Het is zo ver: Oostenrijk is eindelijk open. Café’s, restaurants, hotels en de skiliften in Sommerbetrieb! Dat laatste is dan even een domper. Gaan we zo zien in Kleinwalsertal dat er vanochtend zo bij lag als op het plaatje hierboven. En dan bedoel ik niet “zoals het plaatje”, maar dat plaatje is dus van vandaag. 19 mei 2021.

Uitgezoomd heb je dit.

Switchen we naar Hans ter Braak zien we dit!

Marco Kashuba van Wetteronline.de toog ook naar Kleinwalsertal en maakte deze leuke video. Hierboven een screenshot uit het dal.

En dit is dus de start van het Sommerbetrieb aldaar.

De chef van de VVV doet zijn best vrolijk over de zomeropening te vertellen … tja marketing van een skigebied is een vak. Je wilt een standaardproduct aanbieden zoals de Efteling. Maar uiteindelijk is moeder natuur de baas. En ze durven het ook niet aan om dan bijvoorbeeld belden van kinderen die aan het sleeën zijn te tonen. Want dat kost echt boekingen. Zelfs in oktober willen ze geen overheerlijke sneeuwplaatjes presenteren want dan loopt het zomerseizoen nog. En dat mogen wij ons dan aantrekken want blijkbaar zijn wij zo schaapachtig dat we niet eens een uniek avontuur mee willen maken. Wij zijn zo suf dan in de folder beteuterd te staren naar plaatjes van het zwembad en dan aan de balie van het hotel te gaan vragen hoe dat nu zit. Mooi woord weer: beteuterd. Van het werkwoord…. mmmm… welk werkwoord eigenlijk. Bij “belazerd” heb je tenminste nog “lazeren” in de zin van omvallen. Dan heb je nog “Bedonderd”… zou er dan echt ooit een werkwoord “teuteren” zijn geweest? Mmm op etymologiebank.nl  zien we dat het echt van toeteren komt zo van te dicht bij een contrabas te hebben gestaan…. verdoofd dus. Of toch dat je een tuit van je mond maakt… maar nee … de foto hierboven bewijst van niet…. je trekt je lippen juist in … het huilen staat je nader dan het lachen… tja die VVV’s zijn natuurlijk ook gek gemaakt met het global warming verhaal en hebben al vele duurzaamheidssymposia bijgewoond.

Ondertussen stelt ene sneeuwruimer in Tsjechië in het Reuzengebergte dit in 37 jaar pas 3 of 4 keer te hebben meegemaakt. Nou dat hadden we niet eens gedacht daar zo op 1000m hoogte.

Electroverse weet dat het morgen enorm gaat sneeuwen een paar dagen in het westen van Amerika. Ze leggen ook uit dat de huidige warmtegolf in Moskou juist te verwachten is als contrast met onze kou met een zwakker wordende straalstroom door de afgenomen zonneactiviteit. Nu ja we gaan het wel zien…

Zaterdag zijn dit de sneeuwhoogtes in dat gebied… tja toch in de achteruitversnelling weer.

Wij gaan ook nog steeds achteruit. Als je goed kijkt zie je dat het zowat tot eind mei aan toe steeds een tikkie kouder wordt. In juni kunnen we dan op zoek naar de normaal. Hopelijk ook voor mij in Oostenrijk want met een halve meter sneeuw op de Schmittenhöhe is tandemvliegen natuurlijk nit te doen. Dat wil zeggen het vliegen wel maar die start….

Het KNMI laat het hoofd nu ook echt hangen. Van warmte wordt niet meer gerept. We kunnen et instituut voortaan ook KNIK noemen: Koninklijk Nederlands Instituut voor Kou. Doet toch een beetje pijn daar. Hadden ze net die hittegolvenstatistieken opgekrikt. Maar het is allemaal af te wachten. Wie weet wordt 2021 een recordzomer. Warm dan. Bring it on!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

28 reacties

Beata · 20 mei 2021 op 07:58

Dank voor deze fijne post. Genieten van de onverwachte plaatjes. Hoewel de bewoners van de Alpen de sneeuw vast zat zijn, mag het wat mij betreft nog even koud blijven, al is het maar om de klimaatalarmisten en modeladepten in staat van verwarring te houden. Geboekt 3 weken in juni in Fiss. Hoop hoog nog veel sneeuw aan te treffen. Mijn honden vinden dat ook heerlijk. Eenmaal in juli zal de zon er vast korte metten mee maken.

