraten vooral ook. Waar waren aristocraten altijd al goed in? In hun omgang met de dood. Heb ooit een boek gelezen met alle afscheidsbrieven van de Franse adel voorafgaand aan hun gang naar de guillotine. En nu wij met onze zinloze mondkapjes bang als een haas voor een virus dat voor 99,99% van je leeftijdsgenoten niet erger is dan een griepje.

Nu ja. Mooie video nog vanuit Rusland.

Eén weerkaart vanochtend. Die laat zien dat kunstsneeuw meer dan nodig is. Wat een weer! Geniet ervan. Of sneak naar Noorwegen om winter en sneeuw te zien.

Afsluitend deze cruciale video. Jimmy Dore is de leukste moedigste eerlijkste linkse Amerikaanse commentator op internet (behalve dat hij verblind is over klimaat). Hij is zwaar anti-Trump maar genadeloos voor de democraten. Hier interviewt hij Glenn Greenwald, de man die het Edward Snowdon verhaal wereldkundig maakte en die met geld van een miljardair een nieuw platform voor onafhankelijke journalistiek mocht opzetten. Dat werd The Intercept. Nu heeft Greenwald ontslag genomen. Verliest zijn salaris, plus volledige betaling van zijn advocaten en persoonsbeveiliging. Waarom? Omdat hij wilde schrijven over de e-mails op de harde schijf van de laptop van Hunter Biden, die knalhard bewijzen dat de hele Biden familie inclusief “The big guy” door en door corrupt is. Dit interview is werkelijk onthullend. Hij legt uit hoe zelfs binnen The Intercept uiteindelijk toch een cultuur ontstond van niet de democratische kandidaten te willen schaden, nadat men na de winst van Trump in 2016 het verwijt had gekregen met de berichtgeving over de e-mails van de DNC Hillary te hebben geschaad.

Koppel het bovenstaande gegeven aan de peiling van Newsbusters.org dat 4,6% van de Democraten NIET op Joe Biden hadden gestemd als de media en de social media massaal over het schokkende nieuws over de Bidens hadden bericht. En dan weet je dat minimaal op deze manier de verkiezing gestolen is. Nog afgezien van spionage op de Trump campagne in 2016. Nog afgezien van 4 jaar karaktermoord op de eerste niet oorlogszuchtige president in jaren. Nog afgezien van stembusfraude. Nog afgezien van hoe covid nu precies op het goede moment erin slaagde de bloeiende Trump economie om zeep te helpen. Nog afgezien van het feit dat big pharma inderdaad tot na de verkiezingen heeft gewacht met het bericht over de komst van een vaccin. Nog afgezien van het feit dat we nu weten dat de stemmachines in Amerika afkomstig zijn van een Venezolaans bedrijf dat werd opgericht om Chavez te laten winnen. Laat dat allemaal complotnonsens zijn. Dat de media cruciaal schokkend nieuws over de Bidens heeft weg gecensureerd is the smoking gun.  Maar toch gooi ik mijn handdoek in de ring. Ik zie aan de kant van Trump niets dat wijst op een succesvolle omkering van the narrative dat Biden de rechtmatige President Elect is en dat Trump een zielige oude dictator is in zijn bunker. En perceptie is alles. De waarheid is niets. Dus is Biden de nieuwe president. The soap goes on. Wat moeten wij ermee? Gewoon gaan skiën komende winter!


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

40 reacties

Stefan Kaptein · 21 november 2020 op 10:05

De grote dump in de alpen moet nog komen. Komende dagen gaat de temperatuur weer omhoog en is er van echt winter nog niet veel te merken. Maar dat de sneeuwkanonnen overal zijn aangeslingerd geeft de burger toch weer wat moed. Ik ben klaar voor de winter 2020/2021 en wat mij betreft mag de dump vanaf 1 december beginnen. Nieuwe sneeuwkettingen zijn besteld, dus het mag los gaan. En als Oostenrijk de pistes opend, en de grens, dan gaan wij gewoon heerlijk naar ons geliefde Oostenrijk ondanks wat die Rutte en zijn kornuiten hier allemaal voor angst lopen te zaaien. Ik kan echt niet begrijpen dat alle economien zo om zeep worden geholpen voor een virus dat niet veel meer is dan een stevige griep. Tijdens echte griep golven vielen er ook heel veel doden, maar vertel er dan wel bij dat deze doden gestorven zijn met griep en vaak onderliggend lijden hadden. En natuurlijk heb je die paar pech vogels die het lot treffen en het niet overleven, maar zo is het met veel meer dingen in het leven. Zo kan je ook het lot treffen dat je op jonge leeftijd getroffen wordt door een andere dodelijke bacterie of virus, shit happens hoe hard het ook klinkt. Maar om daar nu iedereen voor op te sluiten en de financielen afgrond in te sturen vind ik erg overdreven. Geniet juist van wat het leven te bieden heeft en leef alsof het je laatste dag is, dus dat gaan wij ook doen……Oostenrijk here we come.

Paul A Club 1989 · 21 november 2020 op 11:07

‘Carpe diem’ is wat resteert.
macht, hebzucht, geld…wat er in de USA is gebeurd, we hebben het allemaal kunnen aanschouwen en bijna iedereen kijkt weg. Je kan ook niet anders bij deze overweldigende krachten. En de wereld is in een recordtempo ingrijpend aan het veranderen. Er staat ons nog heel wat te wachten.

Dus zorg goed voor jezelf, je familietje en je naasten.

En dan een heel stuk niks en dan pas de rest.

En laat de stromingspatronen ook eens opgeschud worden, wat een saaie bedoening in de atmosfeer de komende dagen!

