20150217_071705

Gooooodmorning St. Martin am Tennengebirge! En ook aan iedereen die dit leest natuurlijk. Met dit beeld uit het raam in het Lammertal zit ik dit bericht te typen. Heerlijk. Klaar voor een nieuwe dag Kaiserwetter. De ene week is de andere niet natuurlijk. Deze week zon in overvloed, en volgende week de zon als grote afwezige? Het contrast kan bijna niet groter. Snel even kijken wat de ochtendruns voor ons in petto hebben en dan me snel klaarmaken om broodjes te gaan halen. De kids moeten om 10 uur voor de laatste keer naar de skiles.

20150215_104606

Skilessen die hier trouwens prima georganiseerd zijn. Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Mijn oudste dochter van vijf, hier met de oranje broek, kan al aardig de berg af. Maar voor mijn jongste van drie, hier met blauwe broek tussen de benen van de juf, is het de eerste keer. Nu ja, vorige week zijn we wel al een dag gaan oefenen in de Ardennen.

20150215_111641

Eerst dus nog even aan het molentje hangen.

Mia speeltje

En ze doet het prima. In de namiddag mag ze samen met papa de berg af. Skizügel aandoen, handjes op de knieën, en glijden maar. Zelfvertrouwen opdoen noem ik dat dat. Wat mij betreft ‘les 1′ om te leren skiën. Heb geen schrik! En dat heeft ze duidelijk niet. Gisteren is ze zo al een rode piste mee naar beneden gekomen. Fiere papa uiteraard. Morgen gaan we een dag gaan skiën in het nabijgelegen Dachstein West waar St. Martin mee samenwerkt. Het ligt slechts zo’n kleine 10 minuten rijden verderop. Nog zo’n groot voordeel van St. Martin. Het ligt echt middenin een aantal grote skigebieden. Dachstein vlakbij, Filzmoos om de hoek, Flachau, Zauchensee, … . Obertauern een half uurtje rijden. Daar gaan we donderdag naartoe. Maar goed. Genoeg over mij. Snel over naar het weer.

Zillertal Arena

Ik las in de reacties onder mijn bericht van gisterenavond dat een aantal mensen nog naar het Zillertal Arena gaan de komende weken. Gisteren zag het er zo uit. Naast de pot pissen noemen ik dit toch niet hoor @qlubtempo.

GFS neerslagacc

En ik las ook in de reacties dat er voor volgende week al van dumps wordt uitgegaan. Maar dat mag je echt niet doen. Zeker niet voor de Alpennoordkant. Daar blijft het tot leuke opfrissers beperkt die allemaal bij mekaar opgeteld wel een mooie hoeveelheid gaan geven. Maar dan wel op vier dagen van de hele skiweek. Pandora’s doos wordt dus vooralsnog niet geopend. Haha. Verder hoef ik niet weer heel de synoptische situatie gedetailleerd uit de doeken te doen. Lees mijn bericht van gisterenavond nog even na als je het nog niet gedaan hebt en dan ben je weer helemaal mee. In heel de alpen valt er komend weekend sneeuw uit sneeuwfase Pandora. In deze run van GFS is het Isola 2000 die weer met de grootste hoeveelheid sneeuw aan de haal gaat. Meer dan een meter daar. Maar ik denk dat de Noordwest-Alpen die fakkel de komende runs weer gaan overnemen. Verder valt er ook aan de Zuidkant sneeuw op zaterdag, het minste in de Dolomieten. In de nacht op zondag en zondag overdag dan een eerste leuke opfrisser voor de Zwitserse en Oostenrijkse Noordkant.

ens PDS

Maandag even een adempauze. Misschien maar goed ook, want dat wordt een relatief warme dag in de Alpen. Als er dan iets valt, wordt dat in de lager gelegen gebieden regen. Verder zie je de typische golfbewegingen in het temperatuurverloop, typisch voor een westcirculatie. Dinsdag en woensdag weer nieuwe sneeuw aan de Noordkant. Sneeuwfase Kiki is dat. En hoogstwaarschijnlijk volgt er eind volgende week nog zo’n dag.

ECM1-168

Het Europese EC heeft er deze ochtend nog meer zin in, en kwakt volgende week nog wat meer kou tegen de Alpen. Hier zo goed als heel de week koud en neerslagrijk in de Alpen, dus hier ook maandag al dikke sneeuw. In afwachting van de EC-neerslagkaartjes ga ik nu toch maar al die broodjes gaan halen. Tot zo!
Niets speciaals bij de EC. Hier de noordwest-Alpen weer dikke winnaar.


Frederic

Frederic (38 jaar) is de Belg van dienst. Fervent wintersportliefhebber en al sinds zijn kindertijd gebeten door de weermicrobe (de sneeuwrijke winters van de jaren '80 zitten daar ongetwijfeld voor iets tussen), die hem nooit meer heeft losgelaten.

41 reacties

Gesloten voor reacties.