Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

Onze mooiste skivakantie tot nu toe beleefden wij in Kleinwalsertal

check ook eens

22 Reacties

 1. Marloes schreef:

  Wat heerlijk zeg Klaas, de beste wintersportvakantie tot nu toe. Dat wordt een hele uitdaging voor het volgende gebied!

 2. Michel schreef:

  Ik ben in de week van 20 tot 27 februari met mijn gezin voor het eerst in Riezlern, kleinwalsertal geweest. Het is een heel mooi dal, met mooie natuur. Het is een dal voor mensen die het leuk vinden naast het skiën ook andere dingen te doen zoals wandelen enzo.

  Want als je echt voor het skiën gaat zou ik je willen adviseren naar een ander gebied te gaan! Vooral de zeer ouderwetse liften met name in het zeer mooie gebiedjes ifen zijn aan vervanging toe. Maar de rest van de gebieden, natuurlijk op een paar nieuwe liften na zijn niet geschikt voor mensen die liever skiën dan in de lift zitten.

  Ik heb het ook de laatste jaren niet meegemaakt dat er liften niet draaide door technische problemen maar in dit gebied 3 maal. Het verwonderd mij ook niet dat hier meer mensen zonder helm op nog ouderwetse rechte ski’s skiën dan ik de afgelopen 6-7 jaar gezien heb.

  Op zich heb ik met mijn gezin lekker kunnen skiën op goede pistes met Oostenrijkse gastvrijheid, maar volgend jaar ga ik toch ergens anders naartoe.

  • Ilekso schreef:

   Ik kan me gedeeltelijk in je kritiek vinden.

   Wat betreft de Ifen (veruit het mooiste gebied in KWT) wordt je op je wenken bediend, deze zomer komet er een nieuwe snelle stoeltjeslift bij op de Ifen die je meer dan halverwege de berg brengt. Ook legt men er besneeuwing aan. En er zijn plannen om de 2 stoeltjes liften die er nu al zijn te vervangen voor 1 gondel met tussenstation, helemaal naar boven.

   Dat in het dal de liften niet goed zouden worden onderhouden verwijs ik door naar het land der fabellen. Een storing heb je altijd wel ergens een keer, en dat het jou 3 keer heeft moeten treffen is pure pech en toeval.

   Ik ga 2 a 3 keer per jaar een lang weekend naar KWT omdat het zo heerlijk dicht bij is, en het er prachtig skiën is, en ik heb nog nooit stil gehangen omdat er een lift stuk was. Het overkwam me trouwens dit jaar wel twee keer in één week in Montafon. Maar ook dat wijd ik aan toeval en pech.

   Met de geweldige Apres ski tent onder aan de Kanzelwand is en blijft het voor mij de ideale uitvalsbasis voor wat weekendjes sneeuw snuiven. Vroeger (ik ga al 30 jaar naar KWT) ging ik er ook voor een heel week heen, maar dat doe ik niet meer, daatr vind ik het gewoon te beperkt voor.

  • Ilekso schreef:

   Overigens zie ik hier in de weekenden juist heel erg weinig beginners en ‘prusters’ op oud materiaal, omdat er dan weinig “Hollanders” zijn. Die blijven te eigenwijs om een helm op te zetten en nieuw materiaal te kopen, want dat oude spul doet het toch ook nog. Ze weten niet wat ze missen 😉

 3. Marco schreef:

  Heeft altijd wel wat die aparte gebieden. Vandaar dat ik Montafon ook zo gaaf vindt. Maar de sneeuw is meestal wel te vinden in het sneeuwlog Kleinwalsertal🙂
  goede info Klaas

 4. Renate schreef:

  Je leest inderdaad vaak op oude reviews dat de liften verouderd zijn en traag etc. Daarom is een review als deze voor mij echt een bestiging dat het dus niet zo heel erg is. En de reactie van Ilesko dat er nieuwe liften komen is top natuurlijk.