Kirsten_dl · 20 mei 2021 op 12:32

Fijn artikel weer @hajo! Om van te smullen.
Over de hitte in Siberië en de te koude temperaturen in de rest van Europa; over dat laatste wordt met geen woord gerept, alle aandacht gaat naar de tropische temperaturen in Siberië.
Over selectieve berichtgeving gesproken, de Klimaatkerk bericht gewoon over wat best in hun propaganda molen past. Zum kotzen!
Jammer dat het allemaal zover is gekomen maar anderzijds ook wel logisch, mensen zijn de voorbije jaren compleet knock-out geslagen met allerhande doomscenarios.
En de zomer ? Nou die komt wel… Ooit een keer. 🙂

  Kirsten_dl · 20 mei 2021 op 14:47

  PS titel klopt niet helemaal @hajo.
  Oostenrijk is volledig open voor wie een vaccinatie heeft gehad, kan aantonen dat je niet ziek bent geweest én je moet jezelf laten testen.
  Dus wat mij betreft is Oostenrijk nog steeds geheel op slot en houden ze er fascistische praktijken op na.
  Mij zien ze ginds voorlopig niet meer, ik wens niet deel te nemen of deel uit te maken van dergelijke mensonterende praktijken.

   Aart · 20 mei 2021 op 19:51

   En poef! Alle binnengrenzen van Europa in klap weer terug :-O. Benieuwd hoe ze dat gaan controleren 🙂 .
   Apartheid 2.0.

   Wim · 21 mei 2021 op 00:12

   Bizar maar ik lees wel bijna dagelijks in de “mainstream media” dat het sinds april koud is voor de tijd van het jaar. En corona sucks maar met janken en wishful thinking los je het ook niet op. Reality check. Zweden, het grote voorbeeld van de corona-struisvogels vorig jaar, 10x meer doden dan Noorwegen of Finland, en hun economie is er zelfs wat meer op achteruit gegaan dan hun buurlanden. https://ourworldindata.org

    Hajo · 21 mei 2021 op 09:35

    Natuurlijk schrijven de media ook over de kou. En dat gaan ze de komende jaren blijven doen tot het kwartje valt dat we bedrogen zijn. Dat is nu net onze enige kans. Dat het klimaat afkoelt en het fabeltje sneuvelt. Natuurlijk kunnen de media geen elfstedentocht verzwijgen. Ze kunnen nog 1 of 2 jaar door met “de kou en de sneeuw komen door de opwarming” en dan is het afgelopen en komt de waarheidscommissie die gaat uitzoeken hoe het allemaal zo heeft kunnen lopen.

    Mbt Zweden: ik ben een voorstander voor snelle flexibele science based maatregelen. Deltaplan ventilatie zoals Maurice de Hond voorstelde etc.. Ik ben ook voor elke lockdown die science based is. Had je dat gehad… zonder flauwekul maatregelen zoals avondklok maar met verplichte ventilatie van restaurants …. met verplicht temperaturen van bezoekers … of wat de wetenschap ons ook leert.. met elke keer een snel sorry als we met nieuwe kennis weer moeten bijsturen … in plaats van de stompzinnige rechtlijnigheid van een Van Dissel … dan had je het aantal slachtoffers sterk kunnen indammen… wel zul je zien dat in Zweden volgend jaar minder doden zijn dan in Noorwegen en Finland… want in principe gaat het om “natuurlijke” sterfte van ouderen en zwakkeren.

    Wetenschap rules! Maar dan wel de niet gekochte wetenschap. De niet politiek gemotiveerde wetenschap. Ik kom ook echte viruswappies tegen die zelfs ontkennen dat besmettelijke ziekten bestaan. Ik doe dan mijn best mensen te redden van dat soort waanideeën…. soms lukt dat soms niet.

   david · 21 mei 2021 op 09:05

   Helemaal mee eens Kirsten mij zien ze pas als ze ook echt open gaan zonder testen.

