Radar Oostenrijk 10 januari

Klik voor grotere kaart

In Oostenrijk is het vanochtend gewoon weer stevig aan het sneeuwen. Deze keer trekt de Arlberg duidelijk niet aan het langste einde zoals de radar van vaochtend hierboven bewijst. Het zijn meer de inneralpiene en Oostelijke gebieden die vandaag de dikste laag krijgen. Zie bijvoorbeeld deze plaat uit Dorfgastein. De sneeuwgrens is aan het opkruipen naar 500 tot 1000m. In Hinterglemm dooide het vanochtend in het dal al een graadje.

In de reacties schrijft Jako vanochtend vanuit Hochkrimml: “Na een droge periode gistermiddag is het tegen de avond weer geen sneeuwen. Bij het opstaan 15cm vers op de toch al zeer dikke lagen. Nu nog een paar dagen mooi zou zeer te wensen zijn.” Welnu jako wordt op zijn wenken bediend want het Oostenrijks weerbericht zegt voor morgen:

Im Großteil des Berglandes gibt es den ganzen Tag blauen Himmel und strahlenden Sonnenschein.

Wie het nieuwjaarscadeautje dat ik iedereen heb gedaan nog niet heeft ontdekt moet gauw kijken in de Wintersport Weerkamer hieronder onder de meest linker knop “Weerkaarten”. Daar heb ik de actuele GFS kaarten met de voor de wintersport meest relevante 5 variabelen voor iedereen Nederlandstalig toegankelijk gemaakt. Nu kun je dus elke 6 uur (zie countdown linksonder) kijken waar het GFS model op uitkomt voor de aankomende week.

Verder vooruit is het weer een beetje weersoep in de modellen. De GEM 00u is nog het meest winters. GFS en ECMWF weer meer op een voor de LL onwinters scenario met voor de Alpen aanhoudend mooie sneeuwkansen. Vanochtend even loslaten denk ik… vanavond geef ik een uitgebreide update op basis van de 12u runs.

Nu gaan we gewoon lekker webcams kijken. Hieronder mijn ochtend verzameling. Zooooo lekker….

Webcams Oostenrijk
[fbphotos id=325909050776640]

Webcams Zwitserland
[fbphotos id=325907500776795]

Webcams Frankrijk
[fbphotos id=325913850776160]


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

26 reacties

Gesloten voor reacties.