Johann · 21 november 2020 op 11:21

Sommigen zullen het nooit snappen of willen het gewoon niet snappen! Lekker dom lullen vanachter de PC en vanuit je veilige comfort zone. Dat wordt hier steeds weer bevestigd door dit soort opmerkingen en onwaarheden door ondeskundigen. Citaat Hajo;
“En nu wij met onze zinloze mondkapjes bang als een haas voor een virus dat voor 99,99% van je leeftijdsgenoten niet erger is dan een griepje” . Ook Kaptein snapt het schijnbaar nog steeds gezien zijn opmerkingen en maakt zich enkel zorgen over zijn geliefde wintersport in Oostenrijk.

Gaarne refereer ik nav van deze twee golf nog eens naar bv de Zwitserse ICU’s als ook die in Wallis. (Italie en Oostenrijk veelal net zo dramatisch) Tot dato hebben die, net als ook in het voorjaar bij de eerste golf, nog steeds te maken met grote capaciteit en personele problemen door de vele doodzieke COVID patiënten die aan de beademing geraken. Veelal 12 uur per dag op de buik en al of niet aan de dialyse, ecmo etc. Diverse zijn na een dag of 15 tot 20 in alle eenzaamheid overleden, anderen zullen binnenkort ondanks de intensive therapie alsnog overlijden. De survivors zullen, sommige na na 40 tot 60 dagen op de IC aan de beademing, maanden zo niet jaren moeten revalideren, de kans op blijvende schade aan orgaansystemen is aanzienlijk. Het betreft overigens niet alleen oudere of al zieke mensen, ook jongere familie vaders, sportieve altijd gezonde mensen geraken door het “onschuldige griepje” binnen no time in een levensgevaarlijke situatie geraken. Ik zal je maar niet vertellen hoeveel artsen, gespec. verpleegkundigen en ander ondersteunend personeel er benodigd wordt om 1 ICU patiënt gedurende 24 uur te kunnen behandelen. Allemaal dragen ze die “zinloze” mondkapjes gedurende de gehele dienst, bij de patiënt daarnaast ook nog diverse andere beschermende outfit in een streng geïsoleerde omgeving! Gaarne nodig ik jullie uit om jullie comfort zone te verlaten en eens langs te komen om de situatie en het leed op onze ICU ter plekke te aanschouwen. 100% overtuigd dat jullie na een dagje meelopen wel anders lullen! Fijne dag en blijf vooral gezond. ^J

  Stefan Kaptein · 21 november 2020 op 11:35

  Johann, wat een paniek zaaien. Ik ontken niet dat dit virus hele trieste gevallen met zich mee brengt. Maar als je het nu eens in het geheel bekijkt dan zal je zien dat dit Corona virus niet dodelijker is dan een echte griepgolf. Huisartsen konden bij een grote griepgolf de patiënten ook niet kwijt in de ziekenhuizen wegens plaats gebrek. En die overdreven verhalen dat jonge huisvaders op de IC liggen te kreperen en eenzaam sterven. Ga eens in een ziekenhuis op de oncologie langs en kijk daar eens rond. Van jong tot oud ligt daar te vechten voor hun leven. Iedereen hoopt dat het zijn of haar straatje voorbij gaat, maar onthoudt, het ene gaat jouw straatje voorbij maar het andere niet. En ja, ik leef verder en ga gewoon lekker gezond op wintersport zodat ik geestelijk en lichamelijk gezond blijf, i.p.v. in de paniek modus springen en mijzelf opsluiten. Maar als jij dat wil doen, ik zal je niet tegen houden, maar om nu te doen of jij alle wijsheid in pacht hebt, en ik maar een egoist gaat mij erg ver. Waarom moeten anders denkenden altijd verketterd worden. Loop masr lekker achter Rutte en de Jonge aan en laat vooral al je vrijheden en tradities je afpakken.

   Johann · 21 november 2020 op 11:58

   Is de dgl. praktijk en realiteit Stefan en heeft niets met paniek zaaien of modus te maken! Ik kan je vertellen dat de impact en het verloop van de griep in geen verhouding staat tot het Corona virus. Natuurlijk zien we ook tijdens de griepgolf in de patiënten die met problemen / complicaties te maken krijgen en aan de beademing geraken. Dit is echter slechts een fractie van hetgeen het Covid virus veroorzaakt! Probleem is en blijft dat we tot dato dat we nog geen adequate afweer (immuniteit) tegen deze Corona variant hebben met alle gevolgen en ellende van dien! Btw, de vrijheden en tradities worden niet door Rutte en co afgepakt!! Daar zorgen anderen voor en dan vooral diegenen die niet in staat zijn of niet aan hun eigen gezonde verstand willen of kunnen appelleren.

