Hagelstenen als tennisballen in Oostenrijk

Ongelofelijk noodweer in Midden-Europa. Iedereen heeft het allang gezien. Hier nog wat mosterd na de maaltijd.

https://twitter.com/Dreeke84/status/1408149832347308035

Nederlanders wonen echt overal!

Catastrofaal voor de landbouw…

Helga van Leur is eerlijk over gelijktijdige hitte en kou op het aardbolletje…

En op Groenland heeft het nog eens fors gesneeuwd…

Nou jeetje zeg… gisteren bij de X-Alps ook een Française met een natgeregende paraglider haar reddingsscherm moeten gooien. Ze landde in een boom op 15m hoogte en moest gered worden. Ze is nog in de competitie op een 24e plek.

Vooraan de X-Alps is het momenteel super spannend. Een nek aan nek race (zie live) tussen de beste Fransman en de beste Zwitser. Beide spelen een thuiswedstrijd in de Portes du Soleil. De Fransman is begin van de avond in Morgins nog over de Corbeau piste omhoog gestiefeld en vliegt alweer door naar Châtel richting het mooie Hotel Esprit Montagne van vriend Alke Staal in La Chapelle d’Abondance. Ik ben nog steeds verliefd op dat skigebied. En nee de deelnemers bivakkeren in een trekkerstentje en slaapzak. Ongelofelijk bikkels.

Categorieën: Crazy shit

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Kirsten_dl · 27 juni 2021 op 01:35

Held ! Prachtige reactie op de tweet van Helga van Leur !
Mooi artikel ook en wat een natuurgeweld !
Hopelijk straks onweer boven België, alles staat paraat dus laat maar komen.

Gesloten voor reacties.