Cescia stuurt deze mooie foto van de stilte na de storm. Dat wil zeggen na de bak regen van gisteren.

Nou bak regen valt wel mee. Voor het eerst realiseer ik me hoe vreemd het eigenlijk is dat het KNMI geen Benelux kaarten presenteert. Je zou toch denken dat je minimaal een heel taalgebied bedient en dan kunnen Wallonië en Luxemburg er ook nog wel bij. Bij deze een klein protest tegen de flauwekul wél de 20,3mm in Maastricht te tonen en niet hoeveel regen er viel in Luik, Leuven, Gent en Brussel of waar die weerstations allemaal staan.

Vannacht lekker koud al maar de mist staat geen vorst toe.

Eerst dachten we Noord-Holland, toen Noord-Duitsland, maar het werd midden-Duitsland en Oostenrijk. Dat is gewoon hoe het weer werkt. We zien alles heeeel vroeg aankomen maar waar het precies gaat toeslaan is te bezien.

Kössen is toch wel bij mij om de hoek. Maar mijn huisje staat nog!

Het Europese model komt met een waanzinnige sneeuwsandwich met een kwak kou die eerst de noordkant raakt en dan aan de zuidkant een Genualaag activeert. Hier praten we over een echte dump maar het is de berekening van gisteravond. In de reacties graag het verhaal van de nieuwe run. Ik stap zo in de auto naar HEAD voor mijn nieuwe skipak (hoog tijd na twee jaar – mijn oude is in flarden).

Hier de machtige koudebel in het Europese model. Dit is echt bijzonder begin oktober.

Het Amerikaanse model heeft geen dump in de Alpen maar wel dit juweel van een Scandihoog. Allemaal afwachten. Heb trouwens eens opgezocht waar het woord Scandinavië vandaan komt. Dan blijkt het dat het oorspronkelijk Skadi was maar dat een een of andere Romein bij het vertalen naar Latijn er een n in heeft gestopt. Een schrijffout dus. Wat Skadi betekent weet trouwens niemand. “Nauwi” aan het einde staat voor “ding op het water” of “eiland”. Fijne dag allemaal.

Categorieën: Alpenweer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

11 reacties

Gesloten voor reacties.