Vandaag heb ik een nieuwe categorie aan dit blog toegevoegd: “Regen”! Heel langzaam probeer ik me ook tot regenexpert te ontwikkelen. Met hulp ook van mijn team. Leo dank voor dit overzicht. Oostenrijk krijgt er nu weer van langs. Vandaag nog een leuke dag. Maar vanaf vanavond Temperatursturz! Lees hierboven hoe erg het kan worden.

sneeuwaccu2306

Boven 2000 meter sneeuw in twee golven. De eerste maandag al en de tweede in de nacht op vrijdag in de huidige berekening.

 

De glijbaan die Oostenrijk alle ellende brengt (je zal er maar kamperen), die gaat recht over de Lage Landen. Het hogedrukgebied komt niet het vaste land op in beide modellen zoals eerder nog wel berekend. Dus kunnen wij in regen en koele lucht blijven. En gaat juni in elk geval te koud eindigen. We zullen op zoek moeten naar de lichtpuntjes.

Afsluitend nog ter vergelijking de Amerikaanse pluim. Hier 30 juni als mooiste dag. De 06u run maakt daar 1 juli van. Ik herhaal: we moeten op zoek naar de lichtpuntjes. En misschien ook tijd voor een update van het weer in de vakantiestreken. Schiet alvast in de reacties dan pikken we dat gedurende de week op.

Categorieën: Extreem weerOostenrijk

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.