Temperaturen Oostenrijk zondag 29 april

Volgende week zondag is het behoorlijk waarschijnlijk dat de temperatuurkaart van Europa er zo uit zal zien! Wat een verschil tussen het Oostelijk en het westelijk Alpengebied zeg! Een gelukje voor de Dutchweek in Val Thorens. Hoewel gelukje: het zou nog wel eens krankzinnig kunnen gaan sneeuwen door de nabijheid van koude en warme luchtmassa’s.

[fbphotos id=399678036733074]

Hierboven zien we dat het ook de komende dagen nog leuk gaat sneeuwen en vooral dat de vorstgrens en dus ook de sneeuwgrens richting 25 april nog eens erg laag wordt. Het Oostenrijks weerbericht gaat niet lager dan 700 tot 1000m met de sneeuwgrens, maar volgens het GFS model kan het in de nacht op woensdag wel tot in de laagste dalen sneeuwen. Vervolgens zien we op de tweede kaart iets waarvan je je in de winter lam zou schrikken: vorstgrens 4200m komende zondag!  

En wat zien we in de Franse Alpen?

Ensemble Franse Alpen

We zien eerst de mooie piek die samengaat met een temperatuurdip. Aan de zuidkant van de Alpen is die piek nog hoger. En dan zien we maandag een megapiek gelukkig ook weer met een temperatuurdip. Sneeuwt de Dutchweek in?

Afsluitend deze fraaie plaat van Sjoerd uit Tignes:

[fbphotos id=399674850066726]


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.