14°C warm op 14 maart in zon in Hinterglemm

Vandaag stel ik vast dat de onzekerheid voor het verloop na het weekeinde alleen maar is toegenomen. Zeker weten we dat het tot en met het weekeinde fors zacht en zonnig is in de skigebieden.

Minder zeker dan gisteren is de temperatuurdip na het weekeinde en minder zeker is de hoeveelheid neerslag vanzondagavond tot en met woensdagochtend.

[fbphotos id=372433482790863]

We zien een beeld waarbij in Spanje, Zuid-Frankrijk en Italië een hele week zwakke depressies gaan rondtollen binnen een algehele situatie van uitgestrekte hogedruk. Zie kaarten hierboven. We weten nauwelijks zeker is hoe die zich spontaan vormende neerslagzones precies de Alpen gaan aandoen.

Ik maak dan ook even pas op de plaats en kom morgenvroeg weer met een uitgebreid weerbericht!  

Hieronder de Bizztravel Uploads!

[fbphotos id=372434792790732]

Eén is wel heel weinig!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Gesloten voor reacties.