Temperaturen Oostenrijk zondag 29 april

Volgende week zondag is het behoorlijk waarschijnlijk dat de temperatuurkaart van Europa er zo uit zal zien! Wat een verschil tussen het Oostelijk en het westelijk Alpengebied zeg! Een gelukje voor de Dutchweek in Val Thorens. Hoewel gelukje: het zou nog wel eens krankzinnig kunnen gaan sneeuwen door de nabijheid van koude en warme luchtmassa’s.

[fbphotos id=399678036733074]

Hierboven zien we dat het ook de komende dagen nog leuk gaat sneeuwen en vooral dat de vorstgrens en dus ook de sneeuwgrens richting 25 april nog eens erg laag wordt. Het Oostenrijks weerbericht gaat niet lager dan 700 tot 1000m met de sneeuwgrens, maar volgens het GFS model kan het in de nacht op woensdag wel tot in de laagste dalen sneeuwen. Vervolgens zien we op de tweede kaart iets waarvan je je in de winter lam zou schrikken: vorstgrens 4200m komende zondag!  

En wat zien we in de Franse Alpen?

Ensemble Franse Alpen

We zien eerst de mooie piek die samengaat met een temperatuurdip. Aan de zuidkant van de Alpen is die piek nog hoger. En dan zien we maandag een megapiek gelukkig ook weer met een temperatuurdip. Sneeuwt de Dutchweek in?

Afsluitend deze fraaie plaat van Sjoerd uit Tignes:

[fbphotos id=399674850066726]


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.