Voorafgaand aan de blizzard die gisteren in onder andere Tignes voor TWEE METER verse sneeuw heeft gezorgd was het nog vrij onduidelijk hoeveel sneeuw er ten zuiden van de Maurienne vallei zou gaan vallen. De Maurienne vormt namelijk een natuurlijke scheiding tussen de Franse Noord- en Zuid-Alpen. Is er sprake van een noordwestelijke stroming, dan zie je vaak dat zuidelijk van de Maurienne beduidend minder neerslag valt. Gisteren lag de straalstroom echter dermate pal op de Franse Alpen dat ook de meer zuidelijk gelegen gebieden flink hebben geprofiteerd.

Op brede schaal viel in de Isère en de Alpes du Sud 40 to 80 cm sneeuw. De plaatjes hierboven en hieronder uit Orcieres 1850 laten dit prachtig zien.


Finn

Finn Brouwers (23 jaar) reageerde veelvuldig op Hajo's vorige platform toen hij als 17-jarige snowboarder op het VWO zat. Hajo viel op hoe veel kijk hij op meteorologie had. Hajo en Finn spraken af en Finn werd vaste invalkracht. Finn startte een studie tot beroepsvlieger aan de KLS en had steeds minder tijd. Inmiddels is Finn ruim een jaar afgestudeerd en vliegt hij vanaf Schiphol naar vakantiebestemmingen binnen en buiten Europa. Daarnaast vind je Finn nog altijd op WSWM om Hajo bij te staan tijdens de drukke momenten in het winterseizoen!

5 reacties

Gesloten voor reacties.