Als aanvulling op Jeroens analyse: zondag is het zeker dat het wat gaat regenen in de ochtend, maar de onweerskansen zijn laag. Niet in de laatste plaats omdat de regenzone ‘s ochtends overtrekt als de thermiek nog gering is. Veel groter zijn de kansen op onweer vanmiddag en vanavond vanuit het zuiden uitbreidend over het hele land. Groot worden de buiencomplexen niet. Lokaal zal het even plenzen maar dan heb je het wel.

accu1006

Hoe anders is dat maandag als er vanaf het middaguur een dikke neerslagzone vanuit Noord-Frankrijk en België Nederland binnentrekt. De meeste neerslag gaant vallen in een zone van Zuid-Limburg naar Twente. Als er uit de wijdmazige berekening al 40mm kan rollen dan is de kans op het dubbele niet uitgesloten: 80mm! Dan staat de boel echt goed onder water. De kaart bovenaan geeft de Cape, een van de parameters die de kans op onweer aangeven. Ik wil geen paniek zaaien, maar de organisatie van Pinkpop moet dit zeer goed in de gaten houden.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

27 reacties

Gesloten voor reacties.