Diep in Siberië aan de Noordelijke IJszee ligt de stad Norilsk en nu het daar nog niet zo hard vriest dat de mussen van de daken vallen, en de zee deels nog open zal zijn, is er blijkbaar ruimte voor forse sneeuwval. Ongekende beelden. Zelfs in de Alpen zie je dit zelden. Geniet!

Niet normaal meer!

Waanzin.

Ik vond dit nieuws op electroverse.net die stelden dat de sneeuwval in het zuiden in Krasnojarsk was. Op de weerkaart hierboven zie je echter dat dat uitgesloten is. Reageerder Frans V vond uit dat het in het noorden in Norilsk aan de Noordelijke IJszee was. Ja daar gaat het goed los als je op de weerkaart kijkt! Dank!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

11 reacties

Gesloten voor reacties.