Radar Oostenrijk 10 januari

Klik voor grotere kaart

In Oostenrijk is het vanochtend gewoon weer stevig aan het sneeuwen. Deze keer trekt de Arlberg duidelijk niet aan het langste einde zoals de radar van vaochtend hierboven bewijst. Het zijn meer de inneralpiene en Oostelijke gebieden die vandaag de dikste laag krijgen. Zie bijvoorbeeld deze plaat uit Dorfgastein. De sneeuwgrens is aan het opkruipen naar 500 tot 1000m. In Hinterglemm dooide het vanochtend in het dal al een graadje.

In de reacties schrijft Jako vanochtend vanuit Hochkrimml: “Na een droge periode gistermiddag is het tegen de avond weer geen sneeuwen. Bij het opstaan 15cm vers op de toch al zeer dikke lagen. Nu nog een paar dagen mooi zou zeer te wensen zijn.” Welnu jako wordt op zijn wenken bediend want het Oostenrijks weerbericht zegt voor morgen:

Im Großteil des Berglandes gibt es den ganzen Tag blauen Himmel und strahlenden Sonnenschein.

Wie het nieuwjaarscadeautje dat ik iedereen heb gedaan nog niet heeft ontdekt moet gauw kijken in de Wintersport Weerkamer hieronder onder de meest linker knop “Weerkaarten”. Daar heb ik de actuele GFS kaarten met de voor de wintersport meest relevante 5 variabelen voor iedereen Nederlandstalig toegankelijk gemaakt. Nu kun je dus elke 6 uur (zie countdown linksonder) kijken waar het GFS model op uitkomt voor de aankomende week.

Verder vooruit is het weer een beetje weersoep in de modellen. De GEM 00u is nog het meest winters. GFS en ECMWF weer meer op een voor de LL onwinters scenario met voor de Alpen aanhoudend mooie sneeuwkansen. Vanochtend even loslaten denk ik… vanavond geef ik een uitgebreide update op basis van de 12u runs.

Nu gaan we gewoon lekker webcams kijken. Hieronder mijn ochtend verzameling. Zooooo lekker….

Webcams Oostenrijk
[fbphotos id=325909050776640]

Webcams Zwitserland
[fbphotos id=325907500776795]

Webcams Frankrijk
[fbphotos id=325913850776160]


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

26 reacties

Gesloten voor reacties.