Wintersport Oostenrijk Webcam Zell am See 15-12

Klik voor grotere plaat

Met bovenstaande webcam van vanmiddag op de Sonnalm op 1450m boven Zell am See maken we ons weinig zorgen meer over de sneeuwhoogte. Wat een mooie dikke vlokken. En tot in het dal op 750m zoals je hierrr ziet. En toch in Oostenrijk! Terwijl het weer uit het westen komt. En wat te denken van deze beauty van een Sneeuwhoogte app foto van de whiteout om 13.00uur in Obergurgl.

Hieronder het Oostenrijkse radarplaatje zodat je kunt zien of het ook in jouw skigebied sneeuwt vanmiddag

Sneeuwradar Oostenrijk 15-12

Klik voor grotere kaart

Via de radarknop onderaan (2e van links) bereik je alle live radarbeelden rond de Alpen en voor Scandinavië. Het is verrassend dat precies het hele Salzburgerland neerslag heeft en het oosten van Tirol. De sneeuwgrens ligt zo rond 700m. De Zwitserse radar toont ook een brede neerslagzone. Op kaikowetter.ch zien we dan dat daar de sneeuwgrens momenteel rond 900m ligt. Met deze hele fraaie webcamplaat van de Klewenalp. En ook helemaal in het noorden van de Franse Alpen blijft het sneeuwen. Zie hierrr een pistenbully in de sneeuw in Les Gets.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.