    Hajo · 21 mei 2021 op 09:29

    Met testen op zich kan niets mis zijn. Er kan in de toekomst ook nog een echt verschrikkelijk virus komen en dan hebben we wat nuttige infrastructuur. Als ik koorts krijg en ga hoesten nem ik graag een test. Ben altijd benieuwd naar wat zich in mijn lichaam afspeelt. Temperatuur en hartslag etc meten we toch ook? Als ik dan wet dat ik virus xyz heb blijf ik lekker thuis of draag ik voor die dagen een masker. Ik zie heus de politiek die gewild een bepaalde koers gevaren is. Bijv verbod op ivermectine waar nu in India grote successen mee worden gehaald. Dus er rammelt van alles. Maar niet alles. Oostenrijk is open.

     david · 21 mei 2021 op 11:57

     in Oostenrijk moet je om de 48 uur testen dus testen van gezonde mensen dit is totaal zinloos en ik weiger dan ook daar aan mee te doen.
     Een ziekte die je alleen met een test op kan sporen… denk daar eens over na

     Kirsten_dl · 21 mei 2021 op 13:24

     Dus moet iedere gezonde mens getest worden volgens jouw ?
     Oké ik ben niet ziek en voel mij prima, ben eigenlijk al pakweg tien jaar niet meer ernstig ziek geweest ( op die anderhalve week griep paar jaar terug na ) maar ik rijd Oostenrijk binnen en moet verplicht testen.
     Waarom ? Omdat ze er dus eigenlijk feitelijk vanuit gaan dat je doodziek bent tot ze het tegendeel hebben bewezen. Waar slaat dat op ?
     Net hetzelfde met vaccineren, je moet een vaccinatie hebben of reizen wordt taboe ?!
     Waarover gaat dit allemaal ? Sinds wanneer is mijn gezondheid de bezorgdheid van eender wie geworden ? Als ik morgen water drink uit een stilstaande plas en wordt nadien ernstig ziek wie zijn fout en probleem is dat dan ? Het mijne toch en van niemand anders.
     Ondertussen waait het hier als een gek te Puurs. Flinke rukwinden en de bomen die in volle bloei staan gaan flink tekeer.

Aart · 21 mei 2021 op 10:31

Bekijk/beluister de laatste 4 video’s (20/5, 18/5, 17/5 en 15/5) op http://www.blckbx.tv. Vooral de laatste video is het bekijken waard. Flavio Pasquino is een van de weinigen die echt probeert uit deze malaise te komen, door in gesprek te gaan met wetenschappers die per definitie NIET in de reguliere msm aan tafel zitten of aan het woord komen.
Zonder achterliggende data (bevolkingssamenstelling bijvoorbeeld) maar ook de manier van gezondheidszorg toepassen (huisartsen betrekken bij 1e lijns onderzoek) is het onzinnig om iedereen maar meteen een stok in de neus te duwen. Een positieve PCR-test zegt zonder klachten helemaal niks.
Kijk ook eens naar de grafieken op http://www.euromomo.eu . De laatste 4, 5 weken is er geen oversterfte meer in Europa. Maar kijk gelijk eens, hoe er gespeeld wordt met de x-as in de grafieken van diverse leeftijdsgroepen, om de pieken maar op dezelfde hoogte te krijgen.

De wereld/mensheid is 1 grote absurditeit.

  Hajo · 21 mei 2021 op 10:54

  Dat is wat ik zeg: testen pas als je klachten hebt. Ik ben groot fan van BLCKBX. Heb vrijwel alles gezien. Nou ja de helft. Hij is hyperactief. Respect! En je kan zijn video’s op de achtergrond draaien op je mobiel wat met youtube alleen kan als je betaalt. Top! Dus allemaal http://www.blckbx.tv/ kijken! En nooit meer Hilversum.

