Bovenstaand webcambeeld uit het plaatsje Sonntag in Vorarlberg illustreert goed de huidige situatie in Zwitserland en Oostenrijk. Of anders wel dit plaatje van de gisteren door een lawine gegrepen ambulance in het Bregenzerwald. 

Klik voor grotere plaat

Of anders bovenstaande kaart van wegafsluitingen vanochtend in Oostenrijk. In de nieuwsbalk bovenaan draaien voor de zoveelste keer dit seizoen de links mee naar de verkeerssituatie in Oostenrijk en in Zwitserland. Voor de grote reisdag zaterdag niets dan goed nieuws: een echt “weervenster”. Vrijdag sneeuwt het in de oostelijke skigebieden van Oostenrijk opnieuw en dan zondagmiddag weer langs de hele noordkant en in de nacht op maandag ook aan de zuidkant.  

Anja Verstegen van Herberge Ascharina meldt vanochtend dat het kleine Zwitserse bergdorpje St. Antönien voor de zoveelste keer dit seizoen is ingesneeuwd. Guido meldt dat in Mayrhofen de liften minimaal tot 10.00u vanochtend dicht zijn omdat men nog niet klaar is met het prepareren en lawineveilig maken van de pistes. 

Hieronder zal ik diverse “noodberichten” van vandaag verzamelen

Berichten volgen…

Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads 16 februari

[fbphotos id=353533174680894]


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.