  Aart · 21 november 2020 op 12:19

  Beste Johann. Ik heb echt met je te doen. Je zult maar moeten werken op een kennelijk onderbezette ICU. Vorig jaar stond het Malieveld nog vol met protesterend zorgpersoneel: ‘meer mensen, meer geld’. Wat was hun deel? Applaus. Johann, ben je daar niet diep bedroefd over?
  Je zorg is op zich terecht, want het grijpt in in je persoonlijke levenssfeer. Maar vraag eens aan alle ex-kankerpatiënten of ze nu werkelijk genezen zijn. Het gros heeft voor de rest van hun leven beperkingen vanwege chronische vermoeidheid (kan mijn vrouw helaas over meepraten). Op bezoek in jouw ziekenhuis? Prima, ga ook eens op bezoek bij een Kinderziekenhuis, Oncologieafdeling of het Brandwondencentrum. Vraag longartsen nog eens waarom roken zo slecht is, terwijl in de supermarkten nog gewoon rookwaar wordt verkocht door personeel achter plastic schermen met een mondkapje op. Hoe hypocriet. Ga anders eens mee met de brandweer als ze iemand uit een brandend huis moeten zien te redden of uit een autowrak moeten zagen. Of de politieman/vrouw die daarbij moet assisteren, laat staan de ambulancemedewerkers. Life sucks en ieder krijgt zijn deel.
  Beste Johann, het zijn de overheden die het in beginsel hebben laten afweten. Wat heeft minister De Jonge überhaupt gedaan de afgelopen maanden om de ICU’s /personeelsbestand op orde te brengen? Testen, testen, testen met een methode die per definitie niet bedoeld is om ziek zijn aan te tonen en alleen maar hinten op een vaccin wat waarschijnlijk maar beperkt gaat werken. Lees mijn post van 19-11-2020 23:24 eens (https://wintersportweerman.nl/geen-elfstedentocht-maar-wel-massale-coronademo-op-de-schaats-117705/#comment-468692). Ik ben benieuwd wat jouw gedachten zijn bij de videolezingen van Ivor Cummins. Daarnaast, zijn de grafieken op https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps/ dan fakenews. Een IFR van amper 0,2%?
  Kern van de zaak is, ja wie corona krijgt kan daar behoorlijk ziek van worden, vooral ouderen met een minder goed functionerend afweersysteem. Ja de overheid staat er bij en kijkt er naar met niet meer dan: 1,5 meter, handen wassen, geen handen schudden, in elleboog hoesten en supermarktkarretjes ‘ontsmetten’. Aandacht voor ventilatie ivm aerosolen? Wordt weggewuifd. Dan doet de MSM nog een extra duit in het zakje door mondkapjes te gaan promoten, terwijl RIVM en minister De Jonge zelf aangeven dat die niet werken! Vind je het dan gek dat er tegengeluiden zijn/ontstaan?
  Nogmaals Johann, ik waardeer je werk en inzet enorm, maar je boodschap is tegen de verkeerde mensen gericht.

   Johann · 21 november 2020 op 12:41

   Ik refereerde naar de opmerking(en) van Hajo en Stefan mbt Covid. Geen appels met peren gaan vergelijken, geen zin en niet juist. Kan over hetgeen jij inbrengt meepraten omdat ik tijdens mijn werk in de gezondheidzorg in zowel Nederland als Zwitserland daar ook mee te doen heb. Daarnaast belandt een deel van deze patiënten vroeger of later ook op de ICU. Allemaal niets nieuws. Corona is echter anders en daar hebben we (politiek) overal in de wereld nog geen goed antwoord op gevonden. Wel heel makkelijk om in hun streven daarna daar op af te rekenen. Natuurlijk worden er fouten gemaakt en is politiek deels ook een “vuil” macht spelletje. Ik zal de laatste zijn die dat zal ontkennen, al helemaal in relatie met oa de ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg. Maar laten we niet de weg kwijtraken in de discussie mbt de discussie over Corona. Een onschuldig griepje is dit allerminst en het verkondigen daarvan als ook de vele onwaarheden is not done!

    Stefan Kaptein · 21 november 2020 op 17:28

    Johann met alle respect, maar er is niemand die beweert dat Corona een lullig griepje is. Ik beweer dat Corona niet meer is dan een stevige griep. Mensen doen altijd neerbuigend over de griep, maar als je echt de griep te pakken hebt, kan je daar heel erg ziek van worden……en ook dood gaan ja. Dat is met Corona precies hetzelfde, de een merkt nauwelijks iets, en de ander heeft de pech en komt te overlijden. Doet niks af aan het feit dat iedere dode er één teveel is. Maar als je echt kijkt naar de mensen die overleden zijn, dan is de meerderheid overleden met Corona, en niet aan Corona. Corona was het laatste setje oneerbiedig gezegd. Het probleem is dat we het griep seizoen zijn ingegaan en ineens wordt alles onder Corona geschaard. Door alle bezuinigingen in de zorg lopen alle zorgmedewerkers op hun tandvlees, en dat is maar 1 instantie aan te rekenen en dat zijn die opvreters in den Haag. Ondanks alle maatregelen worden er dagelijk gemiddeld 6000 mensen positief getest, leg mij maar eens uit hoe dat kan. Want ik ben ervan overtuigd dat al die mensen echt niet bij elkaar op schoot hebben gezeten. Maar echt onderzoek wordt er niet gedaan, nee we draaien gewoon iedereen grof gezegd de nek om in de hoop dat het stopt. En door naar Oostenrijk te gaan, loop ik echt niet meer risico dan bij de plaatselijke supermarkt. Het is maar hoe je zelf met alle maatregelen om gaat.

Sandra · 21 november 2020 op 11:47

Like

Joost Amsterdam · 21 november 2020 op 12:34

https://nos.nl/l/2357432

Kirsten_DL · 21 november 2020 op 13:06

Hey @hajo, wat een prachtartikel weer (je slaat weer dé nagel op de kop wat Biden en het meest gevaarlijke virus op aarde ooit betreft)
en ook een mooie en vooral bijzonder overzichtelijke website !!
Biden is niet enkel corrupt tot het gaatje maar bovendien ook niet vies van jonge meisjes,
hij kan zijn poten werkelijk niet thuishouden en hij betast jonge meisjes zelfs wanneer de camera’s draaien. Geen haan die ernaar kraait terwijl dit mijn inziens sterk naar pedofilie neigt.
Maar goed, in dergelijke kringen knijpt men graag een oogje dicht, de kans op uitsluiting is immers erg groot en wanneer dat gebeurt raak je snel de dieperik in.
Wat skiën betreft; ik sla een jaartje over, heb geen zin in de belachelijke en onmenselijke maatregelen tijdens mijn wintersportvakantie. Ik wens namelijk graag ontspannen en zonder veel moeten (na)denken op skivakantie te gaan.