Hajo · 21 mei 2021 op 13:42

@Kirsten_dl: goed lezen is zoals altijd en vak. Creatief, flexibel en out-of-the box blijven in je denken ook. Het is heel makkelijk je als scepticus in je verzet in te graven. Als je goed leest zie je dat ik ben voor het testen van mensen als ze symptomen hebben. Om onnodige spreader en super spreader events te voorkomen. Dat is iets wat we vroeger niet hadden. De eerste twee dagen dat je het virus hebt voel je al wel iets maar loop je nog vrolijk buiten rond.

Dan punt twee: ja het is totaal belachelijk om kerngezonde mensen te testen. Mee eens. Maar we leven in een wereld met een “overheid” die de bevolking op tal van belachelijke punten koeioneert. Als je daar niet tegen kunt moet je zelfmoord plegen of diep in Siberië in het bos gaan leven. In Rusland hebben mensen het 3 generaties volgehouden met een dictatuur.

Het is zaak enerzijds te erkennen dat we onder de knoet van een dictatuur leven met een gleichgeschaltete Presse (Lügenpresse), maar dan is de vraag: hoe ga jij daar GLIMLACHEND mee om? Hoe ga ik ermee om dat ik 50 euro moet betalen voor 5km/u te hard? Hoe ga ik ermee om dat we een totale oelewapper als Koning hebben? Hoe ga ik ermee om dat ik elke dag tegen de kop van een rutte en De Jonge moet aankijken alsof het big brother was. Hoe ga ik ermee om dat Israël aan de lopende band Palestijnse kinderen vermoord? Mij mogen ze 1000x testen op ziektes die ik niet heb als daarmee 1 zo’n kind gered kon worden. We moeten gewoon blijven lachen en (weer) leren leven onder een dictatuur. De allermeeste tijd sinds we begonnen aan landbouw heeft de mens onder dictatuur geleefd. Onze democratie is natuurlijk totaal knudde. In Zwitserland werkt het nog een beetje. Ik werk via Bitcoin aan de ondergang van de centrale banken en de financiële macht van de overheid. Choose your battles wisely!

  Van dijk (Kampen) · 21 mei 2021 op 21:59

  En zo is het.. gratis tip @ Kirsten; maak je vooral druk over de zaken waar je wél invloed op hebt, dan wordt het een stuk makkelijker allemaal. En binnen de dictatoriale regels waar jij en ik het niet mee eens zijn het zo aangenaam mogelijk maken voor jezelf maakt het ook een stuk dragelijker. Als jij niet naar het buitenland gaat omdat je uit protest geen wattenstaafje door je snotje wilt halen doe je vooral jezelf ernstig tekort. Kortom.. zorg dat je op een positie komt waar je de regels kunt bepalen of maak er het beste van binnen de regels die voor je bepaalt worden

   kirsten_dl · 22 mei 2021 op 13:26

   Ik doe mezelf niet tekort door niet naar het buitenland te gaan omdat ik geen satéstokje in mijn reukorgaan wens. Ik doe dit omdat het mijn uiting is van een vette dikke middenvinger oftewel f#ck you te zeggen tegen deze fascistische praktijken.
   Mijn leven hoeft niet door anderen te worden bepaald door middel van regels en zeker niet wanneer het zoals momenteel gaat over een plandemie. Want een pandemie is er nooit geweest.

  kirsten_dl · 22 mei 2021 op 13:40

  Ok, dank voor deze toelichting @Hajo !
  Maar mijn standpunt omtrent Oostenrijk, testen en vaccineren blijft hierdoor wel onveranderd.
  Ik zal mij blijven verzetten tegen deze vorm van dictatuur en fascisme tot zolang ik leef. Op mijn manier en met mijn capaciteiten.
  Wie daarmee niet akkoord gaat, nou gewoon skippen en weer verder met je leven.
  Fijn weekend verder en inmiddels regent het hier als een malle. Verbetering zit er niet meteen aan te komen dus valt mijn geplande wandelvierdaagse in onze prachtige Ardennen alweer in het water.

