14°C warm op 14 maart in zon in Hinterglemm

Vandaag stel ik vast dat de onzekerheid voor het verloop na het weekeinde alleen maar is toegenomen. Zeker weten we dat het tot en met het weekeinde fors zacht en zonnig is in de skigebieden.

Minder zeker dan gisteren is de temperatuurdip na het weekeinde en minder zeker is de hoeveelheid neerslag vanzondagavond tot en met woensdagochtend.

[fbphotos id=372433482790863]

We zien een beeld waarbij in Spanje, Zuid-Frankrijk en Italië een hele week zwakke depressies gaan rondtollen binnen een algehele situatie van uitgestrekte hogedruk. Zie kaarten hierboven. We weten nauwelijks zeker is hoe die zich spontaan vormende neerslagzones precies de Alpen gaan aandoen.

Ik maak dan ook even pas op de plaats en kom morgenvroeg weer met een uitgebreid weerbericht!  

Hieronder de Bizztravel Uploads!

[fbphotos id=372434792790732]

Eén is wel heel weinig!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.