PS zou wel handig zijn om niet telkens opnieuw in te moeten loggen… 😉

Hjs · 21 november 2020 op 13:28

Weer geneuzel over Biden. 80 miljoen stemmers hebben niet op Biden gestemt, maar tegen die Oranje Idioot. Ook al was de tegenstander een teddybeer geweest, dan nog had die gewonnen.
Verder blijven de bewijzen zich “opstapelen” 😉
https://www.telegraaf.nl/nieuws/758234228/advocaat-trump-gooit-fox-op-de-hoorn-kom-met-bewijzen

Flex · 21 november 2020 op 15:38

Als zelfs HJS al zijn masker laat vallen en personen op hun uiterlijk gaan beledigen om zijn non standpunten kracht bij te zetten geeft dat goed het niveau van de “linkse kerk” aan op deze site ..
Dan hebben we nog die eeuwige huilebalk met een enorme rancune tegen Hajo (maar nu met een andere nickname?) wat eveneens goed voor de sfeer is ?
Dan weer Johann met zijn standaard eenzijdige angstverhalen die NIET gebaseerd zijn op de grafieken en cijfers die er NU zijn ..
GRIEP 2018 met 13.000 doden in 1 seizoen ?? Waar was je toen beste Johann ?
Gelukkig is de sneeuwschepper nog nuchter in zijn commentaar maar dit gaat eigenlijk helemaal nergens meer over …The Biden boys hier zijn zo opgefokt dat elke discussie nu in moddergooien ontaard ,,zuchttt

  Tim · 21 november 2020 op 16:01

  Oversterfte griep in België 2018 : 2700 ongeveer, covid 19 reeds 4 keer zoveel . Een gewoon griepje? Laat me niet lachen. Succes met het weer!

  Johann · 21 november 2020 op 16:32

  Beste Flex, ook jij wilt of kunt het niet snappen! Hoezo eenzijdige angst verhalen of paniek zaaien? Absoluut geen thema en ik ga nog steeds met plezier naar mijn werk ondanks de enorme werkdruk en menselijk leed door corona. Om nog even op je vraag terug te komen. Ook in 2018 werkte ik op de ICU en ook in al die andere jaren daarvoor (en dat zijn er heel wat) hebben ik (we) dit soort taferelen in de verste verte nog nooit mee gemaakt, ook niet tijdens de diverse griep episodes.

  Aan de griep sterven wereldwijd enkele honderdduizenden mensen per jaar, vierhonderdduizend lijkt een redelijke inschatting. WHO spreekt 44’000 doden door de griep per jaar in Europa
  Het dodental door corona bedroeg eind oktober 1,17 miljoen, inmiddels meer dan 1.30 miljoen, ongeveer drie keer zoveel. Vermoedelijk zijn de corona getallen een onderschatting en zijn het er nog veel meer. Bij de griep leidt 1 op de duizend besmettingen tot een sterfgeval, daarmee is corona ongeveer tien keer zo dodelijk als de griep (RIVM inschatting) , andere instituten komen zelfs nog hoger uit.

  Grootste probleem echter is dat we voor al die patiënten die in een relatief kort tijdsbestek doodziek worden nauwelijks tot geen (ICU) bedden capaciteit meer hebben en juist daar wringt de schoen! Immers niet behandelen of middels triage patiënten moeten afwijzen is geen optie in onze “welvaartsstaat”!

   Flex · 21 november 2020 op 18:13

   “”Beste Flex, ook jij wilt of kunt het niet snappen! Hoezo eenzijdige angst verhalen of paniek zaaien? Absoluut geen thema en ik ga nog steeds met plezier naar mijn werk ondanks de enorme werkdruk en menselijk leed door corona.””

   Die werkdruk is in Nederland al bijzonder hoog ,1000den ontslagen werknemers in slechts 7 jaar tijd zijn daar debet aan ,tel daarbij ook nog het aantal ziekenhuizen wat weggesaneerd is en je snap dat de werkdruk in de overige ziekenhuizen hoger is of kan worden.
   In die afg 7 jaar Johann werden ELK griepseizoen al patienten verplaatst omdat het ‘vol’ was dat is niets nieuws onder de zon ,,echter deze regering die juist verantwoordelijk is voor deze kaalslag in de zorg moffelt deze de bestaande problemen weg onder het corona hoofdstuk.
   Dus werkdruk en het menselijk leed (alle andere behandelingen stopzetten)is NIET de schuld van corona maar van de huidige regering.

   “” Om nog even op je vraag terug te komen. Ook in 2018 werkte ik op de ICU en ook in al die andere jaren daarvoor (en dat zijn er heel wat) hebben ik (we) dit soort taferelen in de verste verte nog nooit mee gemaakt, ook niet tijdens de diverse griep episodes.””

   Bekijk de CBS cijfers ? Deze zijn veel hoger als nu ,bovendien telt men nu gewoon door er bestaan geen seizoenen (en griep) meer ook weer volgens diezelfde cijfers. Het is zelfs lachwekkend om te zien dat er afgelopen jaar 1000den doden minder zijn overleden aan de griep als van de afg 40 jaren !!
   Wil evt best voor u wat linken opzoeken die de teneurgang van de zorg in cijfers aan u laten zien ? Duitsland plaatst of verplaatst niemand ,hoe zou dan nou komen ? Capaciteit misschien ?

   “”Aan de griep sterven wereldwijd enkele honderdduizenden mensen per jaar, vierhonderdduizend lijkt een redelijke inschatting. WHO spreekt 44’000 doden door de griep per jaar in Europa””

   Net als met corona sterven mensen zelden aan de griep zelf ook hier zijn onderliggende ziekten van belang en uiteraard leeftijd.