   Hajo · 22 mei 2021 op 13:54

   Doe wat je goeddunkt en waar je blij van wordt… het belangrijkste is te blijven glimlachen en lekker in je vel te zitten. Reizen naar het buitenland is totaal niet nodig. Of uit eten gaan of naar een popconcert. Dus kun je prima zonder test leven. Ieder het zijne. Als iemand anders zich wel relaxed laat testen, veroordeel dat dan niet maar sta open voor diens visie. Bevraag zo iemand en kijk of je iets kunt leren. Of het wel of geen pandemie was is een definitiekwestie. Ik ben ervan overtuigd dat het een bewust losgelaten in het lab in Wuhan geproduceerd biowapen was om de Trump economie onderuit te halen. Aan miljoenen doden hebben de machthebbers in hun onderlinge strijd zich nooit iets gelegen laten liggen. Bewijzen voor lab leak en de betrokkenheid van Fauci stapelen zich op. Maar de mensheid heeft voor heter vuren gestaan. Misschien was dit een opwarmertje. Voor nu is de opening en feestje, al moet je je kop en beetje in het zand steken voor het spel dat wordt gespeeld. Altijd maar je van alles bewust zijn is ook onverdraaglijk. Daarom dat de mens alcohol ook zo prettig vindt. Ik heb het niet zo met alcohol maar verlies me graag in de natuur en in outdoor sporten… en dan heb je nog iets moois op aarde ….

Willem · 21 mei 2021 op 14:09

Ik denk niet dat we hier politieke discussies moeten gaan zitten voeren. Ik beperk me dus tot de opmerking dat het achteraf gezien misschien toch niet zo heel erg handig was van Hamas om Israel te bestoken met honderden en honderden raketten. Met als aanleiding dat een paar Palestijnen in Jerusalem na 27 jaar hun huur niet te hebben betaald en na jaren procederen nu hun huis moesten ontruimen.

  Hajo · 21 mei 2021 op 14:12

  Nee Willem. Dit zijn van die momenten dat ik als pacifist en anti-fascist mijn mond niet houdt. Je moet je diep schamen om wat je schrijft. Bah.

Wim · 21 mei 2021 op 20:34

Ik ben zelf besmet geweest en heb er 3 weken flink last van gehad, en ken een pak mensen die het ook gehad hebben. Het resultaat varieerde van helemaal of nauwelijks last van over wel maandenlang last van, van een half jaar later nog geen geur of smaak te hebben over ziekenhuisopnames en sterven op 59 jaar terwijl eerder kerngezond. Het punt van testen en vaccineren is dat je niet onbewust andere mensen wil besmetten die er met wat pech wel zwaar ziek door worden of sterven – en zoek ook maar eens long covid op, it’s real. Op dit punt is vaccinatie of testen weigeren gewoon asociaal.

Dat er een punt komt dat minder mensen sterven dan “normaal” valt ook te verwachten: de maatregelen tegen corona houden ook een pak andere ziektes tegen (griep anyone?) en er gaan ook veel minder mensen verongelukt zijn. No worries, over een half jaar sterven wel weer voldoende mensen aan ongvallen of griep…

Ivermectine: the jury is still out, de resulataten van klinische studies spreken elkaar nog tegen. Net zoals hydroxychloroquine geen wondermiddel is gebleken. Ventilatie dat had al lang een no-brainer moeten zijn, maar waarom wetenschappers zich initieel mispakten aan transmissie via aerosolen wordt bv hier helder beschreven: https://www.theatlantic.com/health/archive/2020/09/k-overlooked-variable-driving-pandemic/616548/

Wim · 21 mei 2021 op 20:44

btw chapeau dat je niet de rechtse strekking playbackt wat Israël betreft…
Wij kunnen ons niet voorstellen hoe het is om in Israël te leven, op voet van oorlog met bijna al je buren – maar hoe ze de Palestijnen behandelen dat valt op geen enkele manier goed te praten. Het vredesakkoord van vorig jaar dat was ook een lege doos.

Aart · 21 mei 2021 op 21:44

@Wim: “Op dit punt is vaccinatie of testen weigeren ‘gewoon’ asociaal”. Gewoon? Werkelijk?

