Dank allemaal voor deze seizoenpas. Normaal krijg je die cadeau als skileraar. Maar nu moest ik en flink bedrag aftikken. Maar dat is ruim gedekt door de donaties van de laatste dagen. Dus ben ik extra blij met deze zoveelste seizoenpas in mijn leven. Het blijft het ticket naar onbeschrijflijk intens leven. In de natuur. In de bergen. Met mensen met en gedeelde passie.

Nou bedankt ook voor de vele verjaardagswensen. Heb mezelf een lot gegund en hoop dat jullie voor me duimen. Morgen weet je het. Als het niks wordt mag 2021 me op een andere manier nieuwe mooie kansen brengen. het blijft sowieso fantastisch dat ik in deze regio en stek heb gevonden om mijn passie voor skiën en paragliden met bijzondere mensen te kunnen delen. Nu die lockdowns nog ff weg en de dingen zien er weer goed uit. Ik denk ook vaak aan mensen in de horeca en evenementensector die er hun passie van hebben gemaakt om mensen bijzondere ervaringen te bieden. De politici hebben geen idee wat ze aanrichten. Omdat hun (doodsaaie) banen juist interessanter zijn geworden door de crisis en hun inkomens veilig zijn.

Nou met het weer en de meteofiction is het dus ook nieuwe rondes nieuwe kansen. En vooral vanochtend dan. Want het Amerikaanse model is duidelijk op tilt. Het duikt op 12 januari even naar matige vorst en dan….

…. een dooiaanval die de winter helemaal terugdringt naar Wit-Rusland. Maar het is en ervaringsfeit dat de eerste berekende dooiaanval meestal niet lukt. En dan heb je nog de Postma-doctrine die zegt dat als winterweer zich een keer heeft kunnen nestelen, het zichzelf in stand begint te houden. Nu moet dus eerst dat nestelen gaan lukken. daar duim ik dan weer voor voor jullie. Jullie zitten thuis. Kinderen niet eens op school. Dan gun ik iedereen plezier op de ijsbaan en op heuveltjes om te sleeën. Koek en zopie erbij. En laat de politie die mensen op de bon wil slingeren omdat ze elkaar een hand geven tijdens het schaatsen maar door het ijs zakken.

PS Ik ben/was geen fan van Forum voor Democratie maar nu winnen ze toch wel mijn sympathie met radicale eerlijkheid over corona (bovenop de eerlijkheid over klimaat die ze al hadden). Lees deze eenvoudige maar o zo rake cijferanalyse van hun website. Word lid! En weet wie je 17 maart naar huis moet stemmen, ook al zijn het maar de zetbaasjes van een grotere mondiale agenda (met in Nederland nog het bijkomende probleem van de ziekelijke halsstarrigheid van Van Dissel). Of misschien wel juist daarom. Enne nee, dit was geen politiek uitstapje. Dus doe of je het niet gelezen hebt en hou de reacties vandaag eens 100% aan de feelgood kant. Dat is mijn verjaardagswens. En dat moeten wij elkaar ook gunnen en geven. Het is al gek genoeg allemaal.

Donaties blijven welkom om dit plekje op internet open te houden!

Doneer

Persoonlijke informatie

Betalingsinformatie

Inloggen om te reageren, doe je via deze link.

Categorieën: In de wolken

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

24 reacties

Thomas · 31 december 2020 op 09:49

Vraag net ook in het vorige topic geplaatst, maar hier dan ook maar even: die hele hoge druk in Azië. Kun je die als mens ook ervaren? Merk je daar iets van?

  Hajo · 31 december 2020 op 10:01

  Je krijgt iets meer zuurstof binnen… het omgekeerde van op een berg lopen…. die 100hPa is vergelijkbaar met 1000m stijgen of dalen. Maar relatief maakt het weer weinig uit natuurlijk…. je hebt een kilo druk op elke cm2 van je lichaam. In dat geval dus 1100 gram. Wellicht zijn mensen er gevoelig voor aan hun eksteroog of wat ook. Zoals sommigen hoofdpijn krijgen van Föhn. Maar nee… wij mensen hebben geen echte ingebouwde gevoelige druksensoren. Dus nee. Je merkt er niks van. Behalve het mooie weer en hoe goed dat is voor je humeur.