   “”Het dodental door corona bedroeg eind oktober 1,17 miljoen, inmiddels meer dan 1.30 miljoen, ongeveer drie keer zoveel. Vermoedelijk zijn de corona getallen een onderschatting en zijn het er nog veel meer.””

   U zou MOETEN weten dat aan corona ZELF slechts 0.1% overlijd ook hier weer onderliggende ziekten zoals obesitas waarvan 90% op de IC”s al problemen mee heeft.
   Over de cijfers zal verder ooit een hoorzitting komen ,want verteld u mijn eens waar ik de griepsterftecijfers nog kan vinden van 2019/20 ?
   Vertel u eens waarom geteste mensen bij besmetting maar totaal niet ziek als patienten genoteerd worden ?? Ik vermoed om kunstmatig de cijfers (en dus de angst) hoog te houden.

   “”Bij de griep leidt 1 op de duizend besmettingen tot een sterfgeval, daarmee is corona ongeveer tien keer zo dodelijk als de griep (RIVM inschatting) , andere instituten komen zelfs nog hoger uit.”””

   WHO heeft sterftecijfer verlaagd ?? 3.2 naar 0.23 en u weet daar niet van ?? Gek want met het nieuwe cijfer beschrijft de WHO nu zelf corona als een flinke griep …griep zit op 0.20 …..RIVM als BRON Johann kom op man !?
   Deze instantie veranderd echt wekelijks en het liefst stiekem nachts hun eigen cijfers en zelfs grafieken…RIVM noemt corona een killervirus hahaha Ebola dat is pas een killervirus maar listig genoeg staat corona wel in datzelfde lijstje..

   “”Grootste probleem echter is dat we voor al die patiënten die in een relatief kort tijdsbestek doodziek worden nauwelijks tot geen (ICU) bedden capaciteit meer hebben en juist daar wringt de schoen!”””

   Al ruim 4 maanden zijn de IC opname’s ruim onder de 600 bedden daar waar er plek is voor 2200 en evt zelfs 3000…..waar maak je je dan druk over ? 10.000 den besmettingen per dag maar slechts 0.005% kwam in het ziekenhuis terecht en van die 0.005 kwam 0.0004 echt op de IC terecht.

   “” Immers niet behandelen of middels triage patiënten moeten afwijzen is geen optie in onze “welvaartsstaat”!””

   Dan had Rutte geen miljoenen moeten bezuinigen en geen duizenden mensen moeten ontslaan…vraag u maar eens af waarom het in ons omringende landen wel goed gaat betreft de capaciteit en personeel…onze welvaartstaat word in hoog tempo afgebroken en dat proces is al jaren bezig .

Hans · 21 november 2020 op 16:00

Ondanks dat dit een weersite is wil ik op het Corona verhaal reageren. Corona is geen griep. De sterfte is niet hoger. Maar wel duidelijk anders verdeeld over de populatie. Helaas zie ik elke discussie verzanden in pro of contra terwijl het werkelijke verhaal zeer genuanceerd ligt. Luister naar deze hoogleraar:
https://www.nporadio1.nl/nieuwsweekend/onderwerpen/67526-2020-11-07-coronabeleidskeuzes-grenzen-aan-waanzin

  Johann · 21 november 2020 op 16:46

  COVID-19 en influenzavirussen vertonen een vergelijkbare ziektepresentatie. Ze veroorzaken beide aandoeningen van de luchtwegen, die zich presenteren als een breed scala van ziekten, van asymptomatisch of mild tot ernstige ziekte en overlijden. De mortaliteit door corona is echter vele malen hoger dan die van de griep, daarover bestaat absoluut geen discussie!! Nogmaals, wereldwijd is ongeveer 3,4% van de gerapporteerde COVID-19-gevallen overleden. Ter vergelijking, de seizoensgriep doodt over het algemeen veel minder dan 1% van de geïnfecteerden.

   Billy · 21 november 2020 op 17:27

   Bij deze bewijs je dus dat je of slecht geïnformeerd, of gewoonweg aan het liegen bent: in het voorjaar sprak de WHO inderdaad van een (mediaan, want sterk variërend per land en/of regio) IFR van ongeveer 3,4%, inmiddels is dat al serieus naar beneden bijgesteld naar gemiddeld 0,25%
   Ter info: de IFR van influenza schommelt de laatste jaren tussen de 0,1% en 0,2% (ook volgens de WHO)

   Dus ik zou zeggen: doe wat meer opzoekwerk of stop met liegen…

    Fred · 21 november 2020 op 17:58

    https://github.com/mbevand/covid19-age-stratified-ifr#comparing-covid-19-to-seasonal-influenza

    Er zijn vast wel griepgolven vergelijkbaar met Covid-19, die van 1919 ofzo..maar dit zijn de cijfers…

    Johann · 21 november 2020 op 18:00

    Precies dus wat ik al schreef die 3.4% . Tijdens de zomermaanden hadden we de “corona dip” wat een afname verklaard. Sinds de herfst met de tweede golf echter weer opgelaaid. De diverse getalletjes en statistieken sinds de tweede golf tot dato overstijgen deels die van de eerste golf. Interessant gaat het pas worden wanneer we aan het einde over alle getallen en statistieken beschikken. Ik durf nu al te beweren dat de mortaliteit hoger gaat uitkomen evenals het aantal aan covid gerelateerde ziekenhuis opnames. Dat geldt zeker voor het westelijke Zwitserland en Wallis. In verhouding met influenza hoe dan ook vele malen hoger zoals ook die 0.1 tot 0.2% laten zien (minder dan 1%)

     Flex · 21 november 2020 op 18:21

     “”Tijdens de zomermaanden hadden we de “corona dip” wat een afname verklaard. “”

     Net als bij de griep was corona in de zomer gewoon AFWEZIG en loog men om wederon de angst er goed in te houden…
     Bij opnamecijfers in juni/Juli staat 0 (nul) Wel lagen er nog patienten uit de periode maart…

     Billy · 21 november 2020 op 18:35

     Kun je niet lezen of wil je niet lezen?