 5. Gert schreef:

  Kan het hier na 7 jaar alleen maar mee eens zijn. Leuk gebied met goede pistes en ook ontzettend leuke restaurantjes in de dorpjes en langs de pistes. met de Kerst wel druk omdat niet alles open was, maar in de voorjaarsvakantie nooit langer dan 2 minuten wachttijd bij de liften.

  Volgend jaar gelukkig eerste update van de liften bij Ifen.

  • Michel schreef:

   woensdag 24 februari om ongeveer 10 uur in de ochtend 25 min onderste stoeltjeslift ifen, daarna 20 min 2e stoeltjeslift ifen. vrijndag 26 februari om 10.30 half uur bij zeer oude gondel mittelberg gewacht, boven 1 mooie nieuwe stoeltjeslift en 1 redelijke oudere stoeltjeslift geen wachttijden.

   • Michel schreef:

    gondel mittelberg half uur gewacht.

    • Gert schreef:

     Ik dnek dat wij dan geluk hebben gehad, maar wie weet waren we gewoon op tijd, voor 9 uur bij de lift omhoog ben je alle klasjes voor en als je naar beneden gaat de juiste tijd kiezen. als ik de foto’s laat zien aan vrienden vragen ze allemaal of we buiten het hoogseizoen zijn gegaan, maar we zaten midden in de schoolvakantie.

 6. Hans ter Braak schreef:

  De liften van de Ifen worden inderdaad vervangen. Voor komende winter nieuwe stoeltjeslift (6 pers.) tot 100m boven het huidige midden-station (ook dit jaar sneeuwkanonnen). Daarna in 2017 2e lift ook vanuit het dal naar de huidige bergstation (10 persoon gondel). Dit is fase 1.

  Daarnaast is er 30 miljoen beschikbaar om de Walmendingerhorn per ski te verbinden met de Fellhorn. Hiervoor is afgelopen week een overeenkomst getekend door Haller van de Heuberg Arene en dass Höchste. Plannen worden nu uitgewerkt en de komende maanden gepresenteerd. Start zou ook in 2017 moeten zijn waarbij ook de bestaande Gleitwegen verder worden verbeterd (Met name verbinding Aparthotel/Jedermann via Maissaslift met de Heuberg Arena).
  Ook komt er een verbinding vanaf de Heuberg met de dan nieuwe liften van de Ifen (Gleitweg vanaf bergstation Heuberg).
  Dit is allemaal fase II en start dan in 2017.

  • Klaas S. schreef:

   Dat is goed nieuws, ik neem aan dat je bedoeld dat de Walmendingerhorn wordt verbonden met Ifen en Heuberg Arena in plaats van met Fellhorn?

  • Michel schreef:

   Dat lijkt me geweldig, dan zie je mij daar in de winter zeker terug. 😉

   Ik vind het dal heel mooi en was van plan een keer in de zomer langs te komen, want aan leuke restaurantjes en wandelmogelijkheden geen gebrek!!

  • Michel schreef:

   Misschien nog een idee de antieke gondel bij mittelberg te vervangen?

 7. Marco schreef:

  Top bijdrage Hans! Kleinwalsertal gaat dus flink aan de bak!

  • Maxski schreef:

   Gezien de prijs van de skipas ook niet meer als logisch. Een skipas voor 6 dagen kost € 216,00 in Skiwelt € 230,50 voor 6 dagen. Als de skipas na de investeringen gaat stijgen vind ik de verhouding tot het aantal kilometers niet corresponderen.
   Wel een prachtig gebied qua natuur en structuur overigens.

 8. Klaas S. schreef:

  De gehele ambiance is prima. Ook de wachttijden bij Ifen vielen mij mee.

 9. Marlies schreef:

  Leuk verhaal. En ook fijn al die reacties. Zo krijg je een goed en eerlijk beeld. Kleinwalsertal komt op de wensenlijst!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.