  Aart · 31 december 2020 op 10:16

  @Thomas (nog een keer 🙂 als aanvulling op wat Hajo net schreef). Nee dat voel je niet, want je ademt die lucht ook in. Om druk te voelen moet er een verschildruk zijn. Als je in het zwembad onder water duikt naar 2, 3 meter, voel je dat op je trommelvlies. Dan moet je ‘klaren’ wat betekent dat je de luchtdruk achter je trommelvlies moet ‘oppompen’. Zou je dat niet doen, dan scheurt op een gegeven moment je trommelvlies en dat schijnt nogal pijnlijk te zijn. Plotseling hard geluid heeft een zelfde effect.

   Thomas · 31 december 2020 op 11:22

   Hajo/Aart

   Dank voor de uitleg. Logisch uiteraard! Daarbij stond iedereen dit jaar al genoeg onder druk, dus laat maar een mooie lage druk met wat wit vallend poeder Nederland binnendrijven.

   Ieke · 31 december 2020 op 15:58

   Hajo , van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

   Lees aub niet de zure berichten. Geniet van elke dag en ik duim voor je hoor.
   Het is een feestje om je berichten te lezen.

   Keep the spirit

Hjs · 31 december 2020 op 10:12

https://frank62weer.com/weeroverzicht-2020/
Overzicht van alle bijzonderheden op weergebied dit jaar. Beetje voor de cijferfreaks. 2020 als totaal blijft net onder het record qua temperatuur.

Veel zon, veel records aan de warmtekant, en de aanpassing naar de volgende “normaal”. 30 jaar, 2010/20 erbij 1980/90 naar het archief.

Hajo · 31 december 2020 op 10:13

En er zijn vast mensen in de zorg etc die toch aanstoot nemen aan wat ik schrijf…. ik wil dan nog even toevoegen dat we mede door de klimaatgekte zijn gaan bezuinigen op vitale sectoren. In een vergrijzende samenleving hebben we de IC capaciteit gehalveerd. En staren we aan de kust naar zinloze windparken. Mijn grootste verjaardagscadeau zou zijn als er vandaag eens niemand uit de heup terugschiet. En we allemaal eens één dag stil staan bij de algemene gekte. Kom er dan morgen maar in met de dingen die bij je opborrelen en die je dan toch per sé kwijt moet. Dus vervul voor mij deze wens. Enkel feelgood comments vandaag! 😉

  Kees · 31 december 2020 op 10:41

  feelgood comments!? Je schrijft zojuist “En laat de politie die mensen op de bon wil slingeren omdat ze elkaar een hand geven tijdens het schaatsen maar door het ijs zakken.”

  Dus politici en politieambtenaren verzinnen zogenaamd bovenstaand beleid en laten dat zogenaamd uitvoeren door hardwerkende, verantwoordelijke mensen, en wie laat Hajo Smit zogenaamd door het ijs zakken -> Die hardwerkende mensen, en beleidsmaker zitten veilig achter hun bureautje!

  Die Baudet toch afgelopen voorjaar met zijn 4-weekse harde lockdown: (-> zo veranderlijk als het weer(/klimaat)!)
  https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/detail?id=2020Z05296&did=2020D11007

   Hajo · 31 december 2020 op 14:53

   Mijn wens was deze comment tot morgen te bewaren maar a la!

Jacqueline · 31 december 2020 op 10:19

Wat is het mooi in Winterberg!!

Aart · 31 december 2020 op 10:21

Hajo, gefeliciteerd met je verjaardag. Maak er een feelgood dag van 🙂 .
Dat je hoop vestigt op een lot, verbaast me. De kans dat je die wint is nagenoeg nul.