     IFR van Covid19 is (DOOR WHO) bijgesteld naar ongeveer 0,25% (wat dus nog altijd meer dan het dubbel is dan een milde griep en iets meer dan de zwaarste griepvariant) en is dus NIET 3,4%!!! En dat heeft NIETS met de corona dip van de zomermaanden te maken. Toen waren er minder infecties en dus ook minder doden.
     De lagere IFR nu heeft alles te maken met het feit dat in het voorjaar ENORM VEEL besmettingen niet werden gedetecteerd bij gebrek aan testen. Nu worden er veel meer testen gedaan, maar sterven er nog altijd min of meer evenveel mensen MET (niet noodzakelijk DOOR dus) Corona, waardoor de IFR (verhouding doden per besmetting) drastisch is gedaald en bijlange geen 3,4% meer is, maar minder dan 1/10 daarvan. Maar wel nog steeds (iets) dodelijker dan de zwaarste griepvariant.

  Aart · 21 november 2020 op 17:44

  @ Hans. Juist. Strik er omheen en opsturen naar meneer Rutte en meneer De Jonge.
  En luister zeker ff vanaf 15:20 minuten.

Frans V · 21 november 2020 op 16:49

Er wordt nu de keus gemaakt om de coronapatiënt heilig te verklaren en hoe dan ook de beste zorg te geven, andere noodzakelijke zorg wordt niet of later gegeven. De keus is dus al gemaakt welke patiënt we prioriteit geven. En dat heeft niks te maken met een wetenschappelijk gemotiveerde afweging maar met ???

  Johann · 21 november 2020 op 17:04

  Elke patiëntmoet de mogelijkheid te hebben om de best mogelijke zorg en behandeling te krijgen ongeacht ziektebeeld / ziekte. Keuzes dienen gemaakt te worden of een behandeling nog wel zinvol is en met name gerelateerd op de “outcome”. Niemand is gebaad bij een niet zinvolle behandeling.

Hajo · 21 november 2020 op 17:27

Op twee verwijderde reacties na een waardevolle discussie wat mij betreft. Nog iets meer respect over en weer mag. Een openingszin als “Sommigen zullen het nooit snappen of willen het gewoon niet snappen! Lekker dom lullen vanachter de PC en vanuit je veilige comfort zone” is niet nuttig. Zo iets kun je gewoon weglaten en meteen met zin 2 beginnen. Comfort zone sowieso niet op zijn plaats want dwarsdenken is alles andere als comfortabel. Verder is de bijdrage van Johann sowieso zeer waardevol. Het bevat feiten én emotie. En is uit de eerste hand. Gisteren een heel mooi interview geluisterd op Café Weltschmerz. Met de Belgische DJ en eventondernemer Jef Eagle. Hij heeft net als vele anderen in die sectoren te kampen met psychische problemen en is er een platform over gestart om ervaringen te delen. Hij heeft in zijn directe omgeving 31 (!!!!) mensen zelfmoord zien plegen. Ook feiten én emotie. Het is niet omdat je in een ziekenhuis werk dat je dan ineens expert bent op het gebied van de horeca, of werkgelegenheid of economische groei of psychologie. Johann zou al die terreinen mee kunnen nemen. Je kunt overal aardig in thuis raken als je een beetje je best doet. Maar Johann kiest ervoor om in de rol te blijven van zijn baan in het ziekenhuis. Dat is prima en hij zegt het er ook bij. Daar hoort dan wel het respect bij bijna anderen op te roepen om ook hun ervaringen uit hun sectoren te delen. Daar hoort ook bij om toch wel kritisch te kijken naar of maatregelen wel zin hebben. Dat zie je ook bij klimaat. Zels ALS er een IMMENSE RAMP op ons afkomt dan nog mag je kritische vragen stellen of WINDMOLENS wel de oplossing zijn. Johann mag mij uitleggen wat het verband is tussen het professioneel dragen van mondkapjes in ziekenhuizen door getraind personeel (volgens mij droegen ze in operatiekamers altijd al van die dingen) en het dragen van mondkapjes door niet zieke mensen in een supermarkt of nota bene in de buitenlucht. Je moet logisch en filosofisch strikt zijn. In mijn artikel zei ik iets over wel of niet gaan skiën voor gezonde mensen. Apres-ski is toch al afgeschaft. Dan mag je wel met je waarnemingen komen. Maar niet om de ander belachelijk te maken. Leer luisteren! Verder heb je nog staatsrechtelijke kwesties als: zelfs als er een super megadodelijk virus rondwaart, Ebola wat mij betreft, welk recht geeft dit aan de overheid om mij een avondklok op te leggen, mij te verbieden mijn moeder te bezoeken, mijn bedrijf te runnen, naar een restaurant te gaan. We moeten zuinig zijn op onze vrijheid. Johann ziet vaak vast slachtoffers van lawines of piste-ongelukken in zijn ziekenhuis binnenkomen. Toch hoor ik hem niet pleiten voor een algeheel verbod op wintersport. Het is allemaal heerlijk complex en je moet ongelofelijk veel nuance aan de dag leggen. En het is ons mensen eigen om erover te babbelen. Daarin heeft niemand voorlopig nog het laatste woord. Daarom ook dat ik deze website niet enkel aan ons luxeprobleem van de wintersport wil wijden, maar ook wintersporters wil oproepen zich uit te spreken over ernstiger kwesties. Iemand nog de video geluisterd met Glenn Greenwald. Vast niet. Mensen mensen … leer nu eens de pareltjes uit bijdragen van anderen te vissen…. al staat er 90% bullshit. Want 90% van alles is toch bullshit. Dat leert de Wet van Sturgeon. We kunnen niets leren als we steeds ook nog die 10% waarmee de ander ions de ogen zou kunnen openen, ook nog eens als kind met het badwater wegspoelen. Genoeg beeldspraak op een stokje. Wat is voor mij Johann’s pareltje… om maar eens het goede voorbeeld te geven: sowieso natuurlijk al zijn uitnodiging om eens langs te komen. Plus zijn beschrijving van de wijze waarop patiënten ook na langdurige beademing meestal alsnog overlijden en dan ook nog eens in eenzaamheid. Plus de blijvende schade bij wie het op het nippertje redt. Dat moet intens zijn om dat mee te maken. Zo intens als ik altijd al rillingen krijg als ik hoor dat iemand op een ambulance werkt. In Duitsland injecteerde een arts bij twee relatief jonge covid-patiënten zelfs dodelijk gif om ze uit hun lijden te verlossen. Dus wat mij betreft kan de euthanasie discussie er ook nog wel bij. Niet nu hoor. Eerst ff paar daagjes genieten van de zon. Bijtanken. En dan toch ook weer het debat aangaan. Het hoeft niet steeds hier. Doe het overal. Thuis. Bij vrienden. Dat we er samen wijzer van mogen worden. Als knuppel in het hoenderhok wat mij betreft gewoon dat de mens met de huidige miljardenbevolking nog veel meer ernstige pandemieën gaat meemaken. Misschien dus niet zoals ALLE voorgaande generaties erbarmelijke oorlogsellende … weet niet of Johann wel eens bij het Rode Kruis in oorlogssituaties heeft gedraaid… maar dat onze slagvelden dus de pandemieën worden de komende 100 jaar. Tja… life’s a bitch and then you marry one. Vele grote religies wisten al: het leven is lijden. Daar groeien we aan of breken we op. Over comfort zone gesproken.

