Rokytnice

Klik voor grotere afbeelding

Op dagen als deze wanneer het in de Alpen helemaal los gaat vergeet je al heel snel naar de ‘randen’ van het plaatje te kijken. Vandaag is typisch een voorbeeld waarbij ook naast het centrum van het plaatje, Oostenrijk, ook aan de rand, Tsjechië, heel wat moois gebeurd. Als we kijken naar de satellietbeelden zien we dat er vandaag ook prachtige stuwing plaatsvindt tegen het Tsjechische Reuzengebergte. Door de geografische ligging en de gemiddelde hoogte van de pieken (1000 – 1500m) is de stuwing tegen dit gebergte niet te vergelijken met dat wat er in de Alpen gebeurt bij de huidige Nordstau. Hier dus geen meters sneeuw, maar vandaag toch een mooie 10-20 centimeter vers. Ook zeker niet verkeerd als we de vooruitzichten voor komende week bekijken. Na vandaag klaart het in Tsjechië namelijk mooi op. Aanvankelijk ligt de vorstgrens nog rond 800m maar later in de week zakt deze weer tot in het laagland. Prima wintersportomstandigheden dus!

Zijn er nog mensen die de komende weken richting Tsjechië gaan?  Zo ja, laat ons weten waarom Tsjechië en wat je ervaringen zijn met de omstandigheden in het Reuzengebergte !

Tot slot nog een serie met de mooiste webcams van Tsjechië vandaag.

[fbphotos id=325260857508126]


Finn

Finn Brouwers (23 jaar) reageerde veelvuldig op Hajo's vorige platform toen hij als 17-jarige snowboarder op het VWO zat. Hajo viel op hoe veel kijk hij op meteorologie had. Hajo en Finn spraken af en Finn werd vaste invalkracht. Finn startte een studie tot beroepsvlieger aan de KLS en had steeds minder tijd. Inmiddels is Finn ruim een jaar afgestudeerd en vliegt hij vanaf Schiphol naar vakantiebestemmingen binnen en buiten Europa. Daarnaast vind je Finn nog altijd op WSWM om Hajo bij te staan tijdens de drukke momenten in het winterseizoen!

7 reacties

Gesloten voor reacties.