voss1

Edwin Plug is met zijn gezin met vakantie in Noorwegen. Onder meer in Voss in Fjord Norway schoot hij deze “belachelijke” plaatjes. Hij schrijft: Ja…. Dat benne nog eens pakken sneeuw eind juli… De lokals? Die klagen over de slechte zomer, het wegblijven van de zon en de regen. Het lijken wel Nederlanders… Ze hopen dat de gletsjers met deze koude zomer weer wat kunnen herstellen…. Want dat ze kleiner worden kan je zelf heel makkelijk zien aan de diverse foto’s die er vanuit bv 1900 tot nu in de visitors centers hangen. Wel zijn de gletsjers de ene keer groter dan de andere keer. De grote Jostedalsbreen gletsjer reageert niet zomaar op een koudere zomer…. Volgens de statistieken is de reactietijd meestal wel 4 jaar! Misschien is het wel goed dat ook mee te nemen…

voss5

voss4

voss3

Deze foto’s hebben we gisterenmiddag genomen op de oude weg (dus niet de 24,5 km lange autotunnel) van Laerdalsoyri naar Aurlandsvangen toen we richting Voss gingen. Je zit daar rond de 1300 meter. Ik sprak een van de vissers (een “local” uit Bergen) die wel vaker op deze weg komt vissen en hij had nog nooit zo veel sneeuw gezien rond deze tijd. Ook hij liep foto’s te maken….. Groeten vanuit Voss!

Categorieën: Noorwegen

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.