  Johann · 21 november 2020 op 18:46

  Pfff wat een betoog. Nogmaals ik refereer vanuit mijn professie aan de diverse uitlatingen gemaakt door jou en ook anderen die het corona verhaaltjevanuit hun eigen comfort zone bagatelliseren en met onwaarheden schermen. Maar goed dan, thema masker (plicht) waar ik deels ook sceptisch tegenover sta wanneer ik hier buiten mensen zie wandelen en de frisse berglucht inademen. Maar er is meer en natuurlijk veel discussie ruimte.

  Aanvankelijk was ook de WHO sceptisch mbt het dragen van maskers en keurde dit voor grootschalig gebruik af. De WHO veranderde echter haar aanbevelingen voor het dragen van maskers op basis van een meta-analyse die ze had laten uitvoeren en gepubliceerd in het vakblad “The Lancet”. Het Canadese onderzoeksteam evalueerde meer dan 200 onderzoeken die het risico van infectie door verschillende virussen zoals MERS, SARS, maar ook SARS-CoV-2 onderzochten. Met drie eenvoudige beschermingsmaatregelen: afstand bewaren, maskers gebruiken, een veiligheidsbril dragen.

  Het eigenlijk doel van de masker is echter niet zozeer dat je jezelf kunt beschermen met een masker maar dat je als ik zelf onbewust besmet bent op deze wijze andere mensen juist beschermd. Hierover bestaat eigenlijk geen discussie, zelfs een eenvoudig gezichtsmasker houdt enkele van de besmettelijke, grotere virusdruppels tegen bij hoesten of spreken. Bovendien worden eventuele kleinere druppeltjes (aerosolen) vertraagd en vliegen ze niet meer zo ver als onbeschermd rond. (daarover is al menig onderzoek gedaan en gepubliceerd, heb die helaas niet zo snel paraat)

  In de ziekenhuizen zijn maskers een plicht, dat geldt zowel voor de normale maskers als ook die voor gebruik bij de quarantaine IC en OK patiënten. Ook patiënten, althans bij ons, moeten verplicht een masker dragen. Daarnaast kunnen de maskers ook andere effecten hebben, bijvoorbeeld op het gedrag en bewustwording (ten pos. maar ook ten neg) Maar nogmaals ikzelf ben ook geen voorstander van grootschalig gebruik. Zie voor meer discussie ook deze link

  https://www.trouw.nl/binnenland/hoe-zinvol-is-het-dragen-van-een-mondkapje~b9782b2b/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  De vergelijking met wintersport en ongevallen (risico) slaat natuurlijk helemaal nergens op. Dit is inherent aan de sport net als alle andere sporten en activiteiten. Overigens moet ook hier in veel gevallen net als bij corona weer geappelleerd worden aan het gezonde verstand. Common sense ontbreekt veelal bij de wintersporters net als respect voor de bergen. Tja en dan krijg je ongelukken, veel ongelukken die we nu met de start van de wintersport er nier meer bij kunnen hebben! Dus lekker thuisblijven allemaal, scheelt weer.

