Bovenstaand webcambeeld uit het plaatsje Sonntag in Vorarlberg illustreert goed de huidige situatie in Zwitserland en Oostenrijk. Of anders wel dit plaatje van de gisteren door een lawine gegrepen ambulance in het Bregenzerwald. 

Klik voor grotere plaat

Of anders bovenstaande kaart van wegafsluitingen vanochtend in Oostenrijk. In de nieuwsbalk bovenaan draaien voor de zoveelste keer dit seizoen de links mee naar de verkeerssituatie in Oostenrijk en in Zwitserland. Voor de grote reisdag zaterdag niets dan goed nieuws: een echt “weervenster”. Vrijdag sneeuwt het in de oostelijke skigebieden van Oostenrijk opnieuw en dan zondagmiddag weer langs de hele noordkant en in de nacht op maandag ook aan de zuidkant.  

Anja Verstegen van Herberge Ascharina meldt vanochtend dat het kleine Zwitserse bergdorpje St. Antönien voor de zoveelste keer dit seizoen is ingesneeuwd. Guido meldt dat in Mayrhofen de liften minimaal tot 10.00u vanochtend dicht zijn omdat men nog niet klaar is met het prepareren en lawineveilig maken van de pistes. 

Hieronder zal ik diverse “noodberichten” van vandaag verzamelen

Berichten volgen…

Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads 16 februari

[fbphotos id=353533174680894]


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.