Wintersport Oostenrijk Webcam Zell am See 15-12

Klik voor grotere plaat

Met bovenstaande webcam van vanmiddag op de Sonnalm op 1450m boven Zell am See maken we ons weinig zorgen meer over de sneeuwhoogte. Wat een mooie dikke vlokken. En tot in het dal op 750m zoals je hierrr ziet. En toch in Oostenrijk! Terwijl het weer uit het westen komt. En wat te denken van deze beauty van een Sneeuwhoogte app foto van de whiteout om 13.00uur in Obergurgl.

Hieronder het Oostenrijkse radarplaatje zodat je kunt zien of het ook in jouw skigebied sneeuwt vanmiddag

Sneeuwradar Oostenrijk 15-12

Klik voor grotere kaart

Via de radarknop onderaan (2e van links) bereik je alle live radarbeelden rond de Alpen en voor Scandinavië. Het is verrassend dat precies het hele Salzburgerland neerslag heeft en het oosten van Tirol. De sneeuwgrens ligt zo rond 700m. De Zwitserse radar toont ook een brede neerslagzone. Op kaikowetter.ch zien we dan dat daar de sneeuwgrens momenteel rond 900m ligt. Met deze hele fraaie webcamplaat van de Klewenalp. En ook helemaal in het noorden van de Franse Alpen blijft het sneeuwen. Zie hierrr een pistenbully in de sneeuw in Les Gets.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Gesloten voor reacties.