De Funtensee vanochtend. Duitslands koudepool met in december 2010 -45,9ºC. Paar graden vorst op meethoogte. Schitterende optrekkende thermische nevel in de ochtend. Ook in Nederland was het weer koud.

Erg groot verschil dit keer tussen meethoogte en aan de grond. Maar lokaal ook weer niet. Leo kom er maar in om de verschillen te verklaren…

Hier de drukverdeling vanochtend…. Hoe mooi wil je Europa hebben?

Kijk nu toch eens wat het Amerikaanse model doet midden van de maand voor de noordkant vaan de Alpen. Punt ter hoogte van Kitzbüheler Alpen op 1100m. De hoofdrun totaal eigenzinnig tegen deeerder steeds berekende temperatuurdip in. Voor beide opties een cluster lijnen.

Hier de Amerikaanse oplossing…. maar wat doet het Europese model?

Tsjakkaa…. gewoon een echte dump met sneeuwhoogtes van 1000 tot 1500m! Lokaal wel 30cm sneeuw mogelijk…. mmmm… we blijven het volgen!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

Gesloten voor reacties.