Aart · 31 december 2020 op 10:29

Strak blauw in delen van Oostenrijk, onder andere St Anton am Arlberg: https://webtv.feratel.com/webtv/?cam=5691&design=v3&c0=0&c2=0&lg=nl&s=0

Kirsten_dl · 31 december 2020 op 11:07

Hajo van harte gefeliciteerd met je verjaardag !
En ook met je seizoenskaart, man wat ben ik hartstikke jaloers !
Geniet ervan en ga netjes op je huidige elan verder. Ooit komt alles wel een keer aan het licht wat de elite en hun marionetten de mensheid aandoen. Want al is de leugen nog zo groot…
Fijne dag verder en ik ga ook wel een keer doneren, weet alleen nog niet goed hoe vanuit België.

Wolfie · 31 december 2020 op 11:52

@Hajo , geheel volgens je wens ga ik geen reactie geven op jouw mening over FvD maar wens ik je een hele fijne verjaardag toe.
Veel skiplezier en ik hoop voor je dat je leuk prijsje wint .

Kun je daar trouwens niet een leuke sneeuwdans uitvoeren en het resultaat richting de LL sturen?

Bij voorbaat dank

  Hajo · 31 december 2020 op 16:09

  Gaan we doen die sneeuwdans en kom gerust morgen met je feedback. Ik ben geen fan van welke politicus of politieke beweging dan ook. Alleen op een issue kan ik tijdelijk voor of tegen een club zijn.. De enige die ik permanent mijn vertrouwen schenk is God.

sneeuwfanaat(Ron) · 31 december 2020 op 14:37

https://m.sneeuwhoogte.nl/dorp/winterberg/webcams?page=3
Mooie sneeuw nu in winterberg

  Kirsten_dl · 31 december 2020 op 15:15

  Inderdaad mooie beelden maar wat zijn we ermee als we niet tot ginds mogen rijden om te genieten van deze pracht ?

  Aart · 31 december 2020 op 17:00

  Apart, op https://www.skiliftkarussell.de/nl/stroom/360-live-mediacam/ geven ze geen beeld door, ook niet van de 16 statische webcams.

Spyfromthesky · 31 december 2020 op 15:01

Allereerst gefeliciteerd met je verjaardag. Succes met de verdere zoektocht waar je de meeste zingeving in kunt vinden.

Voor de rest qua winterkansen en kaarten voor de L.L. De runs lijken wat gematigder. Maar eerst maar de Spyfromthesky doctrine. Laat het maar een eerst tot 3 dagen vorst komen in de L.L. Pas dan kan je iets meer zeggen of de winter.

Spyfromthesky

Paul A Club1989 · 31 december 2020 op 15:41

Van harte proficiat Hajo! Geniet van deze bijzondere dag!

Michel · 31 december 2020 op 16:59

Hajo, gefeliciteerd met je verjaardag, ga door met genieten van je leven!

Reactie op Kees: of china achtingen lockdown of geen lockdown, geen Europese halfslachtige lockdown tot 2 maal toe!

Ik geniet hier in adelboden, Zwitserland al 1.5 weken van mij zelf opgelegde lockdown met mijn gezin. Wel iedere dag lekker skiën, maar ja buitenlucht en vitamine D zijn juist goed.

  Hajo · 31 december 2020 op 17:52

  Doe je goed… zeker ook voor de kinderen!

   Michel · 31 december 2020 op 18:00

   Ze moeten nu toch vanaf maandag online werken, dat kan hier ook . In de ochtend schoolwerk in de middag skiën . En de week van 10-17 Jan in quarantaine thuis werken ( ook al is dat onzin).
   Geniet van je seizoenspas!

Kirsten_dl · 31 december 2020 op 21:24

Cojona en opwarming worden in één adem vernoemd in onderstaand artikel.
Wellicht zijn zij vluchtelingen vergeten vermelden, meer bepaald klimaatvluchtelingen.
Maar wie aandachtig leest zal de vouten 😉 , om angstpsychose te creëren en paniek te zaaien, wel opmerken.

https://amp.usatoday.com/amp/4072023001

Gesloten voor reacties.