Hagelstenen als tennisballen in Oostenrijk

Ongelofelijk noodweer in Midden-Europa. Iedereen heeft het allang gezien. Hier nog wat mosterd na de maaltijd.

https://twitter.com/Dreeke84/status/1408149832347308035

Nederlanders wonen echt overal!

Catastrofaal voor de landbouw…

Helga van Leur is eerlijk over gelijktijdige hitte en kou op het aardbolletje…

En op Groenland heeft het nog eens fors gesneeuwd…

Nou jeetje zeg… gisteren bij de X-Alps ook een Française met een natgeregende paraglider haar reddingsscherm moeten gooien. Ze landde in een boom op 15m hoogte en moest gered worden. Ze is nog in de competitie op een 24e plek.

Vooraan de X-Alps is het momenteel super spannend. Een nek aan nek race (zie live) tussen de beste Fransman en de beste Zwitser. Beide spelen een thuiswedstrijd in de Portes du Soleil. De Fransman is begin van de avond in Morgins nog over de Corbeau piste omhoog gestiefeld en vliegt alweer door naar Châtel richting het mooie Hotel Esprit Montagne van vriend Alke Staal in La Chapelle d’Abondance. Ik ben nog steeds verliefd op dat skigebied. En nee de deelnemers bivakkeren in een trekkerstentje en slaapzak. Ongelofelijk bikkels.

Categorieën: Crazy shit

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Kirsten_dl · 27 juni 2021 op 01:35

Held ! Prachtige reactie op de tweet van Helga van Leur !
Mooi artikel ook en wat een natuurgeweld !
Hopelijk straks onweer boven België, alles staat paraat dus laat maar komen.

Gesloten voor reacties.