Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

zell am see - kaprun
Lees verder >

Voor een geweldige vakantie kom je ook in de zomermaanden naar Zell am See waar het een thuis voor iedereen is.

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

Onze gebeden zijn verhoord: het gaat pittig sneeuwen in de Alpen

check ook eens

29 Reacties

 1. qlubtempo schreef:

  Begin er wel vertrouwen in te krijgen, even met zn allen duimen voor de sneeuwgrens!

 2. Carl schreef:

  vanmorgen ben ik het met U eens Hajo. De kaarten zien er niet slecht uit. De hogere sneeuwgrens +/- 1500m vindt ik persoonlijk niet erg begin dec. Tijd genoeg om later in dec lager te gaan. Ook winterweer nu al in de lage landen, laat het maar. De alpen zijn belangrijker. Ik zie op de kaarten regelmatig storingen de alpen raken en ze zorgen niet voor de massa. Maar dat beetje dat moeder natuur geeft 10-15-20-25cm sneeuw in combinatie met kunstsneeuw. Perfect. De pistes zullen er dan perfect bij liggen. Er is hoop , dit kan natuurlijk snel omschakelen in teleurstelling. We duimen mee

 3. joke,riederalp schreef:

  Zie mijn reaktie bij het vorige artikel. We zitten nog gewoon op schema maar duimen kan natuurlijk geen kwaad.haha

 4. Hans schreef:

  Haha…ja, jouw BV….leuk en spannend, hangt erom (1 dag mss wel). Sneeuw komt echt nog wel deze winter. Pluim EC: eventuele “opwarming” weer een dag uitgesteld.
  Zou leuk zijn van groen naar wit te “vliegen” 😉

 5. Marcel www.weerstationluyksgestel.nl schreef:

  Wordt weer een mooi weekend.
  zou mooi zijn als het eindelijk eens wit wordt.

  Ons Gargellen mag ook wel eens beginnen met insneeuwen, voor het ook ook een stuk leuker

  Marcel
  http://www.weerstationluyksgestel.nl

 6. Skiwi schreef:

  ‘t Wordt dus nog nagelbijten voor ons bedrijfsweekend in Winterberg op 14 en 15 december :-/

  Ik vreesde al er toch heel veel risico aan verbonden was, in die periode is de kans dat er deftig kan geskied worden in Winterberg minder dan 50%…

  Soit, in dat geval wordt het heeeeeeeel veel après skiën 😉

  • Joalie schreef:

   Als het maar iig maar gaat vriezen in Winterberg, dan komt het daar wel goed, ook al is het op kunstsneeuw. Maar zonder vorst kunnen zij ook niks. Heb mijn caravan daar nu 4 jaar en heb maar 1x meegemaakt dat er met kerst niets lag. Dat was kerst 2015, maar toen lag er op de lagere pistes in de alpen ook niets.

   • Roy schreef:

    Niet meer Joalie. Er staat sinds dit seizoen een snowmaker boven op de poppenberg die maakt zelfs sneeuw bij plus temperaturen. 🙂 En er staat genoeg vorst in de kaarten om de overige, talrijke sneeuwkanonnen ook aan te zetten in de nachten dus ik zie het daar wel positief in! Geen reden om nagel te bijten hoor! @Skiwi

    • Joalie schreef:

     Klopt dat van die snowmaker, maar die is nieuw en nog niet in actie geweest en ik kan me niet voorstellen dat die het hele gebied van sneeuw kan voorzien wanneer het boven nul is. Lijkt me meer iets voor 1 piste (Poppenberg), net als bij Ruhrquelle.

 7. Arjan Ischgl schreef:

  Ischgl is vandaag geopend. 50 km kunstsneeuw pistes, toch wel een knappe prestatie.
  Nu wachten op echte sneeuwval.

 8. Richard schreef:

  Ik hoor niks over de kaarten van 12.00 of zijn deze er nog niet.

 9. Toch best wel mooie vooruitzichten, nu maar hopen en duimen dat het allemaal werkelijkheid wordt en dat er geen roet in het eten wordt gestrooid.
  Lang leve de klimaatopwarming.
  #ADAPT2030 #MIAC2021

 10. Remko schreef:

  Als ik naar de uitkomsten van de modellen kijk dan kan het vriezen of sterk dooien. Ze dekken zich in lijkt het wel. De winterse pluim is vanaf het einde van de maand in ieder geval in beeld, dat is al wat. Dit weertype, nevelig, grijs en kil, met een aanhoudende oostenwind biedt perspectief. Deze luchtsoort is stroperig en is lastig weg te krijgen. De afkoeling gaat gestaag verder. Maar we hebben denk ik een omslag, tijdelijk, nodig om de boel in beweging te krijgen. Zo schiet het ook niet op.

 11. Ronaldo schreef:

  Dikke blizzard in Norilsk gisteren. (Siberië achter de Oeral)
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/uploads/2014/10/DskFYbEX4AUw2nj.jpg[/img]

  En nog iets verder oostelijk is het best fris. Overdag -35°C en ‘s-nachts -42°C. Net iets te warm voor de tijd van het jaar 😉
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/uploads/2014/10/siberie_2018-11-22_1259.png[/img]

 12. Teunis schreef:

  Kan iemand mij uitleggen waardoor er elke keer Pietertjes in het ensemble blijven? Ze blijven aanwezig met elke keer 2-3 lijntjes. Apart omdat het al op korte termijn is. De afwijking in temperaturen is enorm (zie GFS 06 ensemble).

  Alvast bedankt!

 13. Rob schreef:

  Ik lees op twitter dat er signalen zijn dat er binnenkort wat staat te gebeuren met de PV, wat zou kunnen betekenen dat het flink koud kan gaan worden. Volgens mij schreef Frederic daar laatst ook over, worden deze signalen duidelijker? Zijn de gevolgen hiervan gelijk merkbaar bij ons?

  • Er staat vanalles te gebeuren op klimatologisch vlak, de afname van zonnevlekken gaat eea teweeg brengen en in gang zetten naar komende winters toe. We zullen het pas beginnen merken vanaf 2030 maar volgens vele anderen is de afkoeling reeds in 2015 begonnen en zullen we vanaf 2021 al opmerkelijke verschillen zien en voelen. #ADAPT2030 #MIAC2021

  • HansS schreef:

   Hmm, het is nog heel erg lange termijn dus hoe betrouwbaar het is, is de vraag. Helemaal op het eind van de GFS hoofdrun zie je de polar vortex duidelijk van positie wisselen, maar wat dit gaat betekenen voor onze streken is op deze termijn nog volstrekt onduidelijk. Het enige waar ik me voorlopig aan vast zou klampen is dat de ingredienten blijkbaar nog steeds aanwezig zijn om de PV fors te beinvloeden.

  • HansS schreef:

   Overigens ter aanvulling, als er enkel een PV verplaatsing optreedt is dit meestal juist ongunstig voor winterweer in europa (wel vaak gunstig voor Noord Amerika) –> Planetaire golf 1.

   Als er 2 ruggen/troggen zijn (planetaire golf 2) kan dit een PV split tot gevolg hebben wat een veel grotere kans heeft om winter in Europa te triggeren. Ook dan echter moeten de sturende drukgebieden nog op de juiste plaats vallen.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.