Een flitsende update vanuit het ijzig koude Røldal (gevoelstemperaturen onder -20 gr. Celsius) in het hartje van Fjord Norway. Hoewel mijn uitgebreide reisverslag pas na mij trip zal verschijnen, wil ik nu al heel erg graag het een en ander met jullie delen. Want wat is het hier adembenemend mooi! Ongelofelijk. Ik moet toegeven dat ik vooraf al hoge verwachtingen had aangezien ik letterlijk drie jaar naar deze trip toe heb geleefd, maar tot nu toe ben ik nog op geen enkel vlak teleurgesteld. Graag neem ik jullie daarom in een flits mee in de wereld van betoverende landschappen, inspirerende mensen en onvergetelijke momenten.

Zoals gezegd volgt het gehele reisverslag later. Vandaar dat we nu even een sprong maken vanuit Amsterdam direct naar onze eerste bestemming deze dagen: Voss Fjellandsby Myrkdalen. Dit splinternieuwe resort dat nog geen elf jaar oud is kent zo ongelofelijk veel mogelijkheden. Los van de unieke geografische ligging die perfecte sneeuw garandeert van november tot mei beschikt het gebied over een bepaalde ‘vibe’ die je in de Alpen niet gaat vinden. De lezers onder ons die bekend zijn met Scandinavië zullen waarschijnlijk weten waar ik het over heb. De kermis van de Alpenwintersport ga je hier zeker niet tegenkomen. In tegendeel, om drie uur in de middag kan je zelfs nog eerste lijnen op de maagdelijke geprepareerde pistes trekken. Iets wat vrijwel niet voor te stellen valt, en ik persoonlijk ook nog nooit eerder heb meegemaakt. Het mooie is dat dit niet betekent dat het gebied uitgestorven oogt. De serene rust is namelijk alles behalve storend en laat je juist extra genieten van het unieke landschap dat zich uitstrekt tot het einde van je gezichtsveld, welke kant je ook op kijkt. 

 

Na deze heerlijke dag in Myrkdalen was het vandaag alweer tijd om door te reizen richting onze volgende bestemming: Røldal. Dit gebied heeft als bijnaam het ‘Poeder Mecca van Noorwegen’. Morgen gaan we met een gids de backcountry in. Later dus nog veel en veel meer mooie verhalen. Intussen ben ik benieuwd of er al ervaringsdeskundige van het Fjordengebied onder de lezers zijn. Deel je ervaringen in de reacties!


Finn

Finn Brouwers (23 jaar) reageerde veelvuldig op Hajo's vorige platform toen hij als 17-jarige snowboarder op het VWO zat. Hajo viel op hoe veel kijk hij op meteorologie had. Hajo en Finn spraken af en Finn werd vaste invalkracht. Finn startte een studie tot beroepsvlieger aan de KLS en had steeds minder tijd. Inmiddels is Finn ruim een jaar afgestudeerd en vliegt hij vanaf Schiphol naar vakantiebestemmingen binnen en buiten Europa. Daarnaast vind je Finn nog altijd op WSWM om Hajo bij te staan tijdens de drukke momenten in het winterseizoen!

2 reacties

Gesloten voor reacties.