Het is vrij makkelijk mensen te misleiden, maar het is bijna onmogelijk mensen er van te overtuigen dat ze misleid zijn (1 van de vele down to earth quotes van Mark Twain).

Vaxxinatie met genetisch gemodificeerd materiaal wat nog nooit op mensen uitgetest is omdat het verboden was en waarvan de lange termijneffecten totaal onbekend zijn? Dank je de koekoek.

Over het Israëlisch (Joods) – Palestijns conflict heb ik te weinig kennis. Mij lijkt het onoplosbaar omdat 2 culturen hetzelfde land en dezelfde hoofdstad opeisen. Dat er over en weer hele vieze spelletjes gespeeld en meningen (propaganda?) verkondigd worden, lijkt me ook evident. In een oorlog draait alles om misleiding, leugen en bedrog.
Maar tegelijkertijd zijn er ook normale Joods-Palestijnse betrekkingen en vriendschappen, wat ik van documentaires heb meegekregen. Dus zeg het maar.

En ondertussen gaat het er op lijken dat we in mei geen dag boven de 20 °C uitkomen. Hoe lang is dat geleden?

  Wim · 22 mei 2021 op 00:27

  Genetisch gemodificeerd materiaal? Om te beginnen zijn er Covid vaccins gebaseerd op pakweg 3 totaal verschillende technologieën. Waarbij ik vermoed dat je op de nieuwe mRNA techniek doelt. Doet helemaal niks met je DNA, maar laat je cellen een klein stukje van het virus aanmaken, in plaats van complete virussen, wat gebeurt als je geïnfecteerd wordt. Heeft helemaal niks met je eigen DNA te maken – check wat mRNA precies is en doet, laat je niet gek maken door social media. En denk nog eens goed na over de quote van Mark Twain.

  Er zijn intussen 4 a 500 miljoen mensen gevaccineerd met de mRNA vaccins van BioNTech en Moderna, met veel minder bijwerkingen dan klassieker vaccins – en ook de hoogste effectiviteit. De perfecte 5G ontvangst krijg je er gratis bij :-DDDD
  Het is zonder meer een doorbraak in de medische wetenschap – het winstbejag van de producenten is helaas de lelijke keerzijde van de medaille.

  En Israël… lang geleden heb ik enkele maanden opgetrokken met Israëli. Na 3 jaar legerdienst trekken ze de wereld in en zijn ze eerlijk gezegd in groep erg lastig. Maar als je ze beter leert kennen, en hoort wat ze meegemaakt hebben verandert je blik. Wat niet wegneemt dat de overheidspolitiek tov de Palestijnen zonder meer destructief is. De hoofdstad dat is maar wat symboliek, de grond van de zaak gaat om het steeds verder inpikken van land, en het verhinderen dat een normale Palestijnse samenleving kan opgebouwd worden.

   kirsten_dl · 22 mei 2021 op 13:34

   De vaccins zitten nog steeds in een testfase, ze werden zelfs niet helemaal goedgekeurd vanwege deze testfase. Deze testfase loopt pas in 2023 af en daarna zal je weten of deze vaccins wel degelijk betrouwbaar zijn, effect hebben en of ze wel/niet voor (zware) bijwerkingen kunnen zorgen.
   Hoe kan iemand nou zo’n stevig geloof hechten in chemisch spul dat op enkele maanden tijd in mekaar werd geflikkerd ? Zulks gaat mijn petje helemaal te boven hoor.
   Toen reeds in de tweede week van deze plandemie gesproken werd over het feit dat iedereen een vaccinatie zou moeten krijgen willen we ooit weer naar normaal terugkeren deed mijn wenkbrauwen danig fronsen.
   Ze wisten niet eens waar “het virus” vandaan kwam, hoe het eruit zag en hoe snel het verspreid kon worden maar toch werd er reeds over vaccinaties gesproken.
   Doet zulks nou echt geen belletje rinkelen bij jouw ?

    Wim · 22 mei 2021 op 19:18

    euh, begin januari 2020 werd het genoom van het virus gepubliceerd, op basis daarvan kon de ontwikkeling van testen en vaccins onmiddellijk starten. En ik zie geen reden om de instanties te wantrouwen die (al dan niet voorlopige) goedkeuring gaven om de vaccins breed in te zetten. De gebruikte technieken kwamen dan ook niet uit de lucht gevallen. De eerste proeven begonnen al meer dan een jaar geleden – tot dusver vallen de nadelen in het niets bij de voordelen, me dunkt.

   Aart · 22 mei 2021 op 13:54

   @Wim 🙂 . Ik vermoedde al dat je de Mark Twain quote tegen me zou gebruiken. Je bent intelligent!

   Een laatste opmerking. Ik ben niet tegen vaccineren, ben ook geen corona-ontkenner. Zelf nog nooit griep gehad, dus ook geen idee hoe dat dat voelt. Wel probeer ik zoveel mogelijk feitelijkheden op te sporen en daarmee een eigen mening/waarheid te vormen, want zowel van de ene als de andere kant worden halve waarheden, leugens en bullshit verteld. Sowieso is de mensheid knettergek, misschien ben ik zelf wel de gekste 🙂 .

   Ik hoop van ganser harte dat de ‘vaccins’ voor covid-19 een doorbraak betekenen voor de gezondheidszorg. Mijn kleinzoon, lijdend aan een ongeneeslijke stofwisselingsziekte, zou met die techniek mogelijk gebaad kunnen zijn. Maar dat ‘vaccin’ vertrouw/geloof ik pas als eerst alle tests die daar voor zijn vereist zijn gedaan, de ‘vaccins’ geheel goedgekeurd zijn en dan vaccins genoemd mogen worden. Tegen die tijd zal ik deemoedig iedereen bedanken die vrijwillig heeft meegedaan aan dit medische experiment (want dat is het). Tot die tijd hanteer ik een simpel principe: bij twijfel niet inhalen (waarschuwingsbordje achterop menig vrachtwagencombinatie 🙂 )!

Hajo · 21 mei 2021 op 21:52

Dank voor de discussie tot zo ver. Ik eet nog liever een drol dan dat ik op een weersite niet toe laat dat er ook met emotie en graag met feiten over prangende kwesties mag worden geschreven. Bij mij geen “wir haben es nicht gewusst”. Wel ga ik strikt hanteren dat ik in de weerberichten zelf enkel het klimaatverhaal nog aanstip met af en toe een lolletje naar het KNMI. En ik zal ook aangeven als ik de indruk heb dat discussies te dominant of irritant worden.

@Wim: ik ben zelf links progressief … met een vleugje libertarisch …. maar inderdaad wat rechts met Israël doet is zo opzichtig. We weten allemaal wie (onder meer) Wilders betaalt. Terwijl ik Wilders wel weer waardeer. Trump waardeerde ik ook erg – vooral op energie en klimaat – behalve zijn Israël standpunt en zijn doorgaan met de oorlog in Jemen. Klimaat en milieu is bijna het enige waardoor ik niet met links mee kan … maar daar hebben zij wel een halszaak van gemaakt. Dus is de enige politiek die ik nog doe is Bitcoin pushen.

Ik ga ook skiën met mensen onder de nickname Satoshki. Dan combineren we lekker uitwaaien met voorlichting over het geld van de toekomst. Nog even door en we hebben de fout van 1913 (oprichting van de FED) hersteld. Vandaag verzonnen:

Zei Rothschild niet al: “Laat mij het geld van een land uitgeven en controleren en dan maakt het me niets uit wie de wetten schrijft.” Als Bitcoiner maak je daarvan: “Laten we samen het geld minen en verifiëren, dan maakt het ons niets uit wie de wetten schrijft.”

Zie: https://www.bestebank.org/david-rubinstein-geen-regering-kan-bitcoin-stoppen/

Aart · 21 mei 2021 op 23:22

Ik heb geen drol verstand van de bitcoin, enige wat ik zie is dat de koers al een tijdje naar beneden gaat. Of heb ik er dan wel verstand van 🙂 .

Gesloten voor reacties.