stveit

Je zou toch bijna ter aarde storten en hogere machten gaan aanbidden bij het zien van deze kiek? Het is en blijft mijn droom (die ik ga realiseren) om de open source webcamsystemen van foto-webcam.eu de hele wereld rond te helpen. Kijk deze nu eens. Elke avond is het er zo mooi zie ik in het archief. Daar in St. Veit aan de zuidkant gewoon een heldere nacht.

lesmenuires2501

En deze is uit een hele andere hoek van de Alpen: Les Menuires! Jacob deelt het plaatje met ons!

20.20 uur. Vanaf gisterenmiddag 16.00 uur heeft het gesneeuwd, in totaal ongeveer 15 cm. Temp. Nu -10 OP 1800 METER

Tja lekker koud dus. Een mooi uitgangspunt om de volgende (mini)dump op te vangen. Dat wordt dus Martin.

oostenrijkmeeste

En Martin brengt volgens het ECWMF model de meeste sneeuw naar Oostenrijk tot woensdag aan toe. Het begint morgenmiddag maar de echte stuwing is er pas morgenavond. Een erg mooi vooruitzicht. Met de kou erbij kan 1 mm regen ook 2cm sneeuw zijn. Reken maar uit! Niets te klagen toch? Maar inderdaad wel weer een beetje nodig in die hoek.

eindevandemaand

Nog voor de maand om is winnen de Franse Alpen dan al zoals vanochtend gemeld. Maar kijk eens hoe mooi ook Zuid-Duitsland mee doet met het feest. Het is echt winter in Europa nu. Dit is nog maar het beginnentje van Iris. De dump der dumps die in de Franse Alpen vrij zeker een meter poeder gaat brengen. Die dump zit zo complex in elkaar dat ik voorstel eerst even te focussen op Martin. Morgenochtend kijk ik zeker ook nog even naar de verdeling van wat Roel heeft gebracht nu netto netto.Ik schat dat sommige Zwitserse stations wel een halve meter gaan melden.

pluim2501-00

Even een sprongetje naar de Lage Landen. Gaat het nu wel of niet winteren? In elk geval komen we aan het einde van de maand weer terug op de nullijn. Begin februari zien we nu soms al lijntjes naar strenge vorst duiken.Een dik cluster lijnen gaf vanochtend een koers naar lichte tot matige vorst aan. Maar het voelt nog niet solide genoeg voor een BV. Beetje laf van me. Misschien durf ik het morgenochtend al aan. Waar weinig lef voor nodig is, is de vaststelling dat we al spoedig weer sneeuw gaan zien in de Lage Landen. Donderdag alweer. Hopelijk komt Leo weer tijdig met zijn detailanalyse!

IMG-20150125-WA0005 IMG-20150125-WA0006 IMG-20150125-WA0004

Nog een leuke update van Niels Hoeke uit de Zillertal Arena! Hij schrijft: Ze produceren erg veel momenteel. Maar extreem nat. Zoals ik dat interpreteer staan de kranen vol open. Dat lijkt dan nat maar betekent juist dat het erg koud is waardoor je dat erdoor heen kunt jagen. In elk geval sluit dat mooi aan op de prognoses die hier zijn gedaan: vanaf de 17e geen ellende meer met te warme fasen…

vriezen

En de nieuwe pluim is positief en negatief tegelijk. Het dikke schaatscluster is weg, maar op de kortere termijn is het juist winterser geworden. Wat mij betreft is de nullijn vanaf de maandwisseling een prima springplank voor méér! Ik voel morgenochtend een BV!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

50 reacties

Gesloten voor reacties.