  Comfort zone, tja. Militaire dienst 1983 -1985. Sergeant geneeskundige dienst Apeldoorn / Stroe en Hilversum. Gelukkig geen front of oorlogservaring, respect voor die mannen en vrouwen!. Ga ff bakkie doen achter de TV met uitzicht over de mooie bergen en dan straks lekker wijntje. Komende dagen weer vol aan de bak met nieuwe covid patienten en anderen die niet meer tussen ons zijn. Fijne avond

   Hajo · 22 november 2020 op 09:56

   Dank! Mooi bericht! Hoop dat je wijntje heeft gesmaakt. Nog een dingetje. Jij schrijft: “De vergelijking met wintersport en ongevallen (risico) slaat natuurlijk helemaal nergens op. Dit is inherent aan de sport net als alle andere sporten en activiteiten.” Maar zou je niet kunnen zeggen dat HET LEVEN inherent risicovol is. Misschien is sport wel een mooie metafoor en zou je mensen die hun leven verkwanselen moeten prikkelen hun leven meer als sport te gaan zien. Go out there and kick some ass. Realize your dreams. Je schrijft ook: “alle andere sporten en activiteiten” ergo “het leven”. Of zie jij een scheidslijn tussen leven als vegeteren in je huiskamer of achtertuin (wat jij dan wegens virusdreiging zou aanraden) en het doen van activiteiten (wat je dus maar beter kunt laten). Stel nu dat iemand zegt: ik omarm het leven INCLUSIEF virussen … ik wil me onderdompelen in het leven. We hebben tenslotte ook een symbiose met ons microbioom en viroom. Stel dat iemand zegt: ik doe al alles aan sport en neem mijn vitamine D en zink en douche elke dag koud en wil nu mijn immuunsysteem verder sterken door tussen geïnfecteerden zonder mondkapje rond te lopen. Allemaal filosofische vragen. En dan heb je nog de vraag of hopeloze gevallen überhaupt wel weken aan een beademing gehangen dienen te worden alvorens te sterven. Heb ik geen antwoord op maar zijn vragen. Arrogantie is niet op zijn plaats in dit delicaat debat en zo heb je je in je laatste reactie ook niet opgesteld. Dank dus.

Valentijn · 21 november 2020 op 17:59

Voor iedereen die gewoon even van heerlijke beelden van de draaiende sneeuwkanonnen in Zell am SeeKaprun wil genieten:

https://www.oostenrijktv.nl/zell-am-see-kaprun/rondje-langs-de-sneeuwkanonnen-in-zell-am-see-kaprun

Hajo · 21 november 2020 op 18:02

Hajo · 21 november 2020 op 19:11

Nog een must see met Glenn Greenwald

Wim · 21 november 2020 op 19:14

Mijn vrijheid eindigt waar de die van een ander begint… wie de vrijheid opeist om geen mondmasker te dragen, eist dus de vrijheid om (ook al is het onbewust) zijn medemensen te besmetten en ziekenhuizen te overbelasten. In quarantaine moeten na een positieve test is dan ook vrijheidsberoving? Toppie & alvast bedankt!

  Hajo · 21 november 2020 op 19:31

  Is nog niet tot je doorgedrongen dat de PCR tekst totaal niet geschikt is voor het beoogde doel? Natuurlijk blijf je thuis als je hondsberoerd bent en ga je niet 2 uur in een vergadering zitten om iedereen te besmetten. We zijn allemaal opgegroeid met dergelijke ziekten en weten hoe ermee om te gaan. Dus zou ik bijvoorbeeld zijn voor verplichte thermometer test als je OV of supermarkt in gaat. Is een goede service. “38,5?? WTF. Ik had geen idee. Dank voor het meten. Ga ik snel weer naar huis.” Of andere science based maatregelen. Mondkapjes voor Jan en Alleman in alle situaties zijn ofwel volstrekt onwetenschappelijk dan wel bovenmatige inmenging. Natuurlijk is er een rol voor de overheid om zaken in goede banen te leiden. Bij een Ebola uitbraak mag je wat mij betreft besmette mensen in geblindeerde busjes afvoeren. Maar stel nu bij griep? Dat je voor 5 griepgevallen een hele school sluit? Zou je daarvoor zijn? Niet om appels en peren te vergelijken.. maar gewoon als testvraag. Stel de IC’s hebben moeite met de toeloop vanwege griep zoals in 2018. Hadden we nu terugkijkend ook zo moeten ingrijpen? Hebben we toen geslapen? Maar je begint met een mooi statement! Die steek ik in mijn zak. Dank.

   Robert · 21 november 2020 op 22:28

   Hajo, goede moderator skills in deze discussie!
   Idd door weg bezuinigen van zorg staat de staat nu plots in t hemd! Multinationals bewust belasting laten ontduiken in Nederland maar beknibbelen op de zorg en onderwijs waar juist die grote bedrijven ook zo hun voordeel mee doen! De politiek moet zich schamen en doet nu een beroep op t volk ineens…Daar mag in mijn ogen niet een hele samenleving van op de schop, dus vind ook dat Johan iets breder moet denken en de ellende in de zorg is de schuld van bezuinigingen en niet van COVID-19. Wees boos op de politiek en niet op mensen die hun afdaling willen maken;) de gifbeker moet helemaal leeg voor de zorg en daarna moet de politiek wel iets doen, sorry voor t zorgepersoneel maat jullie zijn nu zwaar de lul! De hele bevolking kan niet solidair naar jullie zijn, de gevolgen voor de samenleving zijn te groot. Helaas Johan, maar de volgende crisis is er weer iemand anders de pineut. Dat het bij jullie om leven of dood gaat wil niet zeggen dat t verheven is boven alles.
   Een leraar met 35 kinderen in de klas geeft ook veel leed voor vele kinderen die te weinig aandacht krijgen en dat leed is wellicht even groot dan een meneer die overlijdt aan COVID-19, beide erg.

Hajo · 21 november 2020 op 20:32

And now for something completely different …

  Aart · 21 november 2020 op 22:44

  Bekend kanaal: Bright Inside. Veel interessante informatie over bijvoorbeeld piramides en pre-historische steden.
  We weten zo weinig over zo veel …..

Ad van der Hoeven · 22 november 2020 op 13:47

Is dit een site over de wintersport of een politieke site? De naam suggereert het eerste. Maar de inhoud van de berichten